Olyan mérkőzés előtt állunk, amelynél soha nem számít a tabellán éppen elfoglalt pozíció. Az Espanyol mindig az "év meccsét" játssza a Barca ellen, ilyenkor mindig erőn felül teljesít, egyáltalán nem vehetik tehát félvállról a meccset Guardiola fiai.

A városi rivális egyébiránt saját pályáján másokra is nagyon veszélyes. December hatodikán kaptak ki legutóbb hazai környezetben, azóta viszont kilenc mérkőzésen hatszor nyertek és mindössze három alkalommal játszottak döntetlent. Jól látható tehát, hogy főképp idegenbeli kiábrándító produkciójuknak köszönhetik, hogy mindössze a tizenharmadik helyet foglalják el a táblázaton. Ugyanakkor az is igaz, hogy viszonylagos biztonságban érezhetik magukat Pochettino mester tanítványai, lévén hat fordulóval a bajnokság zárása előtt nyolc ponttal előzik meg a már kieső helyen tanyázó Tenerifét. A csapat háza táján a legfontosabb hír, hogy a hét közben, a  Santander pályáján kiálllított Kameni piros lapját eltörölte a szövetség, így a kameruni hálóőr csapata segítségére lehet a mai összecsapáson.

A vendégeknél továbbra is sérült Eric Abidal, valamint Andrés Iniesta, őket egészen bizonyosan nélkülözni kényszerül majd Pep Guardiola, ugyanakkor Ibrahimovics ismételten a keret tagja, miután a héten már ő is teljes értékű edzésmunkát végezhetett. Az összeállítás nagyban függ attól, hogy vajon Pep mennyire kíván tartalékolni kulcsjátékosai erejével a keddi milánói BL-elődöntő előtt. Jómagam azon a véleményen vagyok, hogy az Espanyol otthonában mindenkire szükség lesz, így egy erős kezdőcsapatot várok. Hátul Alvés és Maxwell között így Puyol is Piqué szerepelhet, talán ebben a csapatrészben a legkevesebb a kérdőjel. Egy sorral előrébb Busquets és Xavi játéka valószínű, mellettük a hét közben remek teljesítménnyel előrukkoló Touré, vagy a mostanában kissé haloványabb Keita kaphat lehetőséget. Elöl ismét előfordulhat, hogy a saját nevelésű trió, Krkics, Pedro és Messi kezd, igaz, előbbi helyén akár a rutinos Henry is kezdhet. Ibrahimovics kezdőtagságán nagyon meglepődnék, hiszen nem valószínű, hogy Guardiola megkoczkáztatná a "rásérülést" az említett BL-találkozó előtt.

Nehéz meccsre van tehát kilátás, és ha csak a közelmúltbeli eredményeket nézzük, akkor is kijelenthetjük, hogy az Espanyol akármilyen helyet foglal el a tabellán, mindig képes borsot törni városi vetélytársa orra alá. Azonban ha Messiék azt játsszák, amit valóban tudnak, akkor begyűjthetik a három bajnoki pontot.

RCD Espanyol – FC Barcelona
Barcelona, Cornellá- El Prat
20:00 (tv: Sport1)
Vezeti:
Undiano Mallenco

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Piqué, Puyol, Maxwell- Busquets, Xavi, Keita (Touré)- Messi, Pedro, Krkics (Ibrahimovics)

Online streamek

Tekintsd meg a tavalyi, botrányos derbi összefoglalóját: 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr631928901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása