Spanyolországban most kezdődik a "futballtavasz", a Barcelona pedig az élről várja a folytatást, és annak érdekében, hogy öt pontos előnye a Real Madriddal szemben ne csökkenjen, a legkönnyebben úgy tehet, ha szombat este legyőzi a hazai pályán egyszer már megvert Sporting Gijónt.

 

Ismét egy hét állt rendelkezésére Guardiolának a gárda felkészítésére, és ismét változott a keret összetétele. Egyfelől megérkezett az Afrika Kupából Algéria ellen búcsúzó Touré Yaya (aki 100. alkalommal léphet pályára hétvégén a Barcelona színeiben), másfelől immár Busquets is teljes értékű edzésmunkát végzett, és egyelőre semmilyen jel nem utal arra, hogy vesefájdalmai miatt ne tudná vállalni a szombati játékot. Ugyanakkor egészen biztos, hogy a védelem jobb oldalán nem Alvés szerepel majd, a brazil bekk ugyanis kisebb izomsérülést szenvedett az egyik edzésen, Keita pedig a Valladolid ellen megkapta ötödik sárgalapját, így ő eltiltás miatt kényszerül kihagyni a találkozót.

Ami az esélyeket illeti: A vendégek kitűnő formában vannak, az év eleji két kisiklást követően négy győzelmet szerzeztek zsinórban, imponáló, 13-0-ás gólkülönbséggel. A gijóniak ellenben utóbbi hét találkozójukon mindössze egyetlen győzelmet arattak, még január 10-én 1-0-ra győzték le a Getafét. Azóta viszont kikaptak 3-2-re az Atlético Madrid pályáján, majd saját közönségük előtt is elvéreztek a Racing Santander ellenében (0-1). Így Manuel Preciado gárdája visszacsúszott a tabella tizedik helyére, és bizony nem a Barcelona ellen lesz a legegyszerűbb elkezdeni a visszazárkózást.

Hiszen ha Guardiolának sikerül jól felkészítenie a gárdát, és a kulcsjátékosok (elsősorban Ibra, Messi, Iniesta és Xavi) is jó napot fognak ki, akkor elvileg nem lehet kérdéses a végső győztes személye- ugyanakkor láttunk már egy-két meglepő idegenbeli döntetlent ebben a szezonban a csapattól (elég csak a bilbaói vagy a pamplonai pontvesztést említeni), és ezúttal sem várható majd gála-előadás. A hátvéd sor jobb oldalán valószínűleg Puyol kerül majd bevetésre, középen így Piqué mellett Márquez juthat majd szóhoz, de Milito vagy Csigrinszkij játéka sem teljesen elképzelhetetlen, baloldalt valószínűleg Abidal kezd majd. Középen vagy a pihenés után visszatérő Busquets, vagy az Afrikából megérkező Touré foglalhatja el a szűrő pozícióját, Xavi és Iniesta játékára epdig szinte mérget lehet venni. Akárcsak Messiére, illetve a mostanában halványabban teljesítő Ibra-Henry duó bevetése is valószínű, igaz, mostanában Pedro szerepeltetése sem kelt túl nagy meglepetést.

Sporting Gijón - FC Barcelona
Gijón, El Molinón
20:00 (tv:Sport1)

Vezeti: Paradas Romero

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Puyol, Piqué, Márquez (Milito), Abidal- Busquets (Touré), Xavi, Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Henry (Pedro)

Online stream (közvetlenül mérkőzés előtt):

www.myp2p.eu/broadcast.php

www.rojadirecta.com

Tekintsd meg a tavalyi gijóni találkozó Barca-góljait!:

0-1 - Xavi

0-2 - Eto'o

0-3 - Jorge (öngól)

1-4 - Iniesta

1-5 - Messi

1-6 - Messi

 

Tekints meg az 1. fordulóban, a Nou Camp-ban elért 3-0-ás siker góljait:

1-0 - Krkics

2-0 - Keita


3-0 - Ibrahimovics



A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr551712175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása