Ahogy arra számítani lehetett: nagy iramú, parázs összecsapást hozott a harminchetedik forduló rangadója. Született öt gól, volt kiállítás, helyzetek tömkelege, s végül katalán győzelem született. Xaviék így egy karnyújtásnyira kerültek a bajnoki címvédéstől.

Imáim (s az El Mundo Deportivo olvasóinak imái) végül meghallgattattak: Zlatan Ibrahimovics a padon kezdett, elöl a már-már szokásossá váló saját nevelésű trió, Messi, Pedro és Krkics kezdett. Középen Keita kapott lehetőséget, Touré ismét csak a padon találta magát, hátul pedig Piqué vállalni tudta a játékot, ellenben Abidal még mindig csak a kispadon foglalhatott helyet, így Maxwell jutott szóhoz a baloldalon.

A Sevillánál, amint arról korábban már írtam, az egyetlen kérdőjel az volt, hogy Luis Fabiano végül vállalni tudja-e a játékot- nos, tudta. Eleinte azonban ez sem segített sokat a hazaiakon. A Barcelona az első percektől kezdve magához ragadta az irányítást, és Messi révén már az ötödik percben előnyhöz jutott! Maxwell ívelt remek ütemben a leshatáron tartózkodó argentinhoz, aki megforgatta Escudét, mielőtt kilőtte volna Palop kapujának bal alsó sarkát. 0-1! A katalán henger nem állt le: Alvés harcolt ki magának helyzetet, ám végül lesre futott a Maxwellel való összjáték során; nem sokkal később pedig Pedro szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, ám Palop bravúrral védeni tudott, az ismétlésnél pedig Alvés volt pontatlan.

A huszonnyolcadik percben megduplázták előnyüket a vendégek. Xavi zseniálisan ívelt a bemozduló Krkics elé, aki egyet tolt a labdán, mielőtt ellőtte volna azt a hazai portás lába mellett. 0-2! Igazán tetszetős futballal rukkolt tehát elő a Katalán Óriás az első fél órában... A félidő hátralévő részében egy kicsit a keménykedés került előtérbe, Undiano Mallenco játékvezetőnek bizony gyakran kellett a zsebébe nyúlnia. A harmincnyolcadik percben egy fantasztikus Xavi-Alvés-Messi összjátékot követően utóbbi közelről bombázott fölé (szokatlan jelenség ez), majd a félidő vége előtt nem sokkal Valdésnek is akadt egy kis dolga: Luis Fabiano szorongatott helyzetből leadott közeli löketét védte a katalán portás.

Ekkor egyébként még 1-1-re állt a Real Madrid-Athletic Bilbao összecsapás, a vérmesebb szurkolók tehát elkezdhettek bízni abban, hogy már ezen a mérkőzésen eldől a bajnoki cím sorsa (matematikailag is.)

A második félidő elején a Sevilla már kicsivel többet birtokolta a labdát, mint az elsőben (akkor 35-65 volt az arány), de helyzetig így sem nagyon jutottak el. Sőt, az ötvenhatodik percben még emberhátrányba is kerültek, miután Abdoulay Konko megkapta második sárga lapját.

A Blaugrana ezután eggyel magasabb fokozatba kapcsolt, és sorra alakította ki a helyzeteket. Messi lövését Palop védte bravúrral, s ugyancsak ő mentett a kilépő Krkics elől a hatvanegyedik percben. Egy perccel később azonban már semmi sem mentette meg őket a góltól: Messi lövését ugyan még blokkolták, ám érkezett Pedro, aki tizenhatról, jobbal, egy igazítást követően tüzelt a jobb alsóba. 0-3 - Valószínűleg hátradőltek ekkor a katalán szimpatizánsok (avagy elkezdtek ugrálni s énekelni örömükben- ki-ki vérmérséklete szerint.) A hatvanhetedik percben Krkics kihagyott még egy ordító ziccert (négy méterről lőtt az üres kapu mellé), s ez a fajta könnyelműség végül majdnem megbosszulta magát!

A Sevilla ugyanis emberhátrányban is képes volt a felzárkózásra, és két perc alatt két gólt szerezve bizony elég izgalmassá tették a találkozó utolsó húsz percét. Előbb Kanouté volt eredményes, majd Luis Fabiano egy villámgyorsan elvégzett szabadrúgás után maradt teljesen egyedül, s lőtt a kapufát is érintve Victor Valdés kapujába. 2-3!

Az ütő a hetvenhetedik percben állhatott meg igazán a Barca híveiben! Ekkor Piqué finoman Puyolra lökte Kanoutét (aki teátrálisan rogyott össze), ám Mallenco sípja néma maradt. A hajrában még Pedro szerezhetett volna gólt, de tizenhatról leadott bombája, ha csak centikkel is, de kapu mellé ment. A Barca jól tartotta meg a labdákat, nem engedte a hazaiaknak, hogy helyzetet tudjanak kialakítani, így végül sikerült megtartani három gólos előnyéből egyet, és (a bentamaradási reményeit életben tartó Valladolidot nem lebecsülve) nagyon közel került huszadik spanyol bajnoki címéhez.

Az utolsó fordulóban ugyanis hazai pályán fogadják a kiesés elöl menekülő kiscsapatot, és ha sikerül legyőzni őket, abban az esetben garantált a címvédés. Tudták ezt jól a Blaugrana játékosai, éppen ezért volt oly nagy az öröm a lefújást követően. A Real Madrid tehát hiába lőtt immáron 101 gólt a bajnokságban, és hiába ütötte ki végül 5-1-re a Bilbaót, nagy valószínűséggel trófea nélkül marad. Az aranykapu tehát nyitva, már csak át kell bújni rajta...

Sevilla FC - FC Barcelona 2-3 ( 0-2 )
Sevilla, Sánchez Pizjuán
45.000 néző
Vezette: Undiano Mallenco

Sevilla FC: Palop- Konko, Fazio (Squillaci, 27.), Escudé, Adriano (Lolo, 67.)- Jesús Navas, Zokora, Renato (Stankevicius, 61.), Capel- Luis Fabiano és Kanouté

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Puyol, Piqué, Maxwell (Abidal, 65.)- Busquets, Xavi (Touré, 87.), Keita- Pedro, Messi és Krkics (Jeffren, 91.)

Gólok:  0-1 - Messi (5.); 0-2 - Krkics (28.); 0-3 - Pedro (62.); 1-3 - Kanouté (69.); 2-3 - Luis Fabiano (71.)

A teljes mérkőzés letölthető innen: Első félidő: 1., 2., 3., Második félidő: 1., 2., 3.

Videó adatai:

Méret: 1,48+1,49 GB
Hossz: 48+49 perc
Formátum: avi
Felbontás: 592x416

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Andrés Palop

Talán úgy illene, hogy a győztes csapatból emeljek ki valakit, de egyfelől ez nehéz lenne, hiszen mindenki remek teljesítményt nyújtott, másfelől a hazai portás mindent védett- ami védhető volt. Több bravúrja is akadt a mérkőzésen, így jórészt neki köszönhető, hogy a mérkőzés vége ilyen izgalmasra sikeredett, és egyáltalán nem rajta múlott, hogy csapata végül pont nélkül maradt a tegnapi estén.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját!

Bővebb összefoglaló:

0-1 - Messi

0-2 - Krkics

0-3 - Pedro


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr911985338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tami31 2010.05.09. 10:37:01

Nagyon jó kis összefoglaló lett, gratulálok hozzá!

A meccs is felettébb izgalmasra sikeredett, de a lényeg a 3 pont. Annyi tanulsága megint van a meccsnek, hogy nem szabad leülni, leereszteni, és hátul jobban kell koncentrálni a védelemnek. A 10 emberrel játszó Sevilla ellen megint majdnem ráfaragtunk.

FORCA BARCA!

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.05.09. 11:14:25

Köszönöm szépen a megtisztelő szavakat!
Annyit fűznék hozzá, hogy nem gondolom, hogy ez a mérkőzés után tanulságokat kellene levonni. Azt majd az idény végén, ugyanis van bőven...

Fjodor 2010.05.09. 11:31:35

Barcelonában marad a kupa! (Nem iszom előre...) :) Baromi jó meccs volt. Ezt már szeretem. Utána már csak az elnökválasztás izgalmai maradnak... ;-)
Újra jön a brazil vonal?

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.05.09. 11:37:12

@Fjodor: Kiugranék a földszintről, ha a Valladolid lenne a második csapat a bajnokságban, amely ponttal távozik a Camp Nou-ból idén. Igyál nyugodtan! :) Az elnökválasztásra visszatérek később. Csak szépen sorjában... ;)
süti beállítások módosítása