Abban a tudatban léphettek pályára az Fc Barcelona játékosai, hogy amennyiben sikerül begyűjteniük a három bajnoki pontot ma este az FC Sevilla ellenében, úgy öt pontos előnyre tesznek szert a tabella élén, köszönhetően annak, hogy korábban a Real Madrid 1-0-ás vereséget szenvedett az Athletic Bilbao otthonában.

Ennek megfelelően Pep Guardiola nem is tartalékolt az erőkkel: Csatasorba állította a lehető legjobbnak vélt tizenegyet, vele ellentétben azonban Manolo Jimenez több poszton is meglepő húzással szolgált. Az, hogy a cserepadon egyszerre foglalt helyet Renato, Adriano, Duscher, Capel és Negredo, legalábbis arra engedett következtetni, hogy nem feltétlenül a Nou Campban tervezi begyűjteni a Sevilla a három bajnoki pontot. Mintha már most későbbre tartalékolnának.

Talán ennek is köszönhetően nem is igazán sikerült uralniuk a mérkőzést. A Barcelona legalább háromszor annyi ideig birtokolta a labdát, ám az utolsó passzokba rendre hibák csúsztak, így a 16-os vonalánál többnyire megállt a tudomány. Amikor pedig sikerült helyzetet kialakítaniuk Palop kapuja előtt, akkor sem koncentráltak eléggé: Ibrahimovics már az ötödik percben betalálhatott volna, ha jól találja el Henry beadását, lövése azonban mellé ment. Nem sokkal később már maga Henry lőhetett volna gólt, ha sikerül elrúgnia a labdát a Sevilla hálóőre mellett, azonban nem így történt: Palopnak a tizenhatoson kívül sikerült lábbal mentenie. A 20. percben aztán Iniesta szólója keltett zavart a vendég védelemben: zseniális cselsorozat után egy ütemet kivárva tálalt az érkező Alvés elé, a brazil balbekk azonban pontatlanul célzott. A félidő hajrájában aztán Messi próbálkozási jelentették a legkomolyabb veszélyt a Sevilla számára: lövését előbb Palop védte nagy bravúrral, majd a 37. percben hiába kapott remek labdát, hosszan vette át azt, holott egyedül törthetett volna kapura vele.

A Sevilla első komolyabb helyzetére egészen a második félidő elejéig kellett várni. Ekkor Koné húzta el a labdát előbb a megsérülő Puyol helyére beálló Márquez, majd Piqué mellett, beadását azonban Valdés lefülelte. A 49. percben aztán góllá érett a nyomasztó katalán fölény. Márquez ezúttal jól tette középre a labdát, melybe Piqué tette bele a labdát, a menteni igyekvő Escudé azonban olyan szerencsételneül ért hozzá, hogy az saját csapatának kapujában landolt 1-0! Érdekesség, hogy a Barcát idén midössze másodszor segítik ki góllal az ellenfél játékosai, viszont rögtön egymás után a második meccsükön.

Nem lehet azt mondani, hogy a vezető gól után túlzottan visszavett volna a hazai gárda. Előbb Ibrahimovics nagyszerűen lekészített labdáját passzolta Palop kezébe Henry, majd a 67. percben egy támadáson belül kétszer is gólt szerezhettek volna: Messi, majd Ibra hagyott ki óriási helyzetet.

A 64. percben pályára lépett Pedro is Henry helyén, és az ifjú titán hamar élt is a lehetőséggel: Mindössze hat perce volt a pályán, amikor Xavi remekül ugratta őt ki a beragadó védők között, ő pedig elegáns mozdulattal nyújt alá a labdának, amely a Sevilla kapujába hulott, 2-0, úgy tűnt ekkor, hogy végleg eldőlt a találkozó! A katalán nézősereg a hátralévő időben jórészt ollézással szórakoztatta magát, mikor a vendégek játékosai hosszú percekig csak nyomozták a labdát.

A hajrában aztán Lionel Messi még duplázott (előbb Alvés beadását passzolta az ötösről a hálóba, majd Abidal zseniális kiugratását értékesítette egy higgadt, és egyben rendkívül pimasz gurítással), tizennegyedik bajnoki (összességében pedig a huszinegyedik) gólját is megszerezte ezáltal az idei szezonban, amivel természetesen a góllövőlistát is vezeti. A vége tehát 4-0, fölényes hazai győzelem, ráadásul öt pontra növelték előnyüket a gránátvörös-kékek a tabellán a baszkföldön botló Real Madriddal szemben, ennél szebb hétvégéről aligha álmodhadtak volna a csapat szurkolói. A Sevilla pedig sorozatban negyedszer szenvedett  vereséget a bajnokságban, s ennek köszönhetően visszacsúsztak a tabella hatodik helyére.

Legközelebb jövő szombaton játszik a katalán gárda, mégpedig idegenben, a Real Valladolid ellenében. A talákozót majd este nyolc órától a Sport1 közvetíti élőben, és nem kisebb tétje lesz, minthogy vajon sikerül-e az őszi szezont veretlenül teljesítenie a Blaugranának...

FC Barcelona-Sevilla 4-0 ( 0-0 )
Barcelona, Camp Nou
63. 274 néző
Vezette:
Delgado Ferreiro

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Puyol (Márquez, 45.), Piqué, Abidal- Busquets, Xavi, Iniesta (Krkics, 86.), Messi, Ibrahimovics és Henry (Pedro, 63.)

Sevilla: Palop- Sztankevicsiusz, Escudé, Dragutinovic, Fernando Navarro- Lolo, Marc Valiente (Duscher, 45.), Konko (Adriano, 59.), José Carlos (Capel, 45.), Jesus Navas és Koné

Gólokszerzők: 1-0 - Escudé (öngól, 49.); 2-0 - Pedro (70.); 3-0 - Messi (85.); 4-0 - Messi (91.)

Sárga lapok: M. Valiente (36.); Lolo (47.); F. Navarro (54.); Abidal (63.); Busquets (65.); Duscher (75.).

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Eric Abidal

Egy ilyen csapatban, mint a Barcelona ritkán sikerül védőként kitűnni, a francia balbekk mai klasszis teljesítménye azonban szembeötlő volt: nemcsak sikeresen hárított minden sevillai próbálkozást, de a megszerzett labdákat is rendre remekül játszotta meg, Sőt, a talákozó végén még egy gyönyörű gólpasszt is adott, így hiába a duplázott Messi (s szerezte meg ezzel összesítésben a 100. és 101. barcelonai gólját), Abidal érdemelte ki ezt a kitüntető címet.

 

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón!

Letöltés: www.megaupload.com/

 

Gólok:

1-0 - Escudé (ö.g.) (49.)

2-0 - Pedro (70.)

3-0 - Messi (85.)

4-0 - Messi (91.)

Reakció:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr681678425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása