A szerdai Arsenal elleni mérkőzését az év legfontosabb meccseként harangoztam be. Nos, három nappal a gálaadást követően ismét az év legfontosabb meccse következik, hiszen a tabellán holtversenben az élen álló két ősi rivális csap ma össze egymással.

Manuel Pellegrini és Pep Guardiola dolgát egyaránt sérülések nehezítik. A hazaiaktól Kaká, Drenthe és Pepe, a Barcából Ibrahimovics, és a szerdán megsérülő Abidal fog kényszerűségből hiányozni. A tabellát egyaránt 77-77 ponttal vezető csapatok közül a Real Madrid számára lenne égetőbb a győzelem megszerzése, hiszen az őszi Nou Camp-beli 1-0-nak köszönhetően jelen pillanatban a Blaugrana címvédésre áll (pontazonosság esetén az egymás elleni redmény rangsorol). Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg a tavalyi 2-6 miatt sem kell a blancókat külön motiválni. A Realnak ugyanakkor éppúgy a saját kezében van a sorsa, mint a Barcának: ha hátralévő mérkőzéseit kivétel nélkül sikerrel abszolválja, akkor trónfosztást hajt végre.

A hazaik egyébiránt ebben a szezonban valósággal lehengerlőek a saját közönségük előtt: mind a 15 mérkőzésüket megnyerték, ráadásul ezeken a mérkőzéseken kereken 50 gólt szereztek, és csak 13-at kaptak- hazai pályán ők teljesítettek eddig a legjobban idén. Igen ám, de velük szemben az a Barcelona áll majd, amely eddig a legjobban szerepel idegenben, és gyakorlatilag egész Európa a csodájára jár. Sokan Lionel Messi és Cristiano Ronaldo különharcaként aposztrofálják a találkozót- én magam ezzel nem teljes mértékben értek egyet, hiszen önmagában, a társak segítsége nélkül egyik játékos sem képes eldönteni egy ekkora rangadót.

Ami a pályára lépőket illeti: hazai oldalon Kaká hiányában Van der Vaart, Lassana, Guti és a végül felépülő, és a játékot válllani tudó Xabi Alonso kaphat lehetőséget, a csatársorban pedig valószínűleg a félelmetes Ronaldo-Higuaín kettős kezd majd (ketten együtt eddig eggyel több gólt szereztek, mint a Messi-Ibra páros).

A Barcelonának elsősorban Zlatan Ibrahimovics hiányával kell majd megküzdenie, helyén valószínűleg a mostanában többször kimaradó Henry kerül bevetésre- már csak hatalmas rutinja miatt is. Iniesta kezdőtagságára jómagam nem vennék mérget, inkább egy Touré- Busquets- Xavi középpályássorra látok nagyobb esélyt. Hátul Abidal távollétében Alvés, Piqué, Puyol és Maxwell szereplése várható.

Hogy végül is mi dönt majd, azt előre nagyon nehéz lenne megjósolni. Amelyik csapat rá tudja eröltetni akaratát a másikra, és helyzeteivel jobban sáfárkodik, az győzhet. Arról nem is beszélve, hogy dönthet akár egy kiállítás, vagy egyéni hiba, szóval tényleg bármi. Igaz, hogy nem fog ma eldölni a bajnoki cím sorsa, de amelyik csapat bezsebeli ma este a három pontot, az egy nagyon fontos lépéssel közelebb kerül majd hozzá. (Ezen kívül hét forduló van még hátra).

Real Madrid-FC Barcelona
Madrid, Santiago Bernabéu
22:00 (tv: Sport1)
Vezeti: Mejuto González

Várható kezdőcsapatok

Real Madrid: Casillas- Ramos, Garay, Albiol, Arbeola (Marcelo)- L. Diarra (Gago), Xabi Alonso, Guti, Van der Vaart- C. Ronaldo és Híguain

FC Barcelona: Váldés- Alvés, Piqué, Puyol, Maxwell- Busquets , Xavi, Iniesta (Touré)- Messi, Henry és Pedro (Krkics)

 

Online streamek

Ráhangolódásképpen tekintsd meg az őszi találkozó összefoglalóját!

 

A tavalyi, említésre érdemes mérkőzés összefoglalója:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr271910011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása