Nem sikerült a csoda. Kétgólos hátrányából ugyan egyet lefaragott a gránátvörös-kék alakulat, ez azonban kevésnek bizonyult az üdvösséghez. A vezetés megszerzése után nem maradt már idő a továbbjutást érő második találat bevitelére, így José Mourinho gárdája készülődhet a Bayern München elleni madridi fináléra.

Ismételten igyekeztek meglepni egymást a felek. Guardiola Puyol hiányában Tourét jelölte a középhátvéd posztra Piqué mellé, míg a baloldalra nem Abidalt, de még csak nem is Maxwellt, hanem a testvérét jól ismerő Gabi Militót tette. A középpályán Xavi, Busquets és Keita kapott lehetőséget, elöl pedig (amint az várható volt) elsősorban Messire, Ibrára és Pedróra hárult (volna) a góllövés feladata.

Portugál kollégája cseppet sem meglepő módon egy rendkívül defenzív felállás mellett tette le a voksát: Kikerült Pandev a kezdőből, helyette Chivu érkezett a középpályára, vele is a gárda stabilitását igyekezett elősegíteni az extravagáns "sztáredző".

Számításai részben be is jöttek: A Barcelonának nem sikerült igazán veszélyes helyzetet kialakítania, noha Piqué, Milito, Alvés és Touré felváltva lépett fel az ellenfél tizenhatosához, és egyébként is óriási iramot diktált a Blaugrana. Az Inter azonban rendkívül szervezetten védekezett, rendszeresen kisegítették egymást a játékosaik, mindössze Pedrónak futotta két lövésre, de a kaput egyik sem találta el. A huszonnyolcadik percben aztán nem akármilyen esélyt kapott a sorstól a Barca: Sergio Busquets játszotta el a nagyhalált Thiago Motta karlendítésénél, Bleeckere játékvezető pedig szándékos utésnek minősítette az esetet, így a brazil idő előtt mehetett zuhanyozni, az Inter pedig tíz főre fogyatkozott.

S amiért valóban piros járna:

Tulajdonképpen ekkor tűnt úgy, hogy a Barcelona játékosai megijedtek a nagy lehetőségtől. Csupán Messinek volt egy fantasztikus (jobb alsóba tartó) lövése, ám Júlio César ezt hatalmas bravúrral hárítani tudta, ezen kívül csak Ibrahimovics távoli szabadrúgását jegyezhettük fel, mely nem sokkal kerülte el a jobb felsőt.

A második félidőre jóttányit sem változott a játék képe: az Inter pillanatokig sem birtokolta a labdát (nem is akarta), sőt Milito és Eto'o is gyakran a saját tizenhatosán belül volt megtalálható. A legnagyobb lehetőséget az idő közben pályára lépő Krkics hagyta ki, aki senkitől sem zavartatva fejelt kapu mellé mintegy öt méterről. A Barcelona játéka az idő előrehaladtával egyre görcsösebbé vált, és egyre kevesebb esély mutatkozott arra, hogy az este folyamán még nyitottá tehetik a továbbjutás kérdését. Pedig így lett! A nyolcvanharmadik percben sikerült megbontani a pillanatra kihagyó védőfalat, Messi-Xavi-Piqué volt a labda útja, s az ekkor már centerként játszó középhátvéd egy fantasztikus beforgatós cselt követően (egyszerre küldte el César kapust és Cordobát) higgadtan az üres kapuba helyezett. 1-0! Elég későn jött ez a gól, nagyon kevés idő volt már csak hátra ekkor. Ennek ellenére lett volna még esély a továbbjutás kiharcolására, ha a játékvezető nem ítéli szándékos kezezésnek Touré mozdulatát, mely után az ifjú szerb-katalán csatár kilőtte a bal felsőt. De annak ítélte, a gólt pedig érvénytelenítette.

Maradt tehát az 1-0, amely összességében az olaszoknak kedvezett, ők készülhetnek hát a május 22-i madridi fináléra a Bayern München ellen. Az impotensnek tűnő Barcelona hiába nyerte meg a visszavágót, saját pályáján vérzett el, és így vált különösen jelentőssé az első mérkőzésen meg nem adott tizenegyes és kiállítás Alvés buktatásánál, hiszen ha akkor 3-2 lett volna a végeredmény, most mi jutunk tovább. De rendkívül kisstílű volna erre fogni a kiesést, emlékezzünk csak Piqué kezezésére a Stamford Bridge-en, amikor a bírói baki bizony nekünk kedvezett. Maradjunk tehát annyiban, hogy José Mourinho rendkívül erős csapatot rakott össze, amely képes volt megvalósítani az ő elképzeléseit, s így sikerült felülkerekedniük a világ legjobb csapatán. Nincs más hátra, mint előre a Ligáért!

FC Barcelona – Internazionale 1-0 (0-0)
Továbbjutott az Internazionale, 3-2-es összesítéssel
Barcelona, Camp Nou
96.214 néző
Vezette:
Frank de Bleeckere (belga)

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Piqué, Touré, G. Milito (Maxwell, 46.)- Keita, Xavi, Busquets (Jeffren, 63.)- Messi, Pedro, Ibrahimovics (Krkics, 63.)

Internazionale: César- Maicón, Lúcio, Samuel, Zanetti- Cambiasso, Sneijder (Muntari 66.), Motta, Chivu- D. Milito (Cordoba, 80.) és Eto'o (Mariga 85.)

Gólszerző: Piqué (83.)

Kiállítva: Thiago Motta (28.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Esteban Cambiasso

Az argentin középpályás oroszlánrészt vállalt a Barca rohamainak megfékezésében, illetve rendkívül hatékonyan szabot gátat minden ezirányú törekvésüknek. Ráadásul Motta kiállításával még nagyobb teher hárult rá. Innen üzenek az "isteni Diegónak": Talán ő is beférhetne a Dél-Afrikába utazó keretbe...

A meccs előtti varázslatos élőkép

Hírek (Lúcio és Moratti nyilatkozata)

Mourinho, Piqué és Guardiola nyilatkozata

Mourinho és Valdés afférja a lefújás után

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr751961123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása