_Colos 2010.01.13. 21:48

Így ki lehet esni

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy elmúlt a "Pep-mágia", hiszen a katalán tréner első alkalommal esett ki csapatával kuparendszerű sorozatból, szégyenkeznie és bánkódnia azonban nincs oka. Ugyan ezzel elúszott a lehetőség az újabb triplázásra, a gárda különösen a második félidőben olyan elszántan küzdött, ahogyan az egy ilyen kaliberű csapattól elvárható.

Úgy tűnik, nem csak a szokásos szólamok voltak Pep Guardiola szavai, és valóban fontos számára a kupatovábbjutás- legalábbis erre enged következtetni a Sevilla ellen pályára küldött kezdőcsapat, ugyanis talán azt lehet mondani, hogy a rendelkezésre álló keretből a lehető legerősebb tizenegy futott ki a Sánchez Pizjuan gyepére.

Nem először fordult elő, hogy álmosan kezdett a gránátvörös-kék együttes, a mérkőzés elején ezúttal is az ellenfélnek akadtak veszélyesebb támadásai. Romaric például rögtön az első szögletből gólt fejelhetett volna, ha Pinto nem véd bravúrral, később azonban éppen az ő ügyetlenkedése okozott majdnem bajt: Feleslegesen bonyolódott cselezésbe a tizanhatos vonalán kívül, Negredo pedig megszerezte tőle a labdát, és ha Gómez játékvezető nem értékelte volna mozdulatát szabálytalannak, a Sevilla meg is szerezte volna a vezetést.

Ismét kellett húsz percet várni, hogy a katalán gárda magához ragadja a kezdeményezést, előbb Ibrahimovics lőtte el keresztbe a labdát a kapu közvetlen előteréből, majd Messi jobb alsóba tartó távoli löketét tolta ki Palop nagy bravúrral. Az első félidő így gól nélkül zárult, negyvenöt perce maradt tehát a Blaugranának a kétgólos hátrány ledolgozására.

Guardiola alapos fejmosást tarthatott az öltözőben, a második játékrészre ugyanis olyan elszántan vetette bele magát a küzdelembe a Barcelona, ahogyan az talán a mérkőzés elejétől elvárható lett volna. Ibrahimovics a kapunak háttal állva csúsztatott a jobb felső ficak felé, és bár már szinte mindenki bent látta  a labdát, Palop ezúttal is hatalmasat mentett. Nem sokkal később Iniesta cselezte ki az egész hazai védősort, ám miután már a kapus is a földön volt, lövésébe Konko belelépett, így a labda nem jutott el a gólvonalig.

Közben a Sevilla majdnem megszerezte a vezetést: Jesús Navas talált be Pinto kapujába, ám Gómez játékvezető les címén annulálta a találatot- hozzá kell tenni, tévesen, ugyanis Daniel Alvés csúnyán beragadt ennél a szituációnál.

A 64. percben aztán sikerült egy gólosra csökkenteni a hátrányt: A mérkőzés összképét tekintve kissé haloványabb Xavi szerzett labdát a Sevilla tizenhatosának előterében, és félfordulatból kilőtte Palop kapujának jobb alsó sarkát. 0-1! A hazai játékosok hiába reklamáltak kezezést, a labda jól láthatóan Xavi hasára pattant, mielőtt ellőtte volna azt.

25 perce maradt tehát a katalán gárdának, hogy kiharcolja a továbbjutást, így a hátralévő időben még nagyobb izgalmak voltak váhatók, és nem is kellett csalatkoznunk. A Barcelona folyamatosan nyomás alatt tartottta az andalúzok kapuját: Messi előbb éles szögből gönyörűen nyúlt alá a labdának, de a játékszer elszállt keresztbe a kapu előtt, majd szintén az argentin klasszis veszélyeztetett- ezúttal távolról, ám lövése a jobb kapufán csattant. Minél inkább kinyílt a katalán gárda, annál nagyobb veszélyt hordoztak magukban a Sevilla kontrái. Egy ilyen végén a csereként pályára lépő Diego Capel egyenlíthetett volna, ha nem túl önzetlen, de középre tett labdáját Puyol óriási becsúszással szögletre mentette. A hajrára (talán kicsit későn) hiába érkezett Krkics és Pedro, nem született meg a második Barca-gól, így a Sevilla jutott a legjobb nyolc közé, a két mérkőzés alapján azt sem lehet mondnai, hogy érdemtelenül.

Ugyan kiesett a katalán gárda, ám sem szégyenkezésre, sem szomorkodásra nincs okuk. Azt lehet mondani, hogy a továbbjutás az első mérkőzésen dőlt el, és ez a kiesés is bizonyítja talán, hogy a tavalyi évben elért tripla mekkora teljesítmény volt!

Folytatás szombaton a bajnokságban, ismét a Sevilla ellen, ám ezúttal hazai pályán.

 

Sevilla FC – FC Barcelona: 0-1 (0-0)
Összesítésben: 2-2 (továbbjutó idegenben lőtt több góllal a Sevilla)
Sevilla, Sánchez Pizjuán Stadion
35.000 néző
Vezette:
Clos Gómez

Sevilla: Palop- Konko, Dragutinovic, Escudé, Fernando Navarro- Jesús Navas, Duscher (Lolo, 56.), Romaric (Cala, 91.), Adriano (Capel, 64.)- Renato és Negredo

Barcelona: Pinto- Alvés (Pedro, 83.), Piqué, Puyol, Abidal- Xavi, Busquets, Iniesta- Messi, Ibrahimovics (Krkics, 83.) és Henry

Gól: Xavi (64’).

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu véleménye szerint: Andrés Palop

A hazai hálóőr elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy csapata kiharcolta a továbbjutást. Óriási bravúrral mentett Messi elől többször is, valamint Ibrahimovics fejesénél is. Nagyrészt neki köszönhető, hogy a Barcelona nem tudott egynél több gólt szerezni.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

 

Letölthető verzió: 1. félidő; 2. félidő


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr461670598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása