_Colos 2009.12.16. 17:59

Döntőben a Barca!

Egy nyögvenyelős első félidőt követő magabiztos játékot hozó második félidő hozott győzelmet a katalán egyesületnek, így ők készülhetnek az egyszeres győztes Estudiantes ellen a szombati döntőre, hogy elnyerjék első klub vb címüket.

Két meglepetéssel is szolgált Guardiola a kezdőcsapatot illetően. Egyfelől Márquez kapott lehetőséget a védelem tengelyében, így Piqué pihenhetett, másfelől Touré és Busquets egyaránt a kezdőben találta magát, míg a mostanában nem túl meggyőző Henry csak a cserepadon foglalhatott helyet.

Alaposan ráijesztett katalán ellenfelére az Atlante, hiszen már az 5. percben előnyhöz jutott Rojas révén. Egy hosszan előreívelt labda Márquez és Alvés feje fölött is elszállt, a köztük kibújó Rojas pedig Váldes kapust is átemelve juttatott a hálóba. 0-1! Ezután még inkább visszaállhattak kontrázni a mexikóiak, és fegyelmezett védekezésüknek köszönhetően alig jutott el helyzetig a meddő mezőfölényben adogató Barca. Pedro ezúttal leginkább balról próbálkozott- kevés sikerrel, és a gyakran előrehúzódó Alvés beadásai is nagyon pontatlannak bizonyultak. Egészen a 35. percig kellett várni az egyenlítésre, ekkor Xavi szögletét Touré csúsztatta meg, és az ötösön álló Busquets pedig már nem hibázott, higgadtan a kapuba belsőzött. 1-1

A labdát továbbra is többet birtokolta a gránátvörös-kék alakulat, és Alvés révén akár a vezetést is megszerezhették volna, de a kissé kisodródott jobbhátvéd rosszul célzott az első félidő hosszabbításában, holott már csak Vilar kapussal állt szemben.

 

A második félidőben aztán hamar cserére szánta el magát Guardiola: a kissé bizonytalan Márquezt Piqué, Tourét pedig Messi váltotta. Nyerő húzásnak bizonyult a kettős csere, hiszen a friss aranylabdás mindössze két perce volt a pályán, mikor betalált, így tizenötödik gólját szerezte már tétmérkőzésen az idei szezonban. Ibrahimovics tartotta meg remekül a labdát az ellenfél térfelén, majd jó ütemben passzolt a bemozduló Messihez, aki a kapust is kicselezve gurított a kapu közepébe. 1-2!

A gól után még nyugodtabban paszolgathatott a Katalán Óriás, az Atlantének pillanatai sem voltak. A győzelmet aztán Pedro biztosította be a 67. percben. Iniesta húzott el a balszélen, majd két védő között középre játszott, a tenerifei származású csatár pedig már nem hibázott közvetlen közelről. 1-3. Egyedülálló rekordot ért el ezzel Pedro, hiszen egy idényen belül immár  a hatodik sorozatban ért el gólt, miután korábban már a spanyol bajnokságban csakúgy betalált, mint a Király Kupában, a Bajnokok Ligájában, az európai- vagy a spanyol szuperkupa- döntőben (Egyébiránt a korábbi rekordot is egy Barca-játékos, a brazil Giovanni tartotta).

A hátralévő időben még számos helyzetet kialakítottak a katalánok, de azokat rendre elpuskázták. A csereként pályára lépő Krkics többször is mattolhatta volna Vilar kapust, és egy alkalommal Messi is már csak a mexikói portással találta szemben magát, ezúttal azonban nem sikerült mellette elhúznia a labdát.

 

Maradt tehát a 3-1, a Barca összességében esélyeshez méltó, magabiztos játékkal győzte le ellenfelét, és idénybeli hatodik (történelmi sikert jelentő) kupájáért szállhat ringbe szombaton az argentin Estudiantes ellenében.

 

FC Barcelona – Club Atlante: 3-1 (1-1)
Abu- Dhabi, Zayed Stadium
43.000 néző
Vezette:
Carlos Simon (brazil)

FC Barcelona: Valdés- Alves, Puyol, Márquez (Piqué, 54.), Abidal- Xavi, Touré (Messi, 53.), Busquets- Pedro, Ibrahimovics és Iniesta (Bojan, 76.)

Club Atlante: Vilar- Martínez, Navarro, Rojas, Velásquez (Pereyra, 63.)- Arreola, José González, José Guerrero, Bermúdez- Solari (Carevic, 56.) és Márquez

Gólszerzők: Rojas (5.), illetve Busquets (35.), Messi (55.) és Pedro (67.)

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Zlatan Ibrahimovics

A svéd klasszis már az első félidőben is folyamatosan lekötötte a mexikói védők figyelmét, a második félidőben pedig remek passzokkal szolgálta ki társait, és noha ezúttal nem sikerült gólt szereznie, nagyban hozzájárult a katalán továbbjutáshoz.

 

 

 

A találkozó összefoglalója videón:

 

goals.fcb-videos.com/09-10/fifaworldcup/atlante-fcb/AtlanteBarcelonaResume.avi (letölthető)

Gólok (letölthető verziók):

1-1 - Busquets - www.videoal3rab.com/barcelona/2009-2010/wc/goal1barcabosVat-1216-1756.mkv

2-1 - Messi - www.videoal3rab.com/barcelona/2009-2010/wc/messi2-1216-1853.mkv

3-1 - Pedro - www.mediafire.com/

Teljes mérkőzés:

www.megaupload.com/



A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr901602666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása