Ugyan az első félidő után még volt izgulnivalója a katalán híveknek, Pep Guardiola szavai végül beigazolódtak: akárcsak a Xerez, a Tenerife is bátor, kemény futballal rukkolt elő a Camp Nouban, és végül az eredmény is hasonlóképpen alakult- magabiztos Barca-siker született a szakadó esőben.

Alaposan rám cáfolt Pep mester, ugyanis mind a sérüléssel bajlódó Xavit, mind a formán kívül játszó Ibrahimovicsot a kezdőbe jelölte, így Bojan Krkicsnek csupán a kispadon jutott hely. Maga a mérkőzés már kevesebb meglepetéssel szolgált: Folyamatos Barca-rohamok követték egymást, a vendégek nem igazán jutottak túl a félpályán. Az első gólra sem kellett túl sokáig várni- egészen pontosan a tizenhetedik percig. Ekkor Daniel Alvés ívelését Ibra fejelte le az ötösön belül (igaz, ami igaz: erre Krkics nem nagyon lett volna képes), a szemfüles Messi pedig villámgyorsan megelőzte védőjét (s Aragoneses kapust egyaránt), majd egy fineszes mozdulattal a hálóba pörgetett. 1-0! A játékrész további részében is a gránátvörös-kékek domináltak, de rendkívül nagyvonalúan bántak a helyzetekkel. Különösen igaz ez Maxwellre, aki egy zseniális Messi-passzt követően találta magát egyedül a vendégek tizenhatosán belül, majd ahelyett, hogy Ibrához centerezett volna, kissé önző módon, éles szögből kapura tüzelt, ám a vendégek portása ezúttal résen volt és hárítani tudott. A kihagyott helyzetek aztán megbosszulták magukat: a félidő vége előtt Puyol adott el egy labdát a saját térfelén (avagy Touré nem figyelt eléggé- nézőpont kérdése), melyet Mikel Alonso egyből Koméhoz játszott, az afrikai támadó pedig nagyszerűen ugratta ki Románt, aki nem is hagyta kihasználatlanul az ajtó-ablak ziccert, szépen elpasszolta a labdát Victor Valdés mellett. 1-1! Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a semmiből egyenlített a Tenerife gárdája.

A második félidő aztán nem egészen úgy kezdődött, ahogyan azt a katalán hívek megálmodták. Az akarás látszott ugyan a fiúkon, de elképzelés annál kevesebb. Már-már a pontvesztés réme is felüthette fejét a Camp Nouban, amikor az ezúttal remekül játszó Dani Alvés ugratta ki egy nagyon pontos ütempasszal Bojan Krkicset. A (rosszul) lesre játszó védők már csak azt konstatálhatták, hogy az ifjú szerb-katalán kilőtte Aragoneses kapujának jobb alsó sarkát. 2-1! Na ekkor már megnyugodhattak a szurkolók, s szemmel láthatóan így tettek maguk a játékosok is (a hatvanharmadik percben jártunk már ekkor.) Két perccel később aztán Ibrahimovics is elhagyta a pályát, így összeállt a lendületes, sokat mozgó, mi több, kreatív és gólerős saját nevelésű csatártrió, a Messi-Krkics-Pedro hármas. Utóbbi a hetvenhetedik percben köszönt be, ekkor Messi bizonyult tökéletes kiszolgálónak, majd a találkozó hajrájában ő maga is betalált még egyszer (31. gólját szerezte már ezzel az idei bajnokságban!) Dani Alvés ívelt szenzációsan az argentin zseni elé, akitől persze nem pattant el a labda, és jobbal elegánsan emelt a jobb felsőbe. A vége tehát 4-1, de akár több is lehetett volna, hiszen a meccs végére teljesen elfáradtak a vendégek, a Blaugrana pedig sorra alakította (és hagyta) ki helyzeteit. Az előzetesben említett tippem azért így is bejött, hiszen legalább négy gól született.

A győzelmi kényszer tehát immáron a Real Madridot nyomaszthatja, és ha valamikor esély kínálkozik a pontvesztésükre, akkor talán most, Mallorcán. Ami a Barcelonát illeti: Pep Guardiola fiai szombaton Sevillába látogatnak, ahol sok kérdésre választ kapunk. Elsősorban arra, hogy egy ilyen fantasztikus idény után (éppen most döntöttek pontrekordot a fiúk) vajon kénytelen lesz-e trófea nélkül zárni a szezont a csapat?

FC Barcelona – CD Tenerife 4-1 (1-1)
Barcelona, Camp Nou
57.401 néző
Vezette:
Delgado Ferreiro

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Piqué (Pedro, 46.), Puyol, Maxwell- Touré, Xavi, Keita- Messi, Ibrahimovics (Busquets, 65.) és Krkics (Henry, 81.)

CD Tenerife: Aragoneses- Luna, Culebras, Pablo Sicilia, Héctor, Mikel Alonso- Román Martínez (Omar, 73.), Martínez, Juanlu, Alfaro (Ángel 85.) és Kome (Nino, 61.)

Gólok: 1-0 - Messi (17.), 1-1 - Román (39.), 2-1 - Krkics (63.), 3-1 - Pedro (77.), 4-1 - Messi (93.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Lionel Messi

Az argentin zseni két gólt szerzett és egy fantasztikus gólpasszt adott, így kénytelen voltam őt megjelölni a találkozó legjobbjaként, holott a korábban általam is kritizált Alvés is igazán kitett ma magáért, és Krkicsre, és Pedróra sem lehetett különösebb panasz. Rajtuk kívül talán még Maxwell játéka emelendő ki, a brazil szélső úgy tűnik, lassan kiszorítja Abidalt a kezdőből. Az Aranycipőhöz pedig lassan méretet vehetnek...

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón!

Bővebb összefoglaló:

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr861975891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása