Hiába sikerült Pedro révén megszereznie a vezetést a Blaugranának, José Mourinho gárdája rendkívüli erőről tett tanúbizonyságot, és végül a maga javára fordította a mérkőzést. Először kapott az idény során három gólt a Barca, és borzalmasan nehéz dolguk lesz a jövő heti hazai visszavágón.

Mourinho semmi meglepetéssel nem szolgált a kezdőcsapatot illetően, ez pedig azt jelenti, hogy a Sneijder, Motta, Pandev, Eto'o és Milito ötös felelt elsősorban a támadásokért, a Maicón, Samuel, Lucio, Zanetti, Cambiasso kvintett pedig a védekezésért.

Pep Guardiola végül a kezdőbe jelölte a sérüléséből visszatérő Ibrahimovicsot, aki Pedróval és Messivel alkotta a támadósort, középen Keita kapott lehetőséget (Touré szorult így a kispadra), hátul pedig Maxwell kedzett, Abidal tehát még mindig nem volt kezdőként bevethető.

Az első percekben olyasmit láthattunk, amire az idény során még nem nagyon volt példa: A Barcát telejesen sakkban tartotta az ellenfele. Sokkal többet birtokolták a hazaiak a labdát,  ráadásul jobbára a Barca térfelén. Mégis a vendégeknek jött össze előbb a gól! Maxwell futott el remekül a bal szélen, majd a tizenegyes pont környékére visszagurított labdáját Pedro kapásból lőtte a kapu közepébe. 0-1! Az oly fontos idegenbeli gól!

Nem sokáig örülhettek azonban a katalán hívek: Az Inter eggyel magasabb fokozatra kapcsolt, és főleg Milito révén többször is veszélyeztetett. A harmincadik percben is ő tartotta meg remekül a labdát, és szolgálta ki tökéletesen Wesley Sneijdert. Daniel Alvés rossz ütemben váltott, így a holland teljesen üresen nézhette ki magának a kapu jobb oldalát. 1-1!

Jó iramú első félidőt láthattak a nézők, ekkor még bármely csapat megnyerhette volna a találkozót. A második játékrészben aztán ismét a hazaiak kezdtek nagyobb lendülettel. Szenzációs támadást vezettek a jobb szélen; Maicón egy Militóval történő összjátékot követően elpöckölte a labdát a kétségbeesetten menteni igyekvő Valdés mellett. 2-1, vérszemet kaptak a hazaiak! A Barcában Ibra, Pedro teljesen impotens módon játszott, akárcsak Keita, majd az előrébb lépő Maxwell. Guardiola számomra érthetetlen módon egyetlen egyet cserélt: Abidalt hozta be a sétálgató Ibrahimovics helyére. Az újabb gólt azonban ismét az Inter szerezte: Eto'o ívelt be remekül a jobb oldalról, majd a középen érkező Sneijder egy csacska mozdulattal Militó elé fejelt, aki aztán a hálóba bólintott. 3-1, a teljesség kedvéért illik megjegyeznem, hogy az argentin a gól előtt jó harminc centis lesen tartózkodott.

Persze mindez nem menti fel a Barcelonát, amely bár a találkozó végén kapujuk elé szegezte a kék-feketéket, nem nagyon tudott veszélyes lehetőséget kialakítani. Egyedül egy büntetőt kérhetnek számon Benquerenza játékvezetőnél, hiszen a hajrában Sneijder hátulról akasztotta Dani Alvést a tizenhatoson belül. A talán igazságosabb 3-2 helyett végül maradt a 3-1, ami azt jelenti, hogy borzalmasan nehéz dolga lesz Pep Guardiolának, hiszen legalább két góllal kellene legyőzniük hazai pályán José Mourinho gárdáját, aki nyílván megpróbálja majd megtalálni az ellenszert Messiék ellen. Ilyen nehéz szituácóban talán még soha nem találta magá a Pep-csapat. Hasonló csodára lenne szükség, mint 2000-ben a Chelsea ellen, a tavalyi londoni helyzet ennél sokkal kellemesebb kilátásokkal kecsegtetett.

 

Internazionale – FC Barcelona 3-1 (1 -1)
Milánó, Giuseppe Meazza
83.000 néző
Vezette
: Olegário Benquerenza (portugál)

 

Internazionale: Julio César- Maicón (Chivu, 72.), Lucio, Samuel, Zanetti- Cambiasso, Motta, Pandev (Sztankovics, 55.), Sneijder- Eto'o és Diego Milito (Balotelli, 75.)

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Piqué, Puyol, Maxwell- Busquets, Xavi- Pedro, Keita, Messi és Ibrahimovics (Abidal, 62.)

Gólok: 0-1 - Pedro (19.), 1-1 - Sneijder (30.), 2-1 - Maicón (48.), 3-1 - Militó (61.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Maicón Douglas

A brazil jobb bekk talán választ adott a Alvés-Maicón ügyben vitázóknak, s Dunga kapitány döntésének helyességét igazolta. Rendkívül magabiztosan állta a rohamokat hátul, és bátran segítette a támadásokat elöl. Nem is beszélve arról, hogy egy góllal ő is kivette részét a sikerből.

Gólok:

Eurosport2 összefoglaló (nyilatkozatokkal):

tv2 "elemzés":

A teljes mérkőzés (első félidő):

Második félidő:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr921939184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása