Hiába az Espanyol elleni öldöklő harc miatti esetleges fáradtság vagy az összesen tizennégy órányi buszozás Barcelonából Milánóba- semmilyen kifogással nem élhet Pep Guardiola együttese. Ha ott akarnak lenni Madridban, akkor olyan eredményt kell elérniük idegenben, mely után jó esélyekkel várhatják majd a hazai visszavágót.

José Mourinho együttese jól hangolt a mai elődöntőre: a Juventus elleni 2-0-ás győzelmükkel továbbra is tapadnak az éllovas AS Romára, igaz, a vezető hely elvesztése azért nyilván frusztrálja a csapatot. Viszont ez is bizonyítja talán, hogy idén a régóta áhított BL- serleget részesítik inkább előnyben Zanettiék.

Az Inter a lehető legerősebb felállásában kezdhet majd. Ez azt jelenti, hogy a Maicón, Lucio, Samuel, Zanetti négyes felelhet majd a védekezésért, a középpályán Cambiasso, Sztankovics és Sneijder juthat szerephez, bár Thiago Motta bevetése sem lenne túl nagy meglepetés. Elöl Milito és a korábbi Barca-sztár Eto'o bizonyosan kezdeni fog, melletük Mourinho valószínűleg Pandevet részesíti majd előnyben Balotellivel szemben.

A Barca háza táján korántsem ilyen rózsás a helyzet. Iniesta kidőlése mellett Abidal és Ibrahimovics állapota is aggaszthatja Pep Guardiolát, reméljük, mindketten vállalni tudják majd a játékot. A hátvédsorban Piqué szereplése biztos, a mostanában kissé gyengébb formát mutató Alvésé valószínű, Abidalé ugyebár az állapotátóól függ. Középen viszont könnyen elképzelhető, hogy a fivérét jól ismerő Gabriel Milito kap majd lehetőséget Puyol kárára, mégha az Espanyol ellen többször is hibázott az argentin. A középpályán Xavi és Busquets szereplése garantált, kérdéses, hogy Pep vajon Keitának vagy Tourénak szavaz-e majd bizalmat, esetleg ismételten egy devenzívebb felállás mellett teszi le a voksát, és inkább egy hátvédet szerepeltet itt. Elöl Pedrónak és Messinek van bérelt helye, ha sérüléséből teljesen felépült Ibrahimovics, akkor ő is pályára léphet volt csapata ellen- Henry mellet csupán rutinja szólna.

A mérkőzésen egyébiránt öldöklő küzdelem várható inkább, mintsem bátor, látványos támadójáték. Kérdés, hogy Mourinho együttese mennyiben veszi majd át az Espanyol által bemutatott keményebb stílust (tudjuk, hogy vannak erre alkalmas játékosaik), és hogy mennyire tud érvényesülni a Barca kreatív támadóalakzata, Messi és Xavi vezényletével. A milánóiak közül elsősorban a játék szervezéséért felelős Sneijder, a támadásokhoz gyakran felzárkózó Maicón, valamint a gólerős csatárduó, Milito és Eto'o érdemel megkülönböztetett figyelmet. (Zárójelben jegyzem meg, személy szerint a szívem szakadna meg, ha a kameruni betalálna ellenünk.) Ha sikerülne idegenben a gólszerzés, ráadásul a Barca megúszná vereség nélkül, úgy gondolom, jó esélyekkel várhatnák a 28-ai Nou Camp-béli visszavágót.

Internazionale – FC Barcelona
Milánó, Giuseppe Meazza
20:45 (tv2)
Vezeti:
Olegário Benquerença (portugál)

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Piqué, Puyol, Abidal- Touré, Busquets, Xavi- Messi, Pedro és Ibrahimovics

Online streamek

Ráhangolódásképpen tekints meg pár videót!

Eurosport2 hírek

Nyilatkozatok, múlt (Bajnokok Klubja)

Előzmények, várható kezdők 

Korábbi játékosok véleményei

Wesley Sneijder interjúja

Victor Valdés

tv2 beharangozó


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr591934440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása