Nem akármilyen évet tudhat maga mögött Lionel Messi és az FC Barcelona csapata! Amellett, hogy a katalán gárda idén minden lehetséges trófeát bezsebelt, az argentin klasszis az összes jelentős egyéni voksoláson az élen végzett.

 

Noha öt játékos volt a nevezettek között a 2009-es FIFA Év Játékosa szavazáson, óriási meglepetés lett volna, ha a szövetségi kapitányok nem az ifjú Barca-zsenit választják meg az év legjobbjának. Lio végül fölényesen diadalmaskodott, hiszen több mint háromszor annyi pontot szerzett, mint a második helyezett Ronaldo. A dobogó harmadik fokára Xavi léphetett fel, Kaká lett a negyedik, Iniesta pedig az ötödik. Külön megtiszteltetés még a csapatra nézve, hogy három saját nevelésű játékos is képviseltette magát a legjobb öt között. Ráadásul Iniesta Chelsea ellen lőtt gólját még az idén először kiosztásra kerülő Puskás-díjra is jelölték, igaz ott végül Cristiano Ronaldo Porto elleni gólja diadalmaskodott.

Tekintsd meg Iniesta Chelsea elleni bombáját:

 

Lionel Messit idén az UEFA már megválasztotta a BL legjobb csatárának (ahol 9 góllal a gólkirályi címet is elnyerte), a spanyol labdarúgó-szövetség (LFP) az év játékosának, ráadásul ugyancsak Messi nyerte idén a tekintélyes France Football szaklap Aranylabdáját.  Persze nem akármilyen teljesítménnyel érdemelte ki ezt a sok elismerést. Összesen 38 gólt szerzett az idén (22-t tavasszal, 16-ot ősszel), köztük egyet-egyet a spanyol kupa-, a BL-, és a klub vb-döntőn, kettő-kettőt pedig a spanyol szuperkupa- döntőn és a Real Madrid elleni tavaszi El Clásicón-elmondhatjuk tehát, hogy komoly téttel bíró összecsapásokon tudott eredményes lenni.

Emellett közel 50.000 profi játékos megszavazta még a 2009-es év álomcsapatát is, melybe négy Barca-játékos is helyet követelt magának: Xavi, Messi és Iniesta mellett Alvés került be az álomtizenegy hátvédsorának jobboldalára.

 A szavazatok alapján a 2009-es év legjobb játékosa:

1. Lionel Messi (argentin, Barcelona) 1073 pont
2. Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United/Real Madrid) 352
3. Xavi (spanyol, Barcelona) 196
4. Kaká (brazil, AC Milan/Real Madrid) 190
5. Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona) 134.

 Az év álomcsapata: Iker Casillas – Dani Alvés, John Terry, Nemanja Vidics, Patrice Evra – Xavi, Andrés Iniesta, Steven Gerrard – Lionel Messi, Cristiano Ronaldo – Fernando Torres.

Videó a díjátadóról: 

 

Tekints meg egy összeállítást Messi legszebb góljairól:

 

Képgaléria a díjátadóról:

www.eurobarca.hu/index.php


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr611613992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása