Sokan úgy vélték, hogy a hátralévő mérkőzések közül a Deportivo La Coruna elleni hazai mérkőzés számít a legkönnyebbnek, és akik így gondolták, úgy néz ki, helyesen vélekedtek. Túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy tegnap este osztálykülönbség volt a két csapat között.

Pep Guardiola ismételten pihenőt szánt néhány kulcsemberének, ám igazi meglepetésnek egyiket sem lehet nevezni. Hátul Márquez kezdett, Puyol pihent, középen pedig ezúttal Busquets maradt ki, míg Touré és Jeffren is bekerült a kezdőbe. Elöl a saját neveléső trió, Messi, Pedro és Krkics kapott lehetőséget, Thierry Henry tehát újfent csak a cserepadon találta magát.

Valami egészen elképesztő dominanciát sikerült kialakítania a Blaugranának az első félidőben. Háromszor annyit volt náluk a labda, mint ellenfelüknél, és a játék is gyakorlatilag teljes egészében a Depor térfelén folyt. Felborult a pálya (ahogy szokták ilyenkor mondani), és úgy záporoztak a helyzetek, hogy csupán idő kérdése volt, mikor szerzik meg a hazaiak a vezetést.

A kilencedik percben Pedro zörgette meg a felső lécet, miután túl közel került a kapu felületét jól lezáró Aranzubiához, és csak így tudta mellette ellőni a labdát. Hat percre rá azonban már nem volt kegyelem: Egy szögletet követően a Barca játékosai kicsalogatták a vendégvédőket, majd Xavi adott zseniális ütempasszt a teljesen egyedül maradt Krkicsnek, aki közelről bepöckölte a játékszert a hálóba. 1-0! Joggal bíztak a hazai szurkolók a hasonló folytatásban. A helyzetek számát tekintve nem is lehet okuk elégedetlenségre, ám köszönhetően Aranzubia remek védéseinek, valamint a gránátvörös-kékek pontatlanságának, a szünetig maradt az egy gólos előny. Pedig Dani Alvés is eltalálta a kapufát (közelről, éles szögből ollózott!), és akadt ziccere Xavinak és Jeffrennek is. Lio Messi is megpróbálkozott a gólszerzéssel, ám tizenhatról leadott emelését a vendégek hálóőrének sikerült kitornásznia a léc alól.

A második félidőre kissé visszább vett a csapat a tempóból, az első húsz percben gyakorlatilag kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A Depor játékosai előtt ekkor sem adódott komolyabb lehetőség, ám a hazaiak Messi és Pedro révén két helyzetet is elpuskáztak.

A hatvankilencedik percben aztán az addig remeklő Aranzubia hibázott, és Pedro nem is hagyta kihasználatlanul a kínálkozó lehetőséget! Valdéstől indult a támadás, aki Dani Alvést indította egy hosszú kirúgással, ám a vendégek portása a tizenhatoson kívül lábbal menteni tudott a brazil bekk elől. Balszerencséjére azonban a labda a kezdőkör környékén tanyázó Pedro elé került, aki állítgatás nélkül, ballal remekül tekert a kapu jobb oldalába. 2-0, fantasztikus gól volt, mely aztán összeroppantotta a vendégeket!

Két perccel később ugyanis már három volt a különbség! A hátvédeknek nem sikerült felszabadítania egy szögletet követően, Touré Yaya pedig (miután mellel maga elé tette a labdát), irgalmatlan erővel tüzelt kapura, s a labda Sergio valamint Aranzubia között utat talált a hálóba. 3-0! Első gólját szerezte ezzel az elefántcsontparti a most futó szezonban.

A hátralévő idő már nem sok izgalommal szolgált. Egy alkalommal még Messi bolondította meg a vendég védőket, ám miután remek ütemben továbbított Pedróhoz, utóbbi túl önzetlennek bizonyult. Lövésre visszakészített a labdát az argentinnnak, ám addigra már összezártak előttük a védők, Messi pedig kapu fölé lőtt.

Az eredmény azonban már nem változott, könnyed 3-0-ás hazai siker született, a Barcelona előnye így jelenleg hat pont a ma este Almeríában pályára lépő Real Madriddal szemben, és öt győzelemre van még szüksége a hátralévő hat fordulóban ahhoz, hogy megvédje bajnoki címét. Szombaton Katalán Derbi, az Espanyol otthonában ráadásul rendszeresen megszenved a gárda, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy kedden már Milánóban lép pályára az együttes. Az eröltetett menet tehát folytatódik, és ismét egy lépéssel közelebb kerültünk álmaink megvalósulásához.

FC Barcelona – Deportivo La Coruna 3-0 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
75.897 néző
Vezette:
Paradas Romero

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Piqué, Márquez, Maxwell- Touré, Xavi (Busquets, 76.)- Pedro, Jeffren (Keita, 50.), Messi és Krkics (Henry, 72.)

Deportivo La Coruna: Aranzubia- Manuel Pablo, Lopo, Piscu, Laure- Antonio Tomás, Sergio (Iván Pérez, 84.), Guardado, Pablo Álvarez (Juan Domínguez, 52.), Juan Rodríguez és Riki (Lassad 69.)

Gólszerzők: 1-0 - Krkics (15.), 2-0 - Pedro (68.), 3-0 - Touré (71.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Pedro Rodriguez

Korábban tartotta magát az a vélekedés, hogy a kis Pedrito soha nem lesz a meccs legjobbja, ha nem szerez gólt. Bár ezt most sem tudjuk cáfolni (hiszen fantasztikus gólt lőtt), ám a fenti vélekedés hátterében az állt, hogy a mezőnymunkája a nulla felé tendál, és egymás közti játékban sem fog tudni soha kitűnni. Na erre viszont alaposan rácáfolt, hiszen rendkívül aktív volt, rengeteget mozgott, és a szokásosnál sokkal pontosabban is játszotta meg a társakat.

A teljes mérkőzés letölthető innen.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

1-0 - Krkics

2-0 - Pedro

3-0 - Touré

Reakció


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr151922899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása