_Colos 2010.03.21. 13:06

Önbizalommal telten

A Valencia elleni második félidei, valamint a Stuttgart ellen bemutatott játék néhány elemében már-már a tavalyi Barca szellemét idézte elénk, és a szurkolók joggal várhatják ennek foltyatását: A ponthátrányba kerülő Blaugranának a gyengécske  Zaragoza otthonában kellene utolérnie a Madridot.

Ennek következtében a győzelmen kívül bármilyen eredmény nyilván csalódással érne fel a culék számára, és ez még akkor is igaz, ha az utóbbi meccseken világklasszis teljesítménnyel előrukkoló Lionel Messi pályára lépése egyelőre kérdéses (ezzel kapcsolatban Pep Guardiola is hasonlóan vélekedik.)  A csapat hatékonysága tulajdonképpen éppen a kis argentin hiányával lenne felmérhető, elvégre az utóbbi mérkőzések kapcsán joggal merül fel a kérdés: Vajon mekkora jelentőséggel bír a Barcelona eredményességére nézve Messi játéka? Persze tisztában vagyok vele, hogy egy hasonló kvalitású játékos kiesése bármely csapat számára komoly érvágás lenne, de jelen esetben talán jót is tenne Henrynak, illetve Ibrahimovicsnak, ha ők kerülnének kicsit reflektorfénybe. Elvégre (ahogy azt már Guardiola is kijelentette korábban) egy jó Henry és egy jó Ibrahimovics nélkül nem nyerünk idén semmit.

Az ellenfél az újonc Zaragoza gárdája lesz, mely utóbbi öt mérkőzésén csupán egy győzelmet aratott (a Getafe otthonában), igaz, ugyanennyi vereséget is szenvedett csak el (hazai pályán a Sporting Gijóntól). A tabellán a még éppen bentmaradást jelentő tizenehetdik helyet foglalják el, három ponttal megelőzve a Tenerifét.

A Barcelona azonban az utóbbi "másfél mérkőzésén" már kiváló teljesítménnyel rukkolt elő, joggal várható el tehát tőle ezen forma fenntartása. A csapat összetételét nagyban befolyásolhatja, hogy a hétközi BL-meccs mennyit vett ki a fiúkból, de ha jól tippelek, akkor Pep a lehető legerősebb kezdőnek szavaz majd bizalmat. Ennek ismeretében pedig egy Alvés-Puyol-Piqué-Maxwell összetételű védősor várható, középen pedig valószínűleg újfent lehetőséget kap a hét közben remekül teljesítő Touré, valamint Busquets és Iniesta, mivel Xavi továbbra is sérült. Itt jegyzem meg, hogy ugyan Keita már az utazó keret tagja, nem gondolom, hogy kezdőként lépne pályára. Elöl Pedro, Henry és Ibrahimovics szereplése várható, kérdéses, hogy Messi fogtályoga mennyit javul ma estig, de ettől függetlenül ő valószínűleg a kispadon foglalhat majd csak helyet, bevetése pedig a mérkőzés alakulásától függően várható majd.

Akárhogy is, a három bajnoki pont begyűjtése kötelezőnek mondható, hiszen a Real Madrid 3-1-re legyőzte tegnap este a Sporting Gijón gárdáját, így jelenleg három ponttal állnak előttünk a tabellán. Ez pedig ma este ledolgozható...

Real Zaragoza – FC Barcelona
Zaragoza, La Romareda
21:00 (tv: Sport1)
Játékvezető:
Delgado Ferreiro    

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alves, Piqué, Puyol, Maxwell– Busquets, Touré, Iniesta– Pedro (Messi), Henry és Ibrahimovics

Online streamek

Ráhangolódásképpen tekintsd meg az őszi, Nou Camp-béli kiütés összefoglalóját!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr991856501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása