Az ugyan már az előző forduló után biztossá vált, hogy az FC Barcelona a tabella élén fejezi be az őszi szezont, most már viszont azt is tudjuk, hogy sikerült veretlenül abszolválni az idény első felét, és hasonló bravúrra még soha nem volt példa a csapat történelmében.

Nem tartalékolt az erőkkel Pep Guardiola- igaz, nem is nagyon lett volna oka erre, hiszen hosszú idő után először volt alkalma egy hetet pihenni csapatával, miután a spanyol kupából búcsúzni kényszerültek, és így nem kellett pályára lépniük hét közben. Busquets hiányában az Afrikából visszatérő Keita foglalta el a középpályás szűrő pozícióját, elöl pedig a Messi-Henry-Ibrahimovics trió rohamozhatta az ellenfelek kapuját. Eleinte ez nem így történt, és ez a Valladolid játékosait dícséri. Sőt, több alkalommal is bravúrra késztették Valdést, akinek nagyban köszönhetjük, hogy nem került hátrányba a gárda. A 19. percben aztán egy gyönyörű támadás végén szerezte meg a vezetést az addig nem sok helyzetet kialakító vendéggárda (egyedül Messi lövése érdemel említést a mérkőzés elejéről). Xavi sarokkal fordított át a jobb oldalra, Messi pedig Alvéshez továbbított, aki előtt megnyílt a folyosó, és sikerült is emberelőnyös helyzetet kialakítani. Már csak egy tökéletes beadás kellett, és a középen teljesen egyedül érkező Xavi pontos befejezése:0-1! Gyönyörű gól volt, a labda szinte folyt a lábakon, és nem akármilyen mozdulat volt Xavi kapáslövése sem! Ha az előbb azt írtam, már csak egy jó beadásra volt szükség, akkor a második gólra azt is mondhatnám, hogy már csak egy rosszra... Két perccel a vezető gól megszerzése után ismét Alvés adhatott be jobbról, és talán Ibrahimovicsnak szánta a labdát, az viszont a meglehetősen szerencsétlenül helyezkedő Villar fölött a kapuba hullott. 0-2! Rendkívül látványos gól volt, és ekkor már sejteni lehetett, hogy a Barca két perc alatt eldöntötte a három pont sorsát. A folytatás már nem tartogatott túl látványos játékot. A Valladolid gárdáját mindenképpen dicséretet érdemel erőfeszítéseiért, de Valdés ezúttal is ragyogó napot fogott ki, nem tudtak túl járni az eszén.

A második félidő elején aztán végképp eldőlt a találkozó: Előbb Henry ollózott gyönyörűen kapura, ám Villar remekül védett (a feladó ismét Alvés volt), majd még ugyanabban a percben szintén a brazil jobbhátvéd indított pontosan, Ibrahimovics pedig miután megtartotta a labdát, jó ütemben tálalt a berobbanó Messi elé, aki igazítás nélkül a léc alá bombázott. 0-3! Messi ezzel 15. gólját szerezte a bajnokságban, és immár egyedül áll a góllövőlista élén. A mérkőzés végére így aztán már tényleg nem sok izgalom maradt. Egy alkalommal Messi kapott egy ajándék labdát Villar-tól, de első érintésre hosszan vette azt át, így nem tudott veszélyes szituáció kialakulni, a 67. percben pedig szintén az argentin zseni hibázott: ahelyett, hogy bejátszotta volna a labdát a középen üresen érkező Keita elé, tizenhat méterről kapu mellé bombázott.

A végére maradt tehát a három gólos különbség, ez pedig azt jelenti, hogy a Barca tizenöt győzelemmel és négy döntetelennel teljesítette a szezon első felét, és első alkalommal sikerült veretlennek maradnia ősszel. A nyomás tehát a Real Madridon van, akiknek győzniük kell ma este hazai pályán a Malága ellen akkor, ha nyolcpontos hátrányukat ötre óhatjtják csökkenteni.

Real Valladolid – FC Barcelona: 0-3 (0-2)
Valladolid, José Nuevo Zorrilla
26.000 néző
Vezette:
Ramírez Dominguez

Real Valladolid: Villar- Pedro López, Luis Prieto, Arzo, Marcos (Nivaldo 84.)- Marquitos (Pelé 74.), Borja, Lázaro, Sesma (Medunjanin 79.)- Canobbio és Diego Costa

FC Barcelona: Valdés- Alves, Piqué (Milito, 60., Puyol, Abidal- Xavi, Keita (Csigrinszkij 79.), Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Henry (Bojan, 82.)

Gólok: 0-1 - Xavi (20.), 0-2 - Alvés (21.), 0-3 - Messi (56.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Daniel Alvés

Igazán örömteli, hogy azok után, hogy a múlt héten a balbekk rukkolt elő kitűnő produkcióval, ezúttal a jobbhátvéd teljesített hasonlóan remekül. Alvés beadásai ezúttal sokkal pontosabbak voltak, mint általában, és gyakrolatilag minden gólból tevékenyen vette ki a részét. Kiemelendő azonban még Valdés, Puyol és Iniesta teljesítménye is, akik szintén remekül játszottak.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

 

0-1 - Xavi


0-2 - Alvés


0-3 - Messi


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr551697759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása