Az elkövetkezendő két bajnoki mérkőzésre sem lehet semmiféle kifogással élni az FC Barcelona háza táján. Hiába a sok sérült, a Racing és a Malága elleni hazai találkozókon kötelező a hat bajnoki pont begyűjtése, már csak azért is, mert a Real Madrid immáron "látótávolságon belül" helyezkedik el a tabellán.

A múlt heti botlást követően fogadkoznak a katalánok: ez a kisiklás csak még elszántabbá tette a gárdát. Nos, reméljük is, hiszen az Atlético Madrid otthonában felettébb halovány produkcióval rukkoltak elő Xaviék. Mellesleg a mérkőzésen a katalán irányító valamint Keita is sérülést szenvedett (előbbi előreláthatólag két hét, utóbbi egy hónap kényszerpihenőre számíthat), így aztán Guardiola gondjai tovább szaporodtak. Azért ír a sebekre, hogy immár Touré és Csigrinszkij is teljes értékű munkát végzett, valamint Piqué és Márquez is visszatérhet egy mérkőzésre szóló eltiltásából.

A szombati találkozón természetesen a Barcelona számít a toronymagas favoritnak. Miguel Angel Portugal együttese utóbbi öt találkozóján mindössze egy győzelmet aratott, emellett három döntetlent ért el, legutóbb pedig hazai pályán szenvedtek rendkívül kínos, 3-0-ás vereséget a szintén nem túl acélos Malágától. Ennek (is) köszönhetően jelenleg a tizenharmadik pozíciót foglalják el a tabellán, öt egységgel megelőzve a már kieső helyen lévő Tenerifét. Ráadásul Messiék tavaly októberben idegenben is magabiztos győzelmet arattak (4-1), igaz, egy évvel korábban csak döntetlenre voltak képesek Munitisék ellen a Camp Nou-ban.

Köszönhetően a sok hiányzónak, Guardiola ezúttal is kénytelen lesz felforgatott kezdővel harcba küldeni játékosait. Alvés helyére immár kihúzódhat Puyol, míg középen Piqué valamint Milito szereplése várható, Abidal helyén pedig minden bizonnnyal Maxwell kap majd lehetőséget. A pálya közepén Busquets és Iniesta szereplésére szinte mérget lehet venni, mellettük viszont könnyen helyet kephet egy fiatal (Jeffren vagy Dos Santos), esetleg Touré is. Elöl nagy kérdés, hogy Pep ezúttal bizalmat szavaz-e-e az utóbbi mérkőzéseken mellőzöt Henry-nak, vagy továbbra is padoztatja a rutinos csatárt. A múlt héten végre ismét eredményes Ibrahimovics és Messi minden bizonnyal a kezdő csapat tagja lesz.

FC Barcelona - Racing Santander
Barcelona, Nou Camp
szombat, 20:00 (tv: Sport1)
Játékvezető:
David Fernandez Borbalán

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Puyol, Milito (Márquez), Piqué, Maxwell- Busquets, Touré (Jeffren), Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Henry (Pedro)

Online stream:

www.rojadirecta.com

www.myp2p.eu/broadcast.php

Ráhangolódásképpen tekintsd meg az őszi idegenbeli találkozó összefoglalóját:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr391774536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása