Az elmúlt mérkőzések remek teljesítménye magas elvárásokat ébresztett a szurkolókban a csapattal szemben, ennek azonban ma este nem sikerült megfelelniük a gránátvörös-kékeknek. Még szerencse, hogy a három bajnoki pont így is meglett.

Pedig Pep Guardiola nem tartalékolt: Messit is csatasorba állította annak érdekében, hogy a katalánok lenyűgözzék a közönséget. Ennek ellenére az első hatalmas lehetőség az Osasuna magyarja, Vadócz Krisztián előtt adódot mindjárt az ötödik percben, honfitársunk azonban rosszul célzott nagy helyzetben (vagy Valdés védett bravúrral- nézőpont kérdése).

Hazai oldalról viszont alig jegyezhető fel helyzet. Egy megpattanó Messi- szabadrúgáson és egy pontatlan Henry emelésen kívül nem is ugrik be semmi hirtelen. Ezen felül körülményesek és meglepően pontatlanok voltak a hazai játékosok. Ha szidtam a Barcát, hát dícsérjem meg az Osasunát is, hiszen José Antonio Camacho ugyanis remekül merszervezte csapat védekezését, melyet feljebb tolt, ráadásul főképp Masoud révén a labdát is jól tartották meg elől.

A második félidőben aztán kicsit nagyobb nyomásgyakorlásba kezdett a Blaugrana, elsősorban Iniestának voltak remek meglátásai, ugyanakkor Xavi hiánya még ekkor is erőteljesen érződött. Ráadásul ezúttal Lionel Messi is adós maradt a kiemelkedő teljesítménnyel. Így már éppen a pontvesztés réme kezdte fenyegetni a szurkolókat, mikor az utóbbi időben ziccereket hibázó Ibrahimovics egy nagyon fontos gólt szerzett! Iniesta játszott a bal szélen felfutó Maxwell elé, aki remekül tette be a labdát középre, Ibrának tulajdonképpen már csak a lábát kellett beletennie. 1-0!

Ugyan az egy gólos előny nem nyugtathatta meg túlságosan a katalán szurkolókat, az Osasunában nem igazán látszott az erő, amely az egyenlítéshez szükségeltetett volna. Igaz, hogy a Blaugrana gépezete továbbra is csikorgott, de a mérkőzést azért innentől kezdve biztos kézben tartották. A gól után Pep Guardiola egyből behozta Krkicset a gólszerző Ibra helyére (valószínűleg már a találat előtt döntött erről a változtatásról), az ifjú szerb-katalán pedig a Stuttgart elleni meccs után ismételten élt a lehetőséggel: Ezúttal is gólt szerzett csereként beszállva! A nyolvannyolcadik percben Pedro játszott a baloldalon érkező Iniestához, aki pontosan tálalt az öt és felesre berobbanó Krkics elé, ő pedig ballal egyből a kapuba továbbított. 2-0! Na most már megnyugodhattak a katalánokért szorítók...

Ugyanis ha nem is sziporkázó játékkal (messze nem), de azért csak sikerült begyűjteni az oly fontos három bajnoki pontot. Így aztán a Real és a Barcelona továbbra is fej-fej mellett halad a spanyol pontvadászatban. Messiék következő meccse szombaton Mallorcán lesz, ahol előreláthatólag a mainál sokkal jobb produkcióra lesz majd szükségük a számukra kedvező eredmény (vagyis a győzelem) eléréséhez.

FC Barcelona – Osasuna 2-0 (0-0)
Barcelona, Camp Nou
70.645 néző
Vezette:
Velasco Carballo

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Puyol, Milito, Maxwell- Iniesta, Busquets (Keita, 69.), Touré- Messi, Ibrahimovics (Krkics, 74.) és Henry (Pedro, 46.)

Osasuna: Ricardo- Azpilicueta, Miguel Flaño, Josetxo, Monreal- Puñal, Nekounam (Calleja, 78-)- Juanfran (Rúper, 78.), Vadócz, Camuñas és Masoud (Galán, 85.)

Gólszerzők: 1-0 - Ibrahimovics (72.), 2-0 - Krkics (88.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Bojan Krkics

Krkics elsősorban azáltal nőtt társai fölé, hogy hetvenöt percig nem volt pályán, így nem volt részese a kiábrándító játéknak. Ugyanakkor dicséret illeti, amiért egymás után másodszor volt képes gólt szerezni, miután csereként pályára küldték- reméljük, fenn tudja tartani ezt a hatékonyságot.

A teljes mérkőzés letölthető innen.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón!

 
1-0 - Ibrahimovics

2-0 - Krkics

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr531868525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása