Az élet (a sorsolás szeszélye) úgy hozta, hogy nagy valószínűséggel az egyik legnehezebb pályán, a Sánchez Pizjuánban dől el a Primera División 2009/2010-es bajnoki címének sorsa. Könnyűnek éppenséggel nem ígérkezik a küldetés, de ha a Barca egészen biztosan meg akarja őrizni címét, akkor nincs mese, győznie kell.

Harmnichat forduló alatt rekordot jelentő 93 pontot sikerült összeszorgoskodnia a gránátvörös-kékeknek, és normál esetben ilyen teljesítménnyel már régen bajnoki címet kellett volna ünnepelniük. Idén azonban ez sem elegendő, ugyanis a borzalmasan erős Real Madrid mindezidáig 92 pontot gyűjtött, vagyis könnyen előfordulhat, hogy a végső sikerhez egészen elképesztő módon 99 (!) pontra lesz majd szükség.

A mai ellenfél az az FC Sevilla lesz, amelynek a kupából sikerült kivernie Pep Guardiola gárdáját, igaz, idegenben Xaviék győztek. Saját otthonukban egyébként lehengerlően teljesítenek az andalúzok: legutóbb március 23-án veszítettek pontot, azóta viszont a Tenerife, a Gijón és az Atlético Madrid is kénytelen volt pont nélkül távozni tőlük. Mindezek tetejébe Antonio Álvarez Giraldez gárdája számára is létfontosságú lenne a három bajnoki pont begyűjtése, hiszen jelenleg csupán egy ponttal előzik meg az őket követő Mallorcát, így a Bajnokok Ligája indulásuk függ(het) ettől a találkozótól. A mérkőzést Perotti és Navarro sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni, az előzetesen hiányzónak kikáltott Luis Fabiano azonban felépült, így ő akár pályára is léphet ma este.

Pep Guardiola dolgát Iniesta távolléte mellett Piqué sérülése is nehezíti. Az idén klasszis formában játszó középhátvéd állapota egyelőre nem száz százalékos, így előfordulhat, hogy kihagyni kényszerül a bajnoki idény (egyik) legfontosabb mérkőzését. Ez esetben Milito lehet Puyol párja a védelem tengelyében. Piquén kívül Abidal játékára sem lehet mérget venni, könnyen megeshet, hogy a helyén továbbra is Maxwell játszik majd. A középpályán Xavi és Busquets szereplése szinte biztos, mellettük valószínűleg Keita kap még lehetőséget, ám ha Pep inkább a biztonságot helyezi előtérbe, akár Touré is helyet kaphat itt. Csatárposzton Messi és Pedro kihagyhatatlan, közöttük azonban lehet, hogy a gyengébb formában játszó, ám nagyobb rutinnal rendelkező Ibrahimovics kerül bevetésre, Krkicsnek pedig csupán a cserepadon jut majd hely.

Most ki merem jelenteni: Ha ma este nyer a Blaurgana, akkor az utolsó fordulóban, hazai pályán a Valladolid ellen már nem fog múlni semmi, vagyis gyakorlatilag huszadszor ünneplehetnek spanyol bajnoki címet. Pontvesztés esetén azért nem merem kijelenteni a cím elvesztését, mert a Real (ugyan a Bilbao ellen nyer- ebben biztos vagyok) az utolsó fordulóban az életéért küzdő Malága ellen akár pontokat is hullajthat- láttunk már ehhez hasonlót ('60-ban, '92-ben és '93-ban is.) Tudom, extrém eset lenne, de én személy szerint nem tartom kizártnak...

Sevilla FC – FC Barcelona
Sevilla, Sánchez Pizjuán
21:00 (tv: Sport1)
Vezeti:
Undiano Mallenco

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Piqué (Milito), Puyol, Maxwell (Abidal)- Busquets, Xavi, Keita (Touré), Messi, Pedro és Ibrahimovics (Krkics)

Online streamek

A tabella élmezőnye:

1. (1.) FC Barcelona 36  29 6 1  91:22  +69 93
2. (2.) Real Madrid 36  30 2 4  96:33  +63 92

Hátralévő mérkőzések (pontazonosság esetén a Barca a bajnok):

37. ford.: Sevilla-Barca; Real-Bilbao
38. ford.: Barca-Valladolid; Málaga-Real

Szerinted ki lesz a bajnok?
Barca
Real
  

Ráhangolódásképpen tekintsd meg a tavalyi sevillai kiütés összefoglalóját:

A kupabúcsút jelentő januári sevillai győzelem:

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr271983400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása