Az Almería elleni döntetlennek köszönhetően (ha csak "virtuálisan" is) visszacsúszott a Blaugrana a tabella második helyére, így győzelmi kényszerrel fogadhatják a bivalyerős Valenciát, ráadásul vezérük (Guardiola) elvesztése mellett a szintén eltiltott Ibrahimovics játékára sem számíthatnak.

Így aztán minden szempár Thierry Henryra szegeződik, akinek nem is lehet ennél ragyogóbb alkalma a bizonyításra. Minden valószínűség szerint ugyanis ő lesz az, aki középcsatárként rohamozhatja majd a Valencia kapuját, és azzal ugyebár mindannyian tisztában vagyunk, hogy azért Titinek ez a valódi posztja. Ráadásul neki rendszeresen jól megy Villáék ellen, eddig ugyanis ellenük szerezte a legtöbb gólt gránátvörös-kékben- szám szerint hetet.

Ugyanakkor egyáltalán nem valószínű, hogy Unai Emery gárdája könnyen adná a bőrét. Ugyan tisztes távolból követik a listavezető párost, harmadik helyük stabilnak tűnik, úgy tűnik tehát, hogy a Real Madrid mellett ők a legnagyobb ellenfelek a Primera Divisiónban. Persze nem szabad elfelejteni, hogy Villáék csütörtökön még Európa Liga-meccset játszottak a Werder Bremen ellen, de ha már az erő megosztásáról beszélünk, jegyezzük meg, hogy a Barca szerdán a Stuttgartot fogadja Bajnokok Ligája mérkőzésen. David Villa vállsérülést szenvedett a mérkőzésen, és noha sokáig úgy tűnt, veszélyben forog a ma esti szereplése, tegnap már teljes értékű edzésmunkát végzett, így valószínűleg tudja majd vállalni a játékot. Emery dolgát azonban ezen kívül is nehezíti sérülés: Alexis egészen biztosan nem fut ma ki a Camp Nou gyepére, akárcsak az eltiltott Navarro és Marchena. Elsősorban tehát a hátsó alakzat foltozása okozhat majd nehézséget számára.

Hasonló problémákkal (mármint kulcsjátékosok hiányával) Pep Guardiolának is muszáj szembesülnie: Keitát hiába nyilvánították egészségesnek az orvosok, ő egyelőre nem kap szerepet, ráadásul Abidal is a rehabilitációját végzi még. Visszatér azonban Piqué, így Puyollal karöltve ők biztosíthatják majd a hátső alakzat stabilitását, a két szélen pedig Maxwell és Alvés támogathatja őket. Középen valószínűleg Busquets, Xavi és Iniesta jut szerephez, de Touré bevetésére is van esély, akár olyan áron, hogy Iniesta egy sorral feljebb szerepel. Ebben az esetben Henryval és Messivel lenne teljes a támadósor, ám ha Ini marad eredeti helyén, úgy Pedro (esetleg Krkics) bevetése várható.

Nagyon nehéz mérkőzés vár tehát a Barcelonára, de mindenképpen szükséges lenne a három bajnoki pont begyűjtése, ha nem akarnak lépéshátrányba kerülni a BL-kiesés miatt talán kissé önbizalmát vesztő Reallal szemben. Ráadásul egy esetleges győzelem esetén talán "lendületből" képesek lesznek hozni a Stuttgart elleni visszavágót. Ha az elmúlt mérkőzések formája nem is ad okod a bizakodásra, a tény, hogy Pepnek eddig mindig sikerült a maximumot kihozni a kiélezett mérkőzéseken a gárdából, már igen.

FC Barcelona – Valencia
Barcelona, Camp Nou
19:00 (tv: Sport1)
Vezeti:
Muñíz Fernández

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Puyol, Piqué, Maxwell- Busquets, Xavi, Iniesta- Pedro (Krkics), Henry és Messi

Tekintsd meg az őszi valenciai mérkőzés összefoglalóját:

A tavalyi Nou Camp-beli találkozó összefoglalója (Henry mesterhármassal):


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr721839283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása