Szombat este újabb megmérettetés vár az FC Barcelona gárdájára, és köszönhetően az utóbbi mérkőzéseken mutatott magabiztos játéknak, szinte mindenki győzelmet vár a fiúktól a kisebbik madridi csapat, a Getafe ellenében.

Ismét egy hét telt el a legutóbbi Barca-meccs óta, és erre a kis pihenőre bizony szüksége volt Guardiolának, hiszen hét közben mind Alvés, mind Abidal kisebb sérüléssel bajlódott, ám egyelőre úgy tűnik, hogy mindeketten vállalni tudják majd a ma esti játékot. Ugyanez a helyzet Henry-val is, aki hét közben gyomorbántalmakra panaszkodott, ám valószínűleg pályára léphet a Getafe ellenében. Nem lesz viszont ott a csapattal Carles Puyol, aki múlt héten, a Sporting Gijón otthonában megkapta szezonbeli ötödik sárga lapját, így automatikusan életbe lépett számára az egy mérkőzésre szóló eltiltás.

Michel Gonzalez legénységének nem volt ennyi ideje a pihenőre, hiszen ők (a Blaugranával ellentétben) még állnak a kupában, és szerdán Sevillában léptek pályára, ahol végül 2-0-ás vereséget szenvedtek, de feltehetőleg nem mondtak le a továbbjutásról, így könnyen elképzelhető, hogy Gonzalez már a jövő heti visszavágót szem előtt tartva pár kulcsjátékosának pihenőt ad. A Getafe teljesítményét egyébiránt a kiegyensúlyozottság jellemzi a leginkább. Húsz mérkőzésen tíz győzelmet arattak és kilenc vereséget szenvedtek el, huszonhét gólt rúgtak és huszonnégyet kaptak, a tabellán pedig az előkelő hetedik helyet foglalják el. Idegenben legutóbb december 19-én nyertek (a Sevilla otthonában), azóta a Gijón és a Malága vendégeként is 1-0-ás vereséget szenvedtek, múlt héten pedig 0-0-ás döntetlent játszottak hazai pályán a Racing Santander ellen.

Guardiola fiai mellett szól a jó forma mellett (hiszen utóbbi öt mérkőzésüket kapott gól nélkül nyerték meg!) az a tény is, hogy a második fordulóban, idegenben is sikerült győzniük a mai riválissal szemben, ráadásul hazai pályán még félelmetesebb a katalánok mérlege: nyolc győzelem mellett csupán egy döntetlen piszkítja az összképet, a gólkülönbségük is impozáns: 26-6. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a Getafe már több alkalommal is szolgált kellemetlen meglepetéssel a katalánok számára. (Tavaly például 1-1-es döntetlen született a Nou Camp-ban.)

A kezdőcsapattal kapcsolatban több kérdőjel is akad: Egyfelől az, hogy a hét közben sérüléssel bajlódó Alvés és Abidal milyen állapotban van, vállalják-e a ma esti játékot (feltehetőleg igen), másfelől az, hogy kivel óhajtja helyettesíteni Pep az eltiltott kapitányt, Puyolt (erre Márqueznek van a legnagyobb esélye). A középpályán valószínűleg Busquets szűr majd, de Touré játéka sem elképzelhetetlen, Xavi és a kétszázadik bajnoki fellépésére készülő Iniesta szerepeltetése viszont szinte biztos. Elöl Messi pályára lépése garantált, akárcsak a hét közepén Peppel vacsorázó Ibrahimovicsé is. Ugyanakkor kérdéses, hogy a rendre góllal bizonyító Pedro, vagy az egyelőre a jó teljesítménnyel adós Henry kezd-e a támadósor baloldalán.

Akárhogy is lesz, a három bajnoki pont begyűjtése szinte kötelező a Blaugrana számára, már csak azért is, mert jövő héten egy könnyűnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető túra vár rájuk az Atlético Madrid otthonába, ráadásul egy esetleges győzelemmel a közvetlenül a Barca után pályára lépő Real Madridra is nyomást lehetne gyakorolni.

FC Barcelona – Getafe
Barcelona, Camp Nou
20:00 (tv: Sport1)
Vezeti:
Teixeira Vitienes

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Piqué, Márquez (Csigrinszkij), Abidal (Maxwell), Busquets (Touré), Xavi, Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Henry (Pedro)

Ráhangolódásképpen tekintsd meg az őszi mérkőzés összefoglalóját:

Nézd meg Keita tavalyi Nou Camp-beli gólját a Getafe ellen:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr311733454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása