_Colos 2010.05.26. 17:50

Lapszemle

Köszönhetően az idény zárultát követő uborkaszezonnak (és annak, hogy kicsivel több időm van nekem is), új rovattal próbálok rendszeresen jelentkezni. A különdöző sajtótermékek ilyenkor nekiállnak spekulálni a lehetséges átigazolásokkal kapcsolatban és természetesen maga a piac sem tétlenkedik. Játékosok nyilatkoznak ezt-azt, ügynökök, edzők, klubelnökök dolgoznak folyamatosan: tárgyalnak, lobbiznak, érdekeiket próbálják érvényesíteni. Terveim szerint a legérdesebb (s egyben leghitelesebb forrásból származó) hírek közül gyűjtök majd össze egy-egy csokorra valót.

Tekinettel arra, hogy ez az első ilyen jellegű bejegyzés, gyorsan tekintsük át, hogy mi is történt eddig! David Villáért negyven millió eurót fizetett a Barca a Valenciának, a csatár pedig négy évre szóló kontraktust írt alá a klubbal. (Villáról bővebben itt.)

Egy évvel meghosszabbította szerződését a sérülése után remek formában visszatérő Gabriel Milito, amely így 2012-ig szól. Hosszabbítás előtt áll ugyanakkor több fiatal játékos is, és Txiki Beigiristáin nyilatkozata szerint ezek közül Jonathan dos Santos ügye már a finisben van, csupán apróságok hiányoznak a szerződés aláírásához.

Lássuk, hogy állnak a dolgok a katalán szurkolókat (Touré távozása mellett) leginkább érdeklő kérdéssel, Fábregas esetleges érkezésével kapcsolatban. Miután az ifjú középpályás kifejezte Arséne Wenger számára távozási szándékát, a Barcelona hivatalosan is megrekeste az Ágyúsokat. A helyzet azonban nem túl egyszerű, lévén a francia mester csak nagyon jó pénzért (80 millió fontért) volna hajlandó megválni csapatkapitányától, amely összeg nyilván nem vállalható. Ráadásul Wenger a minap kijelentette, hogy csak a következő elnökséggel kíván tárgyalni, így hiába Laporta azon szándéka, mely szerint még a vb előtt szeretné nyélbe ütni a transzfert (illetve Fábregas papa bizakodása), hosszú tárgyalásoknak nézünk elébe. Maga a játékos egyébként tegnap a spanyol válogatott hivatalos sajtótájékoztatóján személyesen számolt be róla, hogy Wenger megnyugtatta a jövőjét illetően, és hogy (teljesen érthető módon) egyelőre a selecciónra, illetve mihamarabbi felépülésére szeretne koncentrálni.

Lássuk, mi hírek vannak az esetleges búcsúzókkal kapcsolatban! Miután Joan Laporta áldását adta Thierry Henry távozására, eleinte a New York Red Bull érdeklődéséről lehetett hallani, később azonban David Sulliven, a West Ham United elnöke a The Sun-nak nyilatkozva elismerte, hogy 8 milliós ajánlatot tettek a franciáért, akinek mindezek fejébe heti 75.000 fontos fizetést ajánlanak, amivel a klub legjobban fizetett játékosa lehetne.

Yaya Touré helyzete azonban merőben eltérő: Az elefántcsontpartira ugyanis komolyan számítana Pep Guardiola, ám Dimitri Seluk (a játékos ügynöke és fő intrikus) Ona FM-nek adott nyilatkozata szerint Touré elégedetlen az eddig kapott játéklehetőséggel, és szeretné elhagyni Barcelonát. Az El Mundo máris elkezdett találgatni, hogy ki érkezhetne a helyére...

Végezetül egy egyelőre meg nem erősített sajtóértesülés, mely szerint Silvio Berlusconi, az olasz AC Milan teljhatalmú elnöke 35 millió eurós ajánlatot készül tenni Zlatan Ibrahimovicsért, plusz Huntelaar vagy Boriello játékjogát csatolná az összeghez. Ez utóbbi valóságtartalmáról jómagam nem vagyok teljes mértékben meggyőződve, ráadásul ha igaz is a hír, sem tartom valószínűnek, hogy ennyiért elengedné őt a Barca, de az élet produkált már nagy meglepetéseket, így teljes bizonyossággal semmi sem zárható ki.

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr292033463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása