Rendkívül nehéz összecsapás vár ma este az FC Barcelona alakulatára, hiszen abban a Vicente Calderónban lépnek pályára, ahol rendre megszenvednek, ráadásul Guardiola dolgát ezúttal több eltiltás és sérülés is nehezíti.

Este kilenc órától rendezik a huszonkettedik forduló rangadóját, melyen az Atlético Madrid az FC Barcelonát fogadja. Noha előbbi gárda messze a várakozásokon alul teljesít a bajnokságban, Guardiola fiai cseppet sem számíthatnak könnyű mérkőzésre. Egyfelől Madridban mindig megszenvednek a gránátvörös-kékek, másfelől gyakorlatilag egy teljes hátvédsor lesz harcképtelen, így Guardiola kénytelen lesz egy eddig soha nem látott összetételű védelmet harcba küldeni.

Persze az Atlético gyengébb formája mellett nem szabad szó nélkül elmenni. A fővárosiak utóbbi három bajnoki találkozójukon képtelenek voltak győzni (a városi derbin kikaptak a Getafétől, majd hazai pályán a Malagától, legutóbb pedig Santanderben játszottak döntetlent a Racinggal), igaz, közben kiharcolták a spanyol kupa döntőjébe jutást, éppen a Racing ellenében. A tabellán jelenleg a nem túl előkelő tizenharmadik pozíciót foglalják el, melynél azért a keret erejét tekintve sokkal többre lennének hivatottak.

Ami a Blaugranát illeti: Alvés ugye megsérült múlt héten a bemelegítés során, Touré pedig mérkőzés közben. A Getafe elleni találkozón Piqué és Márquez is a kiállítás sorsára jutott, így egyikőjük sem léphet pályára ma este. És ha ez még mindig nem lett volna elég, Abidal és Csigrinszkij a hét során, edzés közben szenvedett sérülést, így őrájuk sem számíthat Pep. Szegény Csigrinszkij nem mondhatja magát túl szerencsésnek, lévén most lett volna alkalma bizonyítani az őt kritizálóknak, de erre ezúttal nem nyílik lehetősége.

Mindezek ismeretében nehéz kikalkulálni, hogy vajon mi járhat Guardiola fejében, kiket óhajt csatasorba állítani a félelmetes Agüero-Forlán páros megfékezésére. Ugyan a kerethez csatlakozott a B-csapatból Muniesa, Bartra és Jonathan dos Santios is, a tavalyi BL-sorozat tanúsága szerint Pep inkább rutinosabb játékosra bízná valamely védőposztot. A legkézenfekvőbb Keita balhátvédként való szerepeltetése lenne, (erre a Chelsea elleni elődöntő szolgál példával), ám ha hinni lehet Touré menedzserének, a mali középpályás nem szívesen húzódik egy sorral hátrébb. (Lásd:eurobarca.hu/index.php)

Ez esetben pedig Maxwell száguldozhatna baloldalon, Puyol lehetne a jobb bekk, középen pedig Milito Bartrával vagy Muniesával tisztogathatna. A középpályán Busquets, Xavi és Iniesta szereplése várható, ám ha Pep egy sorral feljebb küldi Init, az esetben Keita lehet még a középpályás szekció tagja. Elöl Messi és Ibrahimovics helye megkérdőjelezhetetlennek tűnik, mellettük pedig akár Pedro, Henry vagy Iniesta kaphat még helyet.

Akárhogy is, óriási harcra van kilátás, és a három bajnoki pont begyűjtése létfontosságú a katalán gárda számára, lévén a Real Madrid tegnap 3-0-ra győzött az utolsó helyezett Xerez otthonában, így a különbség jelen pillanatban két pont a két csapat között a tabellán.

Atlético Madrid - FC Barcelona
Madrid, Vicente Calderón
21:00 (tv: Sport1)
Játékvezető:
Iturralde González

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Puyol, Milito, Muniesa (Bartra), Maxwell- Busquets, Xavi, Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Henry (Pedro)

Online stream:

www.myp2p.eu/broadcast.php

www.rojadirecta.com

Ráhangolódásképpen tekintsd meg a két csapat legutóbbi  összecsapásainak összefoglalóit: 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr721756692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása