A mérkőzés túlnyomó részében nyomasztó fölényben játszott a katalán gárda, a végén mégis majdnem megégett. Szerencsére azonban nem így lett, a hazaiak érvényesítették a papírformát, és begyűjtötték az oly fontos három bajnoki pontot.

Erős tizenegyet küldött pályára Pep Guardiola, mondhatni, egyáltalán nem tartalékolt: Alvés visszatért sérüléséből a védelem jobb oldalára, a két kérdőjeles helyen pedig Busquets-nek és Pedrónak szavazott bizalmat- Touré és Henry kárára.

Már az első perctól kezdve többet birtokolta a labdát a Barcelona, ám az első veszélyes helyzet mégis a vendégek előtt adódott. Duda küldött kapura egy szabadrúgást oldalról, a beadásra számító Valdésnek pedig bravúrra volt szüksége, hogy leérjen az alsó sarokba. A hazaiak első veszélyes próbálkozására a tizennegyedik percig kellett várni. Ekkor Messi csent el egy labdát a Malága tizenhatosa előtt, majd meglódult vele a kapu felé, és bár passzolhatott volna a középen érkező Ibrahimovicsnak, ő lövéssel próbálkozott, a hátrafutó Weligton pedig óriási bravúrral becsúszva blokkolta azt. A svéd előtt is adódott ám azért lehetőség: a huszonötödik percben legalább harminc méterről zúdított kapura egy szabadrúgást, de a labda kicsivel elkerülte Manúa kapuját. Innentől kezdve a Blaugrana valósággal odaszegezte kapujukhoz a vendégeket, szinte csak az ő tizenhatosuk előtt (vagy azon belül) folyt a játék, a labdabirtoklási arány is döbbenetes volt: 78-22.

Ennek folytán helyzetekből sem volt hiány: Messi jobbal is próbálkozott, ám lövése csúnyán fölé ment, majd egy Iniesta-Xavi összjáték után utóbbi a kapunak háttal állva, talppal (!) tette kapura a labdát, de Manúa bravúrral védett. Még a félidő utolsó pillanataiban is akadtak lehetőségek: a feltűnően aktív Pedro túl önzetlen volt, és nagy helyzetben hosszan játszott középre Ibrahimovicsnak, a hosszabbítás perceiben pedig ismét az ifjú tenerifei csatár adott be egy labdát, ám ez esetben Messi és Iniesta egymást zavarta, a labda pedig a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, igaz, ekkor már inkább a pálya közepén adogattak Xaviék, de így is eljutottak párszor a malágaiak kapuja elé. Ibra kétszer is veszélyesen fejelhetett kapura, ám előbb a kapus, majd egy hátvéd hatástalanította próbálkozását. A hatvankilencedik percben aztán Pedro unta meg a tili-tolit, és a hátráló védők dermedt tekintetének kiséretében egy bődületes bombát eresztett meg tizenhatról, és a labda végül a jobb kapufa mellett Manúa hálójába vágódott. 1-0!

Ekkor azt hihették a szurkolók, hogy átszakad a gát, és további gólok követik Pedro találatát, de nem egészen így történt. Messi ugyan többször is csomót kötött a vendég védők lábára, de az utolsó pillanatokban mindig valami hiba csúszott a számításaiba. Ezzel együtt is majdnem megduplázta előnyét a Blaugrana: Messi végzett el gyorsan egy szabadrúgást, Iniesta pedig kapásból a felső lécre vágta a labdát.

A 80. percben aztán jött a hidegzuhany: Az elöl ragadó Alvés helyén indított támadást a Malága, és mivel Busquest és Xavi sem volt elég határozott, egy Obinna-Valdo összjátékot követően utóbbi tisztán törhetett kapura, és egy az egyben Valdés-szel szemben nem is hibázott. 1-1!

Tíz perce maradt hát a hazaiaknak, hogy begyötörjék a győztes gólt, és ezzel visszavegyék vezető helyüket a tabellán. Ehhez azonban mindössze három percre volt szükségük. Xavi osztott ki ismét egy zseniális "gólpassz előtti passzt" a bemozduló Alvésnek, aki egyből Messihez centerezett, a kis argentinnak pedig csak az üres kapuba kellett továbbítania. 2-1! Gyönyörű, igazán Barcás akcióval sikerült tehát újfent megszerezni a vezetést. Hogy végül maradt az egy gólos győzelem, az elsősorban Rubinos Pérez játékvezetőnek köszönhető, aki szabálytalanságot vélt felfedezni Ibrahimovics hajrában esett gólja előtt, holott a svéd megmozdulása nagyon nehezen volt annak tekinthető.

Így aztán maradt a 2-1, és a két pontos előny a tabella élén, a versenyfutás pedig jövő szombaton Almeríában folytatódik.

FC Barcelona-Málaga CF 2-1 ( 0-0 )
Barcelona, Camp Nou
64. 837 néző
Vezette:
Rubinos Perez

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Piqué, Puyol, Maxwell- Busquets, Xavi, Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Pedro (Krkics 85.)

Málaga: Munúa- Manolo Gaspar, Stepanov (Edu Ramos 17.), Weligton, Manu Torres (Valdo 46.)- Juanito, Toribio- Fernando, Baha (Forestieri 71.), Duda és Obinna

Gólszerzők: 1-0 - Pedro (69.), 1-1 - Valdo (80.), 2-1 - Messi (83.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Lionel Messi

Ugyan nem játszott bombaformában az argentin zseni, az utóbbi meccsekhez képest azért látható a javulás. Sokat volt játékban, cselei is nagyrészt bejöttek, ráadásul ő szerezte a mindent eldöntő gólt, így tizenhét találattal (holtversenyben) ismét vezeti a gólllövőlistát.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját:
Pedro gólja:

Messi találata


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr891796019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása