Köszönhetően az idény zárultát követő uborkaszezonnak (és annak, hogy kicsivel több időm van nekem is), új rovattal próbálok rendszeresen jelentkezni. A különdöző sajtótermékek ilyenkor nekiállnak spekulálni a lehetséges átigazolásokkal kapcsolatban és természetesen maga a piac sem tétlenkedik. Játékosok nyilatkoznak ezt-azt, ügynökök, edzők, klubelnökök dolgoznak folyamatosan: tárgyalnak, lobbiznak, érdekeiket próbálják érvényesíteni. Terveim szerint a legérdesebb (s egyben leghitelesebb forrásból származó) hírek közül gyűjtök majd össze egy-egy csokorra valót.

Yaya Touréval kapcsolatban egyelőre fellélegezhetnek a szurkolók. Noha a játékos ügynöke, Dimitri Seluk korábban azt mondta, játékosa nem érzi jól magát a katalán egyesületnél, úgy néz ki, az elefántcsontparti sem akar mindenáron (értsd: bárhova) távozni. A Manchester City vezetőit ugyanis élből elutasította, holott már ajánlattételig is eljutottak az "angolok". Sőt, Mancini kifejezett kérése lett volna még Dani Alvés megszerzése, erről azonban a Barca vezetői nem akartak hallani, még a negyvenöt millió eurós összeg hallatán sem estek hasra Laportáék.

Mintha fordulatot vett volna a Fábregas-ügy, legalábbis erről cikkeznek a jelentősebb katalán lapok. Ráadásul egybehangzóan állítják, hogy a különbség tíz millió euróra csökkent a kért és az ajánlott összeg között (50-60), így az optimistább vélemények szerint akár még Laporta regnálása alatt létrejöhet a transzfer, aki egyébként eleddig nem hallott arról, hogy megromlott volna a visszony közte és Wenger között...

Kibontakozni látszik egy másik szappanopera, nevezetesen Zlatan Ibrahimovics ügye. Arról már tettem említést, hogy Silvio Berlusconi mit ajánlana érte, most azonban újabb kérők akadtak: A Manchester City megkeresése azért nem érdemel túl sok karaktert, mert korábban maga a támadó jelentette ki egy svéd lapnak, hogy nem igen szereti az esőt. Most pedig korábbi klubjának elnöke, Massimo Moratti udvarolt neki egy kicsit, mondván: tárt karokkal fogadná vissza a klasszist. Mindezen híresztelések ellenére Mino Raiola, Ibra ügynöke úgy nyilatkozott a Com Rádiónak, hogy a játékos nagyon jól érzi magát Barcelonában, és nem szeretne távozni. A Mundo Deportivo olvasói egyébként szívesen elküldenék máshová (60.000 szavazat után 57% van a svéd távozása mellett.)

Hír még a csapat háza tájáról, hogy a minap a spanyol válogatottban is bemutatkozó Pedro teljesítménye elismeréseként új szerződést írhat alá, mely természetesen sokkal jobb kondíciókkal bír, mint az eddig érvényben lévő kontraktus.

Kicsivel többet aggódhatnak azonban a katalán csapat szimpatizánsai két másik ifjú tehetséggel, Gai Assulinnal és Marc Bartrával kapcsolatban, akik eddig nem lehetnek túlzottan elégedettek a kapott lehetőséggel. A Real Madrid állítólag kiszemelte magának őket, így a Barcának vélhetően küzdeni kell, ha szeretné megtartani a két tizenkilenc éves ifjút. Ugyanakkor a footballpress arról számol be, hogy a Barcelona és a Fiorentina is érdeklődik Moussa Sissoko, a francia Toulusse együttesének húsz esztendős tehetsége iránt.

Végezetül egy újabb szórakoztató fantazmagória, mely szerint a Real és a Barca kívánságlistáján egyaránt előkelő helyet foglal el Wayne Rooney, a Manchester United kiválósága.

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr102042853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása