A szombati El Clásicón aratott győzelemnek köszönhetően a Barcelona három pontos előnyre tett szert a tabella élén, ami azt jelenti, hogy ha a hátralévő hét mérkőzéséből hatot megnyer, megvédi bajnoki címet. Az első lépést ma este a Deportivo La Coruna elleni Nou Camp-béli találkozón teheti meg a Blaugrana.

Sajnos a Real elleni győzelem utáni eufória hamar elillant, mikor kiderült, hogy Andrés Iniesta legalább egy hónapos pihenőre kényszerül egy combizombeszakadás következtében. Mindez azt jelenti, hogy legfeljebb az idény utolsó egy-két meccsén segítheti majd az együttest. Kimarad a szintén sérült Abidal és Ibrahimovics is, ám esetükben jó esély van arra, hogy hétvégén az Espanyol ellen már pályára léphetnek.

A vendégek egyébként egyáltalán nincsenek jó formában: Legutóbb március 6-án, a Tenerife ellen nyertek (hazai pályán), azóta négy vereséget szenvedtek el, és csupán két döntetlenre voltak képesek, így a tabellán is visszacsúsztak a kilencedik helyre.

A Barcelona holnapi kezdőcsapatával kapcsolatban sok a kérdőjel: Pep Guardiola a bajnokságban több alkalommal is meglepetést okozott az utóbbi időben, és tekintettel a feszített tempóra, most is várható egy-két kulcsjátékos pihentetése. Például Piquéé, aki a Real elleni meccset is sérülésből visszatérve játszotta végig, valamint Militóé, akit le is kellett cserélni a derbin. Így Márquez és Puyol játékára van a legnagyobb esély, a széleken pedig Alvés és Maxwell játszhat majd. A középpályán Busquets- Touré- Xavi trió szereplése várható, de könnyen előfordulhat, hogy Keita kerül bevetésre az elefántcsontparti helyén. Messi szintén kaphat egy kis pihenőt, ugyanakkor Jeffren játékára látok némi esélyt. A középcsatár posztján elképzelhető, hogy Henry hosszú idő után kap ismét lehetőséget, de ha Pep továbbra sem bízik a franciában, akár Krkics is számíthat a kezdőtagságra. A másik szélen Pedro rohamozhatja majd a Depor kapuját.

Hosszúra nyúló hajrá kezdődik, másfél hónap van hátra a szezonból, és a Barcelona jó eséllyel pályázik két címének a megvédésére is. Éppen ezért borzalmasan fontos, hogy egy percre se eresszen ki a gárda, hiszen nagyon nehéz rangadók is a program részét képezik majd, a Real elleni győzelem pedig semmit sem ér, ha utána pontokat hullajt.

FC Barcelona - Deportivo La Coruna
Barcelona, Camp Nou
22:00 (tv: Sport1)
Vezeti: Paradas Romero

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Piqué, Puyol, Maxwell- Busquets, Touré (Keita), Xavi- Messi, Krkics (Henry), Pedro

Online streamek

Ráhangolódásképpen tekintsd meg az őszi, idegenbeli mérkőzés összefoglalóját!

A tavalyi hazai meccs összefoglalója:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr41917481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása