Két ellentétes félidőt követően nehéz megítélni az FC Barcelona vasárnapi teljesítményét. Az első játékrész bátortalan és tanácstalan tili-tolizása ugyanis a Rijkaard-éra végét idézte, a második félidő lelehengerlő kreativitása azonban a hatkupás Barcát.

Az előzetesben Henry lehetőségeként említettem Ibrahimovics eltiltását, a francia azonban a padon kezdett, a támadósort így a saját nevelésű Pedro- Krkics- Messi trió alkotta, ráadásul a középpálya is teljesen "hazai termés" volt: Xavi, Iniesta és Busquets kapott itt lehetőséget. A külföldiek számát Milito, Alvés és Maxwell gyarapította, miután Puyol hátfájdalma miatt nem tudta vállalni a játékot, ellenben Piqué eltiltása után visszatért. A vendégek részéről elsősorban a játékot végül mégsem vállaló Villa hiánya okozott fejtörést.

Nem úgy kezdődött az első félidő, ahogyan azt egy vérbeli culé elképzelte: Az ötödik percben Jordi Alba kapu fölé szálló fejese jelentette a játékrész első felének egyetlen egészségesebb próbálkozását. A katalánok fél óra elteltével veszélyeztettek először, de ehhez is egy védelmi hiba (valamint egyéni villanás) szükségeltetett: Messi szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd nagy helyzetben César kapust tette naggyá. Ezen kívül azonban azt lehet mondani, hogy a mérkőzésen nagyrészt a Valencia akarata érvényesült, több helyzetük is volt, és a szokásoktól eltérően nagyjából kiegyenlített volt a labdabirtoklás is. (!)

A második félidőre aztán a "puhakönnyű" Krkicset Henry váltotta, és (talán) ez alapjaiban megváltoztatta a találkozó képét. A második játékrész első tíz percében több lehetőség adódott a gránátvörös-kékek előtt, mint az egész első félidőben, és ez elsősorban a francia csatár aktivitásának volt köszönhető. Az ötvenharmadik percben előbb remek átadással szolgálta ki Messit, majd ő maga kisérletezett fejjel, de Cesár mindkét alkalommal remekül védett. A gól aztán nagyrészt Lionel Messi zsenilátásának köszönhetően érkezett: a tizenhatos közelébe érve kicselezett három vendég védőt (Banegát, Brunót és Dealbertet) majd a tehetetlenül eldőlő César mellett a rövidbe belsőzött. 1-0! A szokásosnál is kitörőbb örömmel fogadták a hazai szurkolók Messi találatát!

A hatvanhetedik percben Xavi lövése után Maxwell lesról szerzett gólt (César ezúttal is remekül védett), majd a csereként beálló Zsigics egy rossz lesreállítási kísérletet követően egyedül Váldésszel állt szemben, ám a katalán portás szintén hatalmas bravúrt mutatott be. Ez volt a mérkőzés utolsó pillanata, amikor a Valencia előtt felcsillant az egyenlítés lehetősége, ugyanis Maduro kiállítását követően már szinte mindenki tisztában volt vele: a Valencia ma este már nem szerez gólt.

Ellenben szerzett a Barcelona, pontosabban Lionel Messi! A nyolcvanegyedik percben Andrés Iniesta sarkalt látványosan Henryhoz, aki hajszálpontos keresztlabdával ívelt a jobbszélen helyezkedő Messi elé. Az argentin klasszis maga elé tette a labdát, középre húzott, majd egy lövőcsel után kilőtte a hosszú alsót. 2-0!

A góltól teljesen összezuhant az emberhátrányban vergődő Valencia, és amíg a televízió nézők a lassítást nézték, a középkezdés után Iniesta labdát szerzett, Henryhoz továbbított, aki estében Messit ugratta ki- majdnem lemaradtunk a harmadik gólról! A "Bolha" ugyanis pimaszul, jobb külsővel pörgetett César mellett a kapuba. 3-0! Klasszikus mesterhármas, lenyűgöző, zseniális teljesítmény Messitől, aki immár huszonkét góllal vezeti a spanyol góllövőlistát!

A végeredmény a későbbiekben már nem változott, a Barcelon felemás teljesítménnyel előrukkolva tapad továbbra is a Valladolidban győztes Real Madridra, és bíztató formában készülhetnek a szerdai élet-halál csatára a VFB Stuttgart ellenében.

FC Barcelona - Valencia 3-0 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
87.601 néző
Vezette: Muniz Fernández

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Piqué, Milito, Maxwell- Busquets, Xavi, Iniesta (Jeffrén 86.)- Krkics (Henry 46.), Messi (Touré 88.) és Pedro

Valencia: César- Miguel, Maduro, Dealbert, Bruno (Baraja 77.)- Pablo, Albelda (Fernandes 43.), Banega, Silva- Jordi Alba  és Domínguez (Zsigics 65.)

Gólok: Messi (56., 82., 83.)

Kiállítva: Maduro (69.) A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Lionel Messi

Az Aranylabdás klasszis pályafutása negyedik mesterhármasát érte el gránátvörös-kékben (korábban a Real Madrid, az Atlético Madrid és a Tenerife ellen sikerült számára ez a bravúr), és nyugodtan kijelenthető, hogy zseniális megmozdulásokat láthattunk tőle mindhárom alkalommal. Ráadásul góljain kívül is remek előretörések, bátor kapuralövések jellemezték játékát. Röviden: aranylabdáshoz méltó teljesítménnyel rukkolt elő.

 A teljes mérkőzés letölthető innen: Első félidő, második félidő -  magyar kommentár!

Videó adatai:
Méret: 1014 MB + 967 MB
Formátum: avi
Hossz: 53 perc + 49 perc
Felbontás: 640x368
 

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

1-0 - Messi

2-0 - Messi

3-0 - Messi


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr11841688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása