A hétvégi botlást követően nem sikerült javítania a Pep-legénységnek, sőt, a Rubin Kazany elleni kudarc után elszenvedték második vereségüket a szezon során.

Meglehetősen tartalékos felállásban küldte harcba tanítványait Pep Guardiola, aki több olyan játékosnak is bizalmat szavazott a Sevilla ellen, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A védősorban Alvésen kívül csupa kiegészítőember kapott bizalmat, de Militót külön is ki kell emelni, aki 2008 áprilisa óta most lépett pályára először tétmérkőzésen. A középpályán Xavi és Busquets is pihenhetett, valamint Jonathan helyett ezúttal Thiago kezdett, ráadásul Márquez játszhatott védekező középpályás poszton. Ellenben lehetőséget kapott Iniesta, aki hétvégén csak csereként lépett pályára, valamint Messi, aki teljes egészében kihagyta a Villareal elleni derbit. Mellettük Krkics és Pedro rohamozhatta (volna) az ellenfél kapuját.

Pedig ismét nagy elánnal kezdett a katalán gárda, és ez a lendület egészen a félidő közepéig tartott. Messi veszélyeztetett távolról a kilencedik percben, de Palop bravúrral védett, majd nem sokkal később a kapufa segítette ki a portást az argentin zseni éles szögből leadott emelésénél. Iniesta volt még különösen elemében, gyakorlatilag akkor verte meg a védőjét, amikor csak akarta. Mellettük még Thiago egy-egy csele jelentett élményt a nézők számára, a Sevilla eddig gyakorlatilag csak lesekig jutott- no meg egy lesgólig, ám a visszajátszások tanúsága szerint Burrull játékvezető tévesen ítélt, mikor annulálta a találatot, hiszen Capel Militotól kapta a labdát, melyet Pinto hálójába helyezett. Így maradt a 0-0, és a félidő hátralévő részében (ahogy mondani szokás) inkább a küzdelem dominált, helyzet már nemigen alakult ki, annál többször kellett azonban ápolás miatt megszakítani a játékot. A döntés tehát a második félidőre maradt.

Az pedig nem kezdődött valami fényesen a Barcelona szempontjából. Pinto előbb hatalmas helyzetben védte Renato lövését, ám a 60. percben már ő is tehetetlen volt: Renato csúnyán megverte Dani Alvést a baloldalon, középre tett labdája pedig kis szerencsével eljutott Diego Capelhez, aki közelről már nem hibázott. 0-1!

A Barcelona dolgát nem könnyítette meg Burrull sporttárs ténykedése sem, aki a 70. percben Krkics szabályosnak tűnő találatát sem adta meg, mondván, hogy az időközben pályára lépő Ibrahimovics közben szabálytalankodott védőjével szemben (neki legyen mondva). Két perccel később azonban már semmi nem mentette meg a Sevillát a góltól: Márquez remek labdával indította a védők közül kiugró svéd csatárt (Escudé csúnyán beragadt), aki a talán feleslegesen kimozduló Palop mellett mellel megtolta a labdát, majd kissé kisodródott helyzetből higgadtan az üres kapuba helyezett. 1-1!

Azonban alighogy elkezdhettek volna örülni a katalán gárda hívei, jött az újabb hidegzuhany. A rendkívül agilis Capel megverte a kissé lassúnak tűnő Csigrinszkijt, aki jobb híján belekapaszkodott a szélső mezébe, és bár a 16-oson kívül kezdte ezen tevékenységét, Capel már persze csak a büntetőterületen belül esett össze, tizenegyes! Pintónak ezúttal nem sikerült az a bravúr, ami tavaly a Mallorca ellen- hiába érezte a sarkot, Negredo bal alsóba tartó lövése túl erősnek és pontosnak bizonyult. 1-2!

A hajrában aztán hiába rohamozott a Barca mindent egy lapra feltéve, gólt már nem sikerült szereznie. A 86. percben a második félidőben gyakorlatilag észrevehetetlen Messi még kihagyott egy hatalmas helyzetet, majd Burrull játékvezető Alvés találatát is lesre hivatkozva érvénytelenítette, aki talán leheletnyivel valóban előrébb helyezkedett a védőknél. Nagyon nehéz helyzetbe hozta magát ezzel a vereséggel a Barcelona, hiszen az 1-2-es végeredmény azt jelenti, hogy legalább két gólt kell szereziük a Sánchez Pizjuánban, ami semmilyen körülmények között nem tűnik egyszerű feladatnak, ráadásul a szurkolók szomorúan konstatálhatják a tényt, miszerint szeretett klubjuk a 2010-es esztendőben egyelőre nyeretlen.

FC Barcelona – Sevilla FC: 1-2 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
48.000 néző
Vezette: Pérez Burrull

FC Barcelona: Pinto- Alveés, Milito (Busquets, 65.), Csigrinszkij, Maxwell- Márquez, Thiago (Xavi, 70.), Iniesta- Pedro (Ibrahimovics 45.), Messi és Krkics

Sevilla FC: Palop– Navarro, Escudé, Dragutinovics, Konko– Romaric, Lolo (Ducher, 81.)  – J. Navas (Renato, 45.), Perrotti, Capel– Koné (Negredo, 69.)

Gólok: Capel (60.), Ibrahimovics (73.), Negredo (75.- tizenegyesből)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Diego Capel

Legnagyobb bánatomra ezúttal is kénytelen vagyok az ellenfél egyik játékosát megjelölni a találkozó legjobbjaként, hiszen a villámléptű szélső gyakran hozta nehéz helyzetbe a hazaiak hátvédsorát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ő szerezte a találkozó első gólját, majd az ő betörése után kapott tizenegyest a Sevilla gárdája.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

Letöltés

Töltsd le Ibrahimovics gólját!


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr711650233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása