Mindenekelőtt arra, hogy az FC Barcelonának sikerül-e bejutnia a spanyol Király Kupa legjobb nyolc csapata közé. Másodsorban arra a sokak által feltett kérdésre, hogy meglehet-e ismételni a tavalyi fantasztikus triplázást, hiszen ha ma nem sikerül kiharcolniuk a továbbjutást, erre már nem lesz esélyük. Harmadszor pedig arra, hogy továbbtart-e a "Pep-mágia", a katalán tréner ugyanis még soha nem esett ki csapatával egyenes kieséses (vagyis kuparendszerű) sorozatból.

Ez iménti kérdések mellett választ kapunk arra is, hogy vajon sikerül-e a Barcelonának egy igazán szorongatott helyzetből talpraállnia, hiszen mindeddig nem igazán került még hasonló szituációba- leszámítva talán a tavalyi Chelsea elleni BL-elődöntőt, valamint az Estudiantes elleni klub vb-döntőt. A jelen eset azonban (ha lehet) ezeknél is komplikáltabb, ugyanis nem elég, hogy győzniük kell a Sánchez Pizjuanban, legalább két gólt kell szerezniük, köszönhetően annak, hogy múlt héten a Sevilla is ennyit szerzett a Nou Campban.

Hogy mi szól a Barcelona mellett? Elsősorban az, hogy tulajdonképpen nincs olyan csapat a világon, amelyek ne lenne képes legalább két gólt lőni ez a gárda, a másik pedig (bár múlt héten láttuk, hogy ez szinte semmit nem jelent), hogy a Sevilla egyáltalán nincs jó formában- ráadásul sérülések hátráltatják. Az andalúz egyesület több, mint két hónapja nem nyert mérkőzést hazai pályán- legutóbb november nyolcadikán a Villarealt sikerült legyőzniük 3-2 arányban. Hétvégén például a gyengécske Santandertől kaptak ki 2-1-re, míg a Barcelona az év eleji "beragadást követően" Ibrahimovics távollétében is hintett egy ötöst a Tenerifének idegenben. A Sevillába egyébiránt visszatérhet Jesús Navas és Navarro, akik az odavágót kénytelenek voltak kihagyni, viszont azóta megsérült a múlt héten remek teljesítményt nyújtó Perotti, valamint Konko.

Nehéz megjósolni, hogy Pep milyen erős kezdőcsapatot küld pályára. Múlt héten ugyebár egy tartalékos felállás mellett tette le a voksát, viszont ha hinni lehet a nyilatkozatának, akkor nagyon is komolyan veszi a kupát is, és hát ismerve a múlt heti eredményt, könnyen lehet, hogy ezúttal nem tartalékol. Árnyalja a képet, hogy a hétvégén ismét találkozik a két csapat (igaz, Barcelonában), és azért kimondva-kimondatlanul a bajnokság egész biztosan elsőbbséget élvez a kupával szemben. Hátul a hétvégén pihenő Piqué valamint Alvés szereplése biztosnak tűnik, Abidal állapota kérdéses, ha tudja vállalni a játékot, minden bizonnyal ő fog kezdeni a baloldalon, ha nem, akkor ismét Maxwell. Puyol elég régen pihent, így elképzelhető, hogy helyette a szinte mindenki által védelembe vett (csak a szurkolók által erősen kritizált) Csigrinszkij kaphat lehetőséget. Középen Busquets és Iniesta szereplése valószínű, esetleg Xavi helyét elfoglalhatja valamely fiatal- akár Dos Santos, akár Thiago. Elöl Ibra és Messi szinte biztosan kezd, mellettük azonban a mostanában gyengébben futballozó Henry helyett akár Pedro, akár a Tenerife ellen bíztató formát mutató Krkics is bevetésre kerülhet.

Nem sokkal éjfél előtt tehát választ kapunk a bevezetőben feltett kérdésekre, és kétségünk ne legyen afelől, hogy borzalmasan nehéz dolga lesz a katalán csapatnak.

Sevilla FC – FC Barcelona:
Sevilla, Sánchez Pizjuán Stadion
22:00 (tv: Sportklub)
Vezeti
: Clos Gómez

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Pinto- Alvés, Piqué, Puyol (Csigrinszkij), Abidal (Maxwell)- Busquets, Xavi (Dos Santos), Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Henry (Krkics)

Online streamek (közvetlenül mérkőzés előtt keresd!):

www.myp2p.eu/broadcast.php

rojadirecta.com/


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr901668875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása