_Colos 2010.02.21. 17:08

Könnyed hazai siker

Egy egész elviselhető első félidőt egy kicsit lötyögősebb második követett, a Barcelona-rajongók számára pedig nem volt túl sok izgulnivaló. A Blaugrana tulajdonképpen a 34. percre eldöntötte a három bajnoki pont sorsát, majd kicsit "rápihent" a keddi, Stuttgart elleni mérkőzésre.

Pep Guardiola századik alkalommal ülhetett vezetőedzőként a Barcelona kispadján, és ezen jeles alkalomból egy meglepetéssel is szolgált a publikum számára: Ibrahimovics helyén ugyanis az ifjú Krkics kapott lehetőséget. Mint utóbb kiderült, a svédnek bedagadt a bokája, ám ha minden jól megy, kedden már ő is pályára léphet a svábok ellen. A védelem tengelyébe visszatérhetett Piqué és Márquez az eltiltásból, a széleken pedig Maxwell és Puyol helyettesítette Abidalt, illetve Alvést. A középpályán Xavi hiányában a háromszázadik alkalommal gránátvörös-kék szerelést öltő Iniestához került a karmesteri pálca, őt a sérüléséből felépülő Touré és Busquets támogatta. Elöl pedig Messi és Krkics mellett újfent lehetőséget kapott az elmúlt időben többször is mellőzött Henry.

Hamar megszerezte a vezetést a hazai gárda: Márquez szokásos remek indításainak egyikét elvétették a vendég védők (Henry tessékelte kissé arrébb Crespót), a labda így Iniesta elé került, aki okosan passzolta azt el a kimozduló Coltorti kapus mellett. 1-0 a hetedik percben! A fuentealbillai születésű jubilánsnak mindössze első gólja volt ez az idei szezonban!

A Barcelona továbbra is támadásban maradt, ám játékából hiányzott az átütő erő. Ennek ellenére többször is megtornáztatták a vendégek portását: Előbb Messi, majd Krkics tette őt próbára. A 30. és a 34. percben aztán két szabadrúgás el is döntötte a találkozót. Ezúttal hiányzott Xavi, Ibra és Dani Alvés, így előbb Henry, majd Márquez állhatott a labda mögé. Előbbi a szétugró sorfal tagjai között lőtt a hálóba, utóbbi pedig gyönyörűen tekerte el a labdát fölöttük, mely aztán a kapufát is érintetve kötött ki Coltorti kapujában. 3-0! Ekkor még úgy tűnt, hogy akár nagyon csúnya vége is lehet a találkozónak santanderi szempontból. Az első félidő végén még Valdés kapus borzolta a szurkolók idegeit, kétszer is szörnyen mozdult ki az oldalról jövő beadásra, ám szerencséjére Xisco előbb lesről talált a hálóba, majd második alkalommal közelről kapu mellé csúsztatott.

A második félidőben aztán már nem sok említésre méltó történt, a színvonal is nagyban visszaesett. Guardiola fiai mintha csak a hétközi Stuttgart elleni BL-nyolcaddöntőre tartalékoltak volna, nagyrészt a pálya közepén adogatták a labdát. Pep aztán több fiatalnak is lehetőséget nyújtott a bizonyításra, sorban Jeffren, Pedro, illetve Thiago állt be csereként, utóbbinak pedig sikerült is megszereznie élete első felnőtt bajnoki gólját! A 83. percben Messi cselezgetett a tizenhatoson belül, majd remek ütemben tálalt az érkező Thiago elé, aki egy igazítást követően jobbal bombázott a bal alsóba.

A vége tehát fölényes, 4-0-ás hazai győzelem, így a Barcának az Atlético elleni botlást követően sikerült visszatalálnia a helyes útra, és keszülhetnek a keddi Bajnokok Ligája-ütközetre, remélhetőleg egy egészséges Alvéssel és Ibrahimoviccsal.

FC Barcelona – Racing Santander 4-0 (3-0)
Barcelona, Camp Nou
75.935 néző
Vezette
: Fernández Borbalán

Barcelona: Valdés- Puyol (Jeffren 67.), Piqué, Márquez, Maxwell- Busquets, Touré (Thiago 76.) Iniesta- Messi, Krkics és Henry (Pedro 76.)

Racing Santander: Coltorti- Oriol, Henrique, Torrejón, Crespo– Lacen, Diop, Moral (Arana 59.), Canales (García 77.), Serrano - Xisco (Luisma 70.)

Gólszerzők: 1-0 - Iniesta (7.), 2-0 - Henry (30.), 3-0 - Márquez (34.), 4-0 - Thiago (83.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint Andrés Iniesta

Ezúttal sajnos elmaradtak a klasszis teljesítmények mindkét oldalon, az első félidőben még Krkics volt talán a legaktívabb, ő azonban a másodikra szinte teljesen eltűnt. Így aztán a 300. mérkőzésén pályára lépő Iniestára esett a választás, aki Xavi hiányában is remekül fogta ossza a középpályát, nem mellesleg megszerezte idei első gólját.

Teljes mérkőzés letölthető innen (angol kommentár): www.mediafire.com/

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

1-0 - Iniesta:

2-0 - Henry:

3-0 - Márquez:

4-0 - Thiago:

Reakció:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr381778548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása