Alaposan megkeverte a kártyákat Pep Guardiola, hiszen az Arsenal elleni BL-negyeddöntő mérkőzésre készülvén több helyen is pihentette kulcsjátékosait. Így fordulhatott elő, hogy Lionel Messi csak a cserepadon foglalhatott helyet, míg Piqué és Henry még ott sem. Helyet kapott ugyanakkor a kezdőben Milito, Keita és az ifjú Jeffren.

Az első komoly lehetőségre nem kellett sokat várni, és alighanem meghűlt a vér a katalán szurkolók ereiben Aduriz felső lécen csattanó lövésénél a második percben, ráadásul a kipattanónál Castro ismételhetett, az ő lövését azonban Valdés védte. Nem sokkal később Pedro talált be lesről, de Fernández Borbalán játékvezető helyesen szabadrúgást ítélt kifelé. A tizenhatodik percben Milito fejjel tornáztatta meg Dudut, a hazai portás pedig szép vetődéssel hárított. Ugyancsak ő volt résen, amikor lelopta Ibrahimovics lábáról a Puyol által odatett labdát. A svéd egyébként nagy kedvvel játszott, látszott, hogy az utóbbi két meccsen szerzett góljai valamelyest csökkentették rajta a nyomást. Ennek ékes bizonyítéka volt, mikor a huszonnegyedik percben az Alvéstől visszakapott labdát éles szögből tette kapura, ám Dudu ezúttal is résen volt. A játékrész utolsó komolyabb lehetősége a hazaiak előtt adódott: Borja végezhetett el szabadrúgást a katalán tizenhatos előteréből, és a sorfal felett eltekert labdája a jobb kapufán csattant (szegény Valdés is majdnem megsérült ekkor, ahogy nekivetődött a hálót tartó vasnak).

Gólnélküli állással fordultak hát a felek, és hiába volt két kapufája is a hazaiaknak, elsősorban ők lehettek elégedettek ezzel az eredménnyel, hiszen mezőnyben nagy fölényben játszottak a katalánok, és helyzetből is ők alakítotak ki többet.

A második félidő egy sajnálatos eseménnyel indult: A középpálya legkreatívabb tagja, Iniesta szenvedett izomszakadást (mint utóbb kiderült), így az Arsenal elleni első mérkőzésen egészen biztosan nem léphet majd pályára. Messi érkezett a helyére, minőségi visszaesésről tehát nem igazán beszélhettünk...

A hatvanharmadik percben aztán megszületett a várva várt gól! Az idő közben (hosszú idő után újfent) pályára lépő Xavi szögletét Puyol kifordulva lőtte kapura, a Duduról kipattanó labdára pedig Ibrahimovics startolt a leggyorsabban, aki közelről erőből a léc alá vágta azt. 0-1! Harmadik mérkőzésén a harmadik gólja volt ez a svéd csatárnak. Ráadásul nem sokkal később háttal (!) készített le egy beadást Messinek, ám az argentin lövését kitolta a léc alól a hazai portás. Ezen kívül egy komolyabb helyzet adódott még az Aranylabdás klasszis előtt, ám miután három védőn is túljutott, csúnyán az égbe lőtt. Ezen kívül már csak Alvés sárga lapja érdemel említést, aki egy csigalassúsággal elvégzett bedobással csikarta ki a figyelmeztetést Fernández Borbalán játékvezetőtől, így "kénytelen" kihagyni a Bilbao elleni hazai derbit, ellenben biztosan ott lehet majd a Bernaubeu stadionban április 10-én, az év első El Clásicóján.

Ha nem is sziporkázó játékkal, de azt lehet mondani, hogy nagyon magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot a Blaugrana, holott a Mallorca eddig rendkívül határozott volt hazai pályán (mindössze egyszer fordult még elő velük ez a csúfság az idény során- akkor a Sevilla nyert az Ono Estadiban), készülhetnek hát a szerdai csúcsmeccsre, az Arsenal elleni BL-negyeddöntő első felvonására.

RCD Mallorca-FC Barcelona 0-1 ( 0-0 )
Mallorca, Ono Estadi
23. 000 néző
Vezette: Fernández Borbalán

RCD Mallorca: Aouate- Mattioni, Nunes, Ramis, Ayoze, Mario, Martí, Borja Valero, Castro (Webó, 90.), Víctor (Alvarez, 58.) és Aduriz

FC Barcelona: Valdés- Alves, Puyol, Milito, Maxwell, Touré (Xavi, 60.), Keita, Iniesta (Messi, 50.), Pedro, Ibrahimovics, és Jeffren (Dos Santos, 75.)

Gólszerző: Ibrahimovics (62.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Zlatan Ibrahimovics

A svéd csatár végre hasonló teljesítménnyel rukkolt elő, mint amit a többség elvár tőle. Persze mindannyian tudjuk, hogy ennél többre is képes (reméljük, hogy ezt bizonyítja is), de ezúttal aktív volt, az ellenfél kapujára gyakorlatilag a legnagyobb veszélyt jelentette, nem mellékesen eldöntötte a találkozót a góljával. Háttal lekészített labdájáért még egy piros pont a neve mellé kerül...

A teljes mérkőzés letölthető innen.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón!

0-1 - Ibrahimovics

Reakció:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr621872672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása