Azt is mondhatnám, hogy kezdődik a szezon hajrája. Pontosan két hónap, két borzalmasan kemény hónap van már csak hátra a szezonból, és kezdésnek máris egy igazi próbatélel: a Barca a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második felvonásán hazai pályán fogadja a Vfb Stuttgart gárdáját. Az első mérkőzés 1-1-es döntetlenje kiélezett küzdelmet ígér, egyáltalán nem veheti tehát félvállról ellenfelét a Blaugrana, ha csak nem akar főváris vetélytársának keserű sorsára jutni.

Az ellenfél az a Stuttgart lesz, amely a Bundesligában továbbra is felemásan teljesít: Utóbbi három mérkőzésükön egyszer győztek (hazai pályán az Eintracht Frankfurt ellen), egyszer játszottak döntetlent (Brémában a Werderrel), és egyszer kikaptak (Gelsenkirchenben a Schalkétól). Jelenleg a táblázaton a kilencedik helyen tanyáznak, mérlegük: 9 győzelem, 8 döntetlen és 9 vereség (gólkülönbség: 37-35). Elsősorban Cacau formája emelendő ki, ő rá és Pogrebnyakra kiemelt figyelmet kell majd fordítaniuk Piquééknek.

Katalóniában jelenleg mindenki arra kíváncsi, hogy vajon melyik arcát mutatja majd a csapat a két, Valencia ellen látott közül. Ha a középpálya szervezetten, gyorsan és hatákonyan működik, akkor egy jó napot kifogó Messivel megállíthatatlannak tűnik a katalán henger. Ugyanakkor a csapatnak égetően szüksége lesz egy sokat mozgó Henryra, és egy hasznos Ibrahimovicsra. Kettejük gyenge formáját jelzi, hogy még csak gólt sem szereztek az odavágó óta, ellentétben Messivel, aki egymaga hatot! Persze hiába érezném én jelenleg a Pedro-Henry-Messi triót a legerősebbnek, Guardiola nagy valószínűséggel a svédnek szavaz bizalmat. Hátul Alvés, Piqué és Maxwell szereplése garantálható, Puyol viszont hátfájdalmai miatt kérdéses, hogy vállalni tudja-e majd a játékot. A középpályán Xavi, Busquets és Iniesta várható a csapatba, esetleg Touré, akár olyan áron is, hogy Iniesta Henry helyett a támadósor baloldalán kerül bevetésre. A kispadon hosszú idő után ismét helyet foglalhat a sérüléséből immáron felépült Keita. 

Kérdőjelek tehát akadnak, de az elfogadható eredmény csakis a győzelem és a továbbjutás lehet- címvédőként ez a legkevesebb. Intő példa lehet a múlt héten az előzetesen esélytelenebbnek tartott Lyon ellen elvérző Real Madrid esete, és ennek elkerülése érdekében nem akármilyen teljesítményre lesz szükség. Egy jó Messire, Ibrahimovicsra és Henryra legalább.

FC Barcelona - VFB Stuttgart
Barcelona, Camp Nou
szerda, 20:45 (tv: Digisport)

Játékvezető: Alain Hamer (luxemburgi)

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Milito (Puyol), Piqué, Maxwell- Busquets, Xavi, Iniesta- Henry (Touré), Ibrahimovics és Messi

Online streamek

Tekintsd meg az első mérkőzés összefoglalóját!

Első félidő:


 Második félidő:


 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr181843894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása