_Colos 2010.04.07. 01:03

Messi - Arsenal 4-1!

Noha a vezetést Bendtner révén még az Arsenal szerezte meg, az este további része egyetlen emberről, Lionel Messiról szólt. Az argentin klasszist még a legnagyobb madridi lapok is az egekig magasztalják, mi mást tehetnék hát én magam?

Egyébiránt egyik kezdőben sem volt különösebb meglepetés: Miután Song és Campbell kiesése révén hétfőn még tovább fogyott a londoni csapat, Arséne Wenger a lehetőségekhez mérten igyekezett kiválasztani a legerősebb felállást (végül a veterán Silvestrében vélte felefedezni a megfelelő megoldást a középső védő posztját illetően). Hazai oldalon a Milito-Márquez páros pótolta az eltiltott Puyolt és Piquét, a középpályán pedig Keita jutott lehetőséghez Touré kárára. Elöl Krkics, Pedro és Messi került bevetésre, míg Henry csak a kispadon foglalhatott helyet.

Rögtön magához ragadta az irányítást a katalán egylet, mégis az ellenfél szerzett vezetést a tizennyolcadik percben. Diaby szerelte erőszakosan Militót a katalánok térfelén, majd remek labdával ugratta ki a meglóduló Walcottot. A szélvészgyors támadó elviharzott a jobb szélen, majd a középen érkező Bendtner elé tálalt, akinek lövését Valdés először bravúrral védte, de az ismétlés ellen már ő is tehetetlen volt. 0-1! Összesítésben 2-3 volt ekkor az állás, az angolok álltak tehát továbbjutásra. Egészen három percig...

A huszonegyedik percben érkezett ugyanis Lio Messi, és egy ellenféltől visszakapott labdát bődületes erővel vágott tizenhatról a léc alá. Hiába igyekeztek összezárni előtte a védők, későn értek csak oda, 1-1! Idegenben szerzett több góllal ismételten a katalánok álltak tehát továbbjutásra! A show pedig folytatódott: a harminckettedik percben Messi forgatta meg Silvestrét, majd éles szögből, gyengébbik lábával csal az oldalhálót találta el. Hat percre rá azonban már nem hibázott! Tőle indult a támadás, a baloldalon felfutó Abidal pedig kissé pontatlanul tette a labdát középre Pedrónak. Az ifjú csatár azonban mindenkinél gyorsabban eszmélt, bal külsővel Messi elé továbbított, aki tolt egyet a labdán, mielőtt jobbal elpörgette volna azt Almúnia keze fölött/mellett. 2-1! Lionel Messi ekkor lépett elő a Barcelona legeredményesebb játékosává a Bajnokok Ligájában, huszonharmadik szerzett találatával ugyanis ekkor már eggyel megelőzte az eddigi rekorder Rivaldót. És még korántsem volt vége! Nem sokkal a félidő vége előtt harcosan felugrott egy labdáért, amely így Keita elé pattant, a mali középpályás pedig fejjel remekül indította a csúnyán beragadó védők közül kilépő argentint. Messi tolt kettőt a labdán, majd a teljesen kiszolgáltatott Almúnia feje felett a hálóba emelt. 3-1! Fantasztikus egyéni teljesítmény egy félidő (huszonegy perc) alatt, már ekkor sejteni lehetett, hogy az Arsenal fiataljai nem lesznek képesek a továbbjutást jelentő két gól megszerzésére.

Sőt! A második félidő elején Pedro előtt nyílt még lehetőség a gólszerzésre, ám Messi gyorsan elvégzett szabadrúgása után pontatlanul emelt kapura, a labda így az alapvonalon hagyta el a játékteret. A folytatásban valamelyest esett a játék irama, hiszen a Barcelona már nem eröltette túlságosan a támadásokat, az Arsenal pedig egyszerűen nem birtokolta a labdát. Kisebb helyzetecskékig azért eljutottak a londoniak (főként Bendtner révén), de ez édes kevés volt. Egy rossz hír azért érte a katalán szurkolókat: a felépülése után mindössze második mérkőzésén pályára lépő Abidal ismét megsérült, így legalább tíz napra kénytelen lesz őt nélkülözni Pep Guardiola, tehát a szombati El Clásicót is kihagyja majd a francia. Helyét Maxwell foglalta el.

Egy slusszpoén azért még hátravolt: A nyolcvanhetedik percben ki más, mint Lionel Messi ugrasztotta talpra a Camp Nou nem csekély létszámú nézőközönségét. Valami hihetetlen mód félretolódott a vendégek védelme, Xavi egyszerűen odapasszolt az apró argentinhoz, aki egy testcsellel túljutott Ebouén, egy másikkal hintába ültette Vermaelent, lövését azonban Almúnia fogta- elsőre. A kipattanó ugyanis ismételten hozzápattant, ő pedig egy kitámasztás után a spanyol kapus lábai között lőtte be csapata (valamint saját maga) negyedik gólját. 4-1, Összesítésben: 6-3!

A hátralévő idő nagyrészt ollézással és ünnepléssel telt, a Barca pedig teljesen megérdemelten jutott a legjobb négy közé. A sérülésektől tizedelt Arsenaltól egyelőre ennyire telt, mi pedig készülhetünk majd az olasz Internazionale elleni elődöntőkre. Most azonban mindennél fontosabb a szombati El Clásico, mikor is valamely csapat egy újabb (fontos) lépést tehet majd a bajnoki cím felé vezető úton.

FC Barcelona – Arsenal FC 4-1 (3-1)
(Továbbjutott a Barcelona, 6-3- mal)
Barcelona, Camp Nou
93.330 néző
Vezette:
Wolfgang Stark (német)

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Milito, Márquez, Abidal (Maxwell, 52.)- Xavi, Busquets, Keita, Messi, Krkics (Touré, 54.) és Pedro (Iniesta, 85.)

Arsenal: Almunia- Sagna, Vermaelen, Silvestre (Eboué, 63.), Clichy- Denilson, Diaby, Walcott, Nasri, Rosicky (Eduardo, 71.) és Bendtner

Gólszerzők: Messi (21., 38., 42., és 87.), illetve Bendtner (18.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Lionel Messi

Nagyon nehéz jelzőket találni, a legkifejezőbb talán, ha azt mondom, a világ legjobbját láthattuk tegnap este. Szigorúan a számok nyelvén: nyolcadik gólját szerezte az argentin zseni az idei Bajnokok Ligája sorozatban, ezzel átvette a góllövőlistán a vezető helyet. A szezon során már harminckilencnél tart, az idei évben pedig huszonháromnál! És még hol a vége?

A teljes mérkőzés letölthető innen.

1-1 - Messi



2-1 - Messi



3-1 - Messi



4-1 - Messi


tv2


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr551900615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása