Hogy nem lesz könnyű, azt már előzetesen sejteni lehetett, ám arra valószínűleg senki nem számított, hogy a Blaugrana ilyen erőtlen játékkal fog előrukkolni, és tulajdonképpen teljesen megérdemelten szenved vereséget az ismételten erőn felül teljesítő Atlético otthonában.

Kissé félrevezette a sajtót Pep Guardiola, ugyanis miután kijelentette, hogy Jeffrennek nem a jobbhátvéd az eredeti posztja, többen is arra következtettek, hogy más megoldást fog választani a hátvéd-gondok orvoslására. Azonban mégis az ifjú saját nevelésű játékos foglalta el Alvés helyét a hátvédsor jobb oldalán, míg a támadószekciót ezúttal Iniesta segítette balról, így Keitának is jutott hely a középpályán.

Egyáltalán nem kezdődött szerencsésen a találkozó a gránátvörös-kékek számára, hiszen Keita már a negyedik percben sérülést szenvedett (mintha nem lett volna amúgy is elég gondja Guardiolának), így előreláthatólag a Stuttgart elleni BL-találkozókat is kénytelen lesz kihagyni a mali középpályás.

A gondokat tetézte, hogy a kilencedik percben Xavi csúnyán eladott labdájából megindulva vezetést szerzett a hazai gárda. Reyes köszönte szépen az ajándék-labdát, és miután két Barca-játékost is kicselezett remek ütemben ugratta ki a védők közül kilépő Diego Forlánt, aki számára rutinmunka volt a helyzet értékesítése. 1-0!

Ráadásul nem sokkal később akár meg is duplázhatta volna előnyét az Atlético! Ezúttal Agüerót nem sikerült lesre állítania a vendég védőknek, ám az apró termetű argentin rossz megoldást választott, mikor már csak Valdés-szel állt szemben: Társát akarta helyzetbe hozni, de a visszafutó Puyolnak sikerült tisztáznia. Nem kellett azonban sokat várni a második gólra sem: Simao Sabrosa végezhetett el szabadrúgást a Barcelona tizenhatosának jobb sarkánál, és mesterien bombázott a hosszúba. Valdés hiába nyújtózott, nem tudott hárítani. 2-0! Emberemlékezet óta nem került a Barca kétgólos hátrányba (utánanéztem: legutóbb még a 2007-2008-as szezon alkalmával a Real ellen), fel volt hát adva a lecke Guardiola tanítványainak.

A 26. percben még úgy tűnt, lehet visszaút. Jobb oldali szögletet követően Puyol borított mindenkit az ötös sarkánál, a labda pedig Ibra elé került, aki nem teketóriázott, belsővel egyből a kapuba passzolt. 2-1! Kevesebb, mint fél óra elteltével három gól esett, ismételten sok gólos mérkőzésre volt tehát kilátás.

Ez azonban nem így lett, és ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy az Atlético foggal-körömmel ragaszkodott előnye megtartásához, a Barcelona pedig rendkívül fantáziátlan, és ami tőle végképp szokatlan, pontatlan játékkal rukkolt elő. A második félidő elején ugyan lett volna esélye az egyenlítésre, ám Iniesta nagy helyzetben rosszul vette át a labdát, így a védőknek sikerült tisztázniuk. A hazaiak kontrái is rejtettek ám veszélyt magukban, egy ilyen után Agüero forgatta meg Puyolt, majd közelről Valdés-be bombázott. Pep hiába próbálta meg Krkiccsel erősíteni a támadószekciót, az ifjú szerb-katalán labdához is alig ért, de ugyanez elmondható Messiről, valamint a kifejezetten indiszponáltan futballozó Xaviról is (utóbbi ráadásul- mint később kiderült- sérülést is szenvedett, így Guardiolának még egy kényszerű cserét kellett végrehajtania). Egyedül Ibrahimovics harcossága érdemel talán dícséretet, ám ez ma este nagyon kevésnek bizonyult.

Végülis 2-1-es vereséget szenvedett a Blaugrana, és azt kell mondjam, teljesen megérdemelten. Így két pontosra olvadt az előny a Real Madriddal szemben, és következik majd két (talán könnyebbnek tűnő) hazai meccs a bajnokságban, illetve a Stuttgart elleni BL-nyolcaddöntő első, idegenbeli felvonása. Guardiolának tehát fel van adva a lecke, hogy felrázza sérülésektől tizedelt gárdáját.

Atlético Madrid – FC Barcelona 2-1 (2-1)
Madrid, Vicente Calderón
55.000 néző
Vezette:
Iturralde González

Atlético Madrid: De Gea- Ujfalusi, Perea, Domínguez, Antonio López- Simao, Tiago, Assunçao, Reyes (Valera, 86.)- Agüero (Ibrahima 92.), Forlán (Jurado 80.)

FC Barcelona: Valdés- Jeffren (Bartra, 60.), Puyol, Milito, Maxwell;-Busquets, Xavi (Krkics 77.), Keita (Pedro 6.)- Messi, Ibrahimovics és Iniesta

Gólszerzők: 1-0 - Forlán (9.), 2-0 - Simao (21.), 2-1 - Ibrahimovics (26.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Luis Amaranto Perea

A máskor oly bizonytalan madridi védelem ezúttal tökéletesen hatástalanította a legjobb támadószekcióval rendelkező Barcelona próbálkozásait. A kolumbiai hátvéd eszén sem gyakran sikerült túljárni, szinte hiba nélkül szűrte az ellenfél akcióit, sallangmentes játékáért ezúttal a meccs legjobbja címet is kiérdemelte.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

Ibrahimovics gólja:

Reakció:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr311760814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása