_Colos 2010.02.22. 21:38

Sváb túra előtt

Végre valahára a Barcelona számára is elkezdődik a tavaszi Bajnokok Ligája-idény. A sorsolás pillanatában még azt írtam (lásd: barcavideo.blog.hu/tags/bl), hogy talán a lehető legjobb ellenfelet kapta a katalán gárda a nyolcaddöntőben. Azóta viszont annyit változott a helyzet, hogy a sváb alakulat magára talált a bajnokságban, a Blaugrana dolgát pedig sérülések nehezítik.

Visszatér a Barcelona a heti két mérkőzéshez, hiszen immáron számára is elkezdődnek a BL-küzdelmek. Az ellenfél a Bundesliga kilencedik helyén állló VFB Stuttgart, amely az utóbbi időben valósággal megtáltosodott. Az elmúlt fordulóbeli, Hamburgtól elszenvedett hazai vereséget megelőzően hét találkozón keresztül nem talált legyőzőre, legutóbb pedig Kölnben nyert 5-1-re, elsősorban a mesternégyest szerző Cacau remeklésének köszönhetően. Őrá különös figyelmet kell majd fordítania a vendégeknek. Érdekesség, hogy a hazaiak kapuját az a Lehmann őrzi majd, aki valószínűleg nem ápol szép emlékeket a katalánokról, lévén 2006-ban még az Arsenal hálóőreként a kiállítás sorásra jutott ellenük a döntőben. Minden bizonnyal a kölcsönben lévő Alekszander Hleb is dupla erőbedobással igyekszik majd bizonyítani, hogy hiba volt őt elengedni múlt nyáron.

A két gárda eddig mindössze kétszer találkozott egymással az európai porondon. A 2007/2008-as szezon során Ronaldinhóék oda-vissza verték ellenfelüket, akik végül csoportutolsóként búcsúzni kényszerültek a további küzdelmektől. Most viszont ott vannak a legjobb tizenhat között, miután a veretesnek egyáltalán nem mondható Rangers-Urziceni párost megelőzve, a Sevilla mögött másodikként végeztek csoportjukban.

A Barcelona a múlt heti madridi kisiklást követően a Racing elleni 4-0-lal "pihent rá" a holnapi összecsapásra. Érdekesség a keretben, hogy Márquez ezúttal nem utazott el a csapattal, ott van viszont Csigrinszkij, aki egészen biztosan nem léphet pályára. Visszatért sérüléséből Alvés, Ibra és Xavi is, akár mindannyian pályára is léphetnek. Továbbra is sérült azonban Abidal valamint Keita, így velük továbbra sem számolhat Guardiola.  A kezdőcsapatot illetően jópár kérdőjel van: Vajon ezúttal az eddig többet mellőzött Tourénak szavaz bizalmat Pep a pálya középső részén, vagy az eddig sokat szereplő Busquetsnek? Továbbá szerepet kap-e vajon Henry a támadósor baloldalán, miután többheti pihentetést követően a hétvégén góllal tért vissza, vagy továbbra is a "gólgyáros" Pedro rohamozhatja majd az ellenfél kapuját? Persze a sérülésből visszatérők sem biztos, hogy mind vállalni tudják majd a játékot, így csak reménykedhetünk abban, hogy aki pályára lép, az remek teljesítményt fog nyújtani.

Nehéz mérkőzés vár tehát a katalánokra, de azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Stuttgart a Priméra Divísionnál jóval gyengébb Bundesligában kilencedik, így valószínűleg csak akkor lennének elégedettek a szurkolók, ha idegenben is Barca-gól esik, és nem szenved vereséget kedvenc csapatuk. Nagy kérdés, hogy a sztároknak (elsősorban Iniestának, Xavinak, Messinek és Ibrahimovicsnak) mennyire jön ki a lépés, milyen teljesítménnyel lesznek képesek előrukkolni.

 

VFB Stuttgart – FC Barcelona
Stuttgart, Mercedes-Benz Arena
kedd, 20:45 (tv: tv2)
Játékvezető: Bjorn Kuipers (holland)

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés (Milito), Puyol, Piqué, Maxwell- Touré (Busquets), Xavi, Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Henry (Pedro)

Online stream:

www.rojadirecta.com

www.myp2p.eu/broadcast.php

Tekintsd meg a 2007-es stuttgarti összecsapás összefoglalóját:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr851782339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása