Guardiola szavai szerint is elkezdődött a szezon azon szakasza, mikor is minden hiba végzetes lehet már. Tény, hogy a Real Madrid szorongató közelsége folyamatosan győzelmekre kényszeríti a gárdát, így az Almería otthonában is létfontosságú lenne a három bajnoki pont begyűjtése.

A múlt heti Malága elleni 2-1 alkalmával már javuló játékot láthatott a Nou Camp közönsége, és alapvetően Guardiola is elégedett volt a látottakkal. Ami miatt kissé nyugtalan lehet (és ami kissé ki is hozta sodrából), az az, hogy Gerard Piqué begyűjtötte szezonbéli ötödik sárga lapját, így ő eltiltás miatt kénytelen lesz kihagyni a mai találkozót. Mellette Keita és Abidal az, aki sérülés miatt egészen biztosan nem lép majd pályára, rajtuk kívül azonban mindenki bevethető.

Hogy mi szól az Almería mellett? Egyfelől a kiscsapat remek formája, hiszen legutóbbi kilenc bajnoki találkozójukon mindössze egy vereséget szenvedtek el (Sevillában), így a tizenhetedik helyről a tizenharmadikra léptek elő a tabellán. Mindez elsősorban Juan Manuel Lillo vezetőedző érdeme, aki remek kis gárdát rakott össze, mely elsősorban a gyors kontrákra épít. Ebben különösen fontos szerep hárul a Guardiola által is külön kiemelt két szélvészgyors csatárra, Crusatra és Piattira. Másfelől szintén az Almería esélyeit növeli, hogy a Blaugrana évek óta jól megfigyelhetően gyengébb teljesítményt nyújt válogatott mérkőzéseket követően, és azzal ugyebár tisztában vagyunk, hogy hét közben számos játékos válogatott kötelezettségeinek tett eleget.

Persze badarság lenne bármit is erre fogni, elvégre ha a Barca komolyan gondolja a címvédést, akkor a gyengébb februárt egy lehengerlő márciusnak kell követnie, és ebbe nem fér bele az, hogy a tizenharmadik helyezett Almería otthonában pontokat hullajtsanak. A hátvédsor valószínűleg Militóval lesz teljes, bár könnyen előfordulhat, hogy Márquez kap Piqué helyén lehetőséget. Középen a Busquets, Xavi, Iniesta trió szereplése várható, elvégre Pep szemmel láthatóan nem nagyon bízik Yaya Touréban. Elől Messi és (a hét közben hátfájdalmakkal küszködő) Ibrahimovics helye garantált, mellettük a múlt héten ismét fontos gólt szerző Pedro, vagy a Pep által védelembe vett Henry juthat szóhoz.

UD Almería - FC Barcelona
Almería, Mediterráneó
szombat, 20:00 (tv: Sport1)
Játékvezető: Clos Gómez

AZ FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Puyol, Milito (Márquez), Maxwell- Busquets, Xavi, Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Pedro (Henry)

Online streamek:

www.rojadirecta.com

www.myp2p.eu/broadcast.php

Tekintsd meg a tavalyi idegenbeli találkozó összefoglalóját:

Az őszi, Nou Camp-beli mérkőzés összefoglalója:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr221813882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása