Az Arsenal elleni mérkőzésre való felkészülés jegyében alaposan felforgatta szokásos kezdőcsapatát Pep Guardiola a Bilbao ellen (pl.: Maxwell a középpályán, Jeffren a kezdőben), ám a győzelem így sem forgott egy percig sem veszélyben. Igaz, érzékeny veszteségek azért érték a gárdát.

Példának okáért rögtön a bemelegítésnél izomsérülést szenvedett Zlatan Ibrahimovics, aki így az Arsenal elleni BL-negyeddöntőt is kénytelen lesz majd kihagyni. Helyét az előzetesen a kispadra jelölt Bojan Krkics foglalta el, így Thierry Henry is odafért a cserék közé.

Az első lehetőség még a vendégek előtt adódott, ezt követően azonban szinte csak Barca-helyzetekről tudok beszámolni. Ekkor Busquets adott el könnyelműen egy labdát, így ketten vezethették azt rá Touréra, ám az elefántcsontparti jól helyezkedve hátrált, ráadásul Puyol is időben visszaért, így utóbbinak végül sikerült felszabadítania. A Blaugrana tetszetősen adogatott a mezőnyben, az ellenfél tizenhatosánál pedig Messi bolondította meg többször is a hátvédeket. A huszonegyedik percben is ő hagyott ki egy hatalmas ziccert, amikor is Krkics labdáját nem tudta belsővel kapu felé irányítani. (Tavaly a Numancia ellen hasonló helyzetben gól szerzett.) Az első gólra sem kellett aztán túl sokáig várni, egészen pontosan a huszonhatodik percig. Ekkor Messi ugratta ki két ember között Abidalt, aki pontosan centerezett, a hossszún érkező Jeffren pedig bevetődve, éles szögből megszerezte a vezetést a katalánoknak. 1-0! Első gólja volt ez az ifjú saját nevelésű játékosnak a spanyol élvonalban. A Barca továbbra is sokat birtokolta a labdát, és sikerült is folyamatosan nyomás alatt tartaniuk az ellenfelet- igaz, Lorrente előtt is adódott lehetőség, ám a baszk csatár közelről fölé bombázott. A negyvenedik percben aztán már kettő volt a hazai előny! Puyol remek ütemben kilépve szerzett labdát, majd pontosan tálalt a kiugró Krkics elé, aki közelről jobbal elpasszolta a labdát a teljesen kiszolgáltatott Iraizoz mellett. 2-0!

Talán túlságosan is megnyugodtak ekkor a Blaugrana játékosai, mindenesetre alaposan visszavettek a tempóból második félidő elején (avagy a baszkok javultak fel- ahogy tetszik). Többször is sikerült felérniük Valdés kapuja elé, ám Javi Martínez lövése az ötvenegyedik percben fölé szállt, és Valdés hibája (csúnyán aláfutott a labdának) is kihasználatlan maradt. Lassan kezdett magához térni a gránátvörös-kék együttes, és ez egyből egy gólban nyilvánult meg: A fantasztikus formában visszatérő Abidal volt ezúttal is az előkészítő, labdáját pedig Krkics védhetetlenül bombázta tizenhatról a későn összezáró védők között a léc alá. 3-0! Ekkor már egyébként Xavi is pályán volt, nem sokkal később pedig újabb változtatást volt kénytelen eszközölni Pep Guardiola: Yaya Tourénak léptek oda oly módon, hogy nem tudta folytatni a játékot (szerencsére utóbb kiderült, sérülése nem súlyos- kedden már ismét pályára léphet).

A katalán fieszta a hatvanhetedik percben teljesedett ki- Ekkor a csereként beszálló Pedro iramodott meg a jobb oldalon, középre tett labdájára pedig egyedül Messi robbant be (miután San José nagy igyezetében megbotlott), ő pedig ilyen helyzetben ritkán hibázik: Szegény Iraizoz lábai között talált a hálóba. 4-0! Azért egy enyhe szépségtapasz még összejött a vendégeknek: Susaeta teljesen egyedül léphetett ki Yeste labdájával, a tehetetlen Valdés mellett pedig megszerezte a szépítő találatot. 4-1, ezzel ki is alakult a végeredmény, a Barcelona tartalékos felállásban is magabiztos (és látványos!) győzelmet aratott, ugyanakkor nem lehet teljesen elégedett Pep Guardiola vezetőedző, hiszen a hajrában Jeffren és Piqué is megsérült- igaz, előbbi nem súlyosan, ám könnyen előfordulhat, hogy a saját nevelésű hátvéd Ibrahimoviccsal egyetemben kénytelen lesz kihagyni a szombati El Clásicót.

FC Barcelona - Athletic Bilbao 4-1 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
77.630 néző
Vezette:
Mateu Lahoz

FC Barcelona: Valdés- Puyol, Piqué, Csigrinszkij, Abidal- Maxwell, Touré (Dos Santos, 75.), Busquets (Xavi, 53.), Jeffren (Pedro, 59.)- Messi és Krkics

Athletic Bilbao: Iraizoz- Iraola, San José, Amorebieta, Koikili- Gurpegui, David López (Toquero, 46.), Javi Martínez, Gabilondo (Yeste, 46.)- Susaeta és Llorente (Iturraspe, 65.)

Gólszerzők: 1-0 - Jeffren (26.), 2-0 - Krkics (39.), 3-0 - Krkics (58.), 4-0 - Messi (67.), 4-1 - Susaeta (76.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Carles Puyol

Ismét nehéz helyzetben voltam, hiszen a Barcelonából tulajdonképpen bárkit ki lehetne emelni, ugyanis mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott (talán Busquetset kivéve). Bizonyos oldalakon ilyenkor azt írják a találkozó legjobbja "a csapat", én azonban a régi posztján is rendkívül magabiztos "Kapitányt" választottam, aki hiba nélkül, társait remek labdákkal kiszolgálva játszotta végig a találkozót, és fiatalokat megszégyenítő módon száguldozott a jobb oldalon.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón!

1-0 - Jeffren

2-0 - Krkics

3-0 - Krkics

4-0 - Messi


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr661893589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása