2-2-es döntetlent ért el az FC Barcelona csapata az Almería otthonában, és ami ennél sokkal elszomorítóbb, hogy tulajdonképpen egyetlen percig nem érződött a találkozón, hogy ezt a meccset a Barca valahogy megnyerhetné. Ráadásul a Real Madrid 0-2-ről nyert az FC Sevilla ellen, így a vezetést is átvette a tabellán.

Kisebbfajta meglepetést okozott Pep Guardiola azzal, hogy ezúttal a többször is mellőzött Tourénak szavazott bizalmat, így Busquets csak a cserepadon foglalhatott helyet. Ugyanígy járt Henry is, az ő helyén Pedro kezdett, bár ez kevésbé volt meglepő. Az eltiltott Piquét a visszatérése óta remek formába lendülő Milito pótolta a védelem tengelyében.

Elég álmosan kezdte a mérkőzést a Barcelona- hiába birtokolták többet a labdát, veszélyes szituációt nem sikerült kialakítaniuk Diego Alvés kapuja előtt, ellenben az Almería egyáltalán nem játszott megilletődötten, ahogy labdához jutottak, megpróbáltak villámgyorsan felérni Valdés kapuja elé. Ráadásul elég korán a vezetést is sikerült megszerezniük: a tizenkettedik percben szögletett végezhettek el, és a jobbról középre lőtt labdára Cisma érkezett a legjobb ütemben, és a lemaradó Puyol szorongatásában a kapuba csúsztatott. 1-0! Talán Valdés is kiléphetett volna a beadásra, így azonban esélye sem volt a hárításra.

Az események a félidő második felében gyorsultak fel, és innentől kezdve egészen szórakoztató mérkőzést láthatott a publikum. A huszonegyedik percben Xavi szabadrúgását védte nagy bravúrral Diego Alvés, míg a túloldalon Valdés hatástalanította Guillerme lövését, a kipattanót pedig Puyol vágta ki Crusat elől. Egy percre rá már a túloldalon adódott helyzet, ekkor Messi ugratta ki remek ütemben Pedrót, aki közelről Alvésbe bombázott. A huszonhetedik percben fordított volt a felállás: Pedro ívelt Messi fejére, de a kis argentint enyhén arrébb taszították, fejese pedig mellé szállt. Mindezt meg sem jegyeztem volna, ha Guardiola ennek hatására nem kezd el oly hevesen reklamálni az asszisztensnél, hogy Gómez kénytelen őt felküldeni a lelátóra.

A harmincadik percben újabb lehetőség adódott a Barca előtt. Ismét a rendkívül aktív Messi szolgálta ki remekül társát, de Ibrahimovics éles szőgből, ballal kapu fölé lőtt. A félidő vége előtt aztán (enyhe bírói segítséggel) összejött az egyenlítés! Ibrahimovics  mászott fel emberére, a játékvezető pedig úgy ítélte, hogy a hátvéd bújt a svéd alá, így Barca szabadrúgás következhetett, közvetlenül az Almería tizenhatosa elől. A labda mögé Lionel Messi állt, aki nagyon okosan (nem erőből) ívelt a bal kapufa mellé. 1-1! Ha nem is akcióból, de sikerült tehát a gólszerzés.

A második félidőben alaposan meglepte vendégeit az andalúz csapat. A rendkívül agilis Guillerme beadását előbb Valdés ütötte ki Piatti elől, majd két percre rá Puyol csúszott bele oly szerencsétlenül, hogy a labda saját kapujába került. 2-1! S ha mindez nem lett volna még elég, Ibrahimovics tovább fokozta a katalán szimpatizánsok aggodalmát. A hatvanadik percben teljesen feleslegesen rúgta meg Cismát, holott a labda az esemény közelében sem volt, így Gómeznek nem volt más lehetősége, piros lappal leküldte a svédet a pályáról. A tíz emberrel küzdő gránátvörös-kékek ennek ellenére továbbra is többet birtokolták a labdát, és emberhátrányban is sikerült újfent kiegyenlíteniük! Guillerme osztotta ki "második gólpasszát", miután rendkívül rosszul fejelt középre, Messi pedig gondolkodás nélkül, kapásból bebelsőzte az ajándékba kapott játékszert a kapuba. 2-2 tehát, az argentin klasszis ezzel tizenkilencedik gólját is megszerezte a bajnokságban, és visszavette a vezető helyet a gólllövőlista élén.

Miközben Krkics és Henry a kispadon csücsült, a Barcelona csupán egyszer cserélt: a halvány produkcióval előrukkoló Tourét Busquets váltotta a hetvenkettedik percben. A hátralévő időben valósággal átjáróház volt a középpálya. A vendégek részéről Xavi és Messi próbálkozhatott lövéssel, de előbbinél a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret, Messi próbálkozását pedig Diego Alvés védte nagy bravúrral. A hazaiak részéről Soriano szerezhette volna meg a harmadik gólt, de tulajdonképpen teljesen tiszta helyzetből csúnyán fölé bombázott, az utolsó percekben pedig a csereként beállló Uche lövését védte Valdés.

Pontokat hullajtott hát a Barcelona Andalúziában, és ami még ennél is szomorúbb, az az, hogy egy igazán szépen kidolgozott támadást nem voltak képesek felmutatni, mindkét góljuk nagyrészt a szerencsének (no meg Messi zsenialitásának) volt tulajdonítható. S ha mindez nem volna elég, a Real Madrid hazai pályán 3-2-re legyőzte az FC Sevillát, így jelenleg az ő nevükkel kezdődik a spanyol bajnoki tabella.

UD Almería-FC Barcelona 2-2 ( 1-1 )
Almería, Mediterráneó
12. 631 néző
Vezette: Clos Gómez

UD Almería: Diego Alves- Chico, Pellerano, Cisma, Ortiz- M'Bami, Bernardello, Guillerme (Goitom, 66.), Soriano- Piatti (Bernal, 90.), Crusat (Uche, 74.)

FC Barcelona: Valdés- Daniel Alvés, Puyol, Milito, Maxwell- Xavi, Touré (Busquets, 72.), Iniesta- Messi, Ibrahimovics, Pedro

Gólszerzők: 1-0 - Cisma (12.), 1-1 - Messi (41.), 2-1 - Puyol (öngól, 56.), 2-2 - Messi (66.)

Kiállítva: Ibrahimovics (60.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Lionel Messi

Sajnálatos módon már több mérkőzés óta a kis argentin zseni az egyetlen, aki elfogadható produkcióval rukkol elő a támadó szekcióból. Tulajdonképpen ma is egyedül neki voltak értékelhető megmozdulásai, két gólja pedig ezúttal egy pontot ért, meglátjuk, mire lesz ez elég a végelszámolásnál.

A teljes mérkőzés letölthető innen. (Regisztráció szükséges)

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

Első félidő:

Második félidő:

Pep reklamálása:

1-1 - Messi:

Ibra kiállítása:

2-2 - Messi:

Reakció:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr311815904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása