Egy remek első félidőt egy kissé lagymatagabb második követett, de a legfontosabb, a három bajnoki pont végül katalán zsebbe került, így megmaradt az ötpontos előny a La Corunában nyerő Real Madriddal szemben.

Pep Guardiola nem szolgált különösebb meglepetésekkel a kezdőcsapatot illetően: Alvés helyét Puyol foglalta el a védelem jobb oldalán, így középen Márqueznek nyílt lehetősége a bizonyításra. A középpályás szűrő pozícióját Busquets töltötte be (az Afrikából visszatérő Touré csak a cserepadon kapott helyet), és ugyancsak a kispadon találta magát Thierry Henry, akinek a helyén Pedro kezdett.

A korábban megszokottakkal ellentétben ezúttal alaposan bekezdett a Blaugrana: sorra alakították ki helyzeteiket, és kis túlzással azt is mondhatnám, csak a vezető gól megszerzésének időpontja volt kérdéses. A 12. percben Messi leheletfinom csellel csapta be védőjét, majd egy gyönyörű Xavi-Iniesta összjátékot követően utóbbi törthetett kapura, de Pablo ekkor még bravúrral hárított. Rögtön az ezutáni szögletet követően megzörrent a Sporting hálója, de Romero játvékvezető helyesen értvénytelenítette a találatot: Ibra fejelt lesről kapufára, így Messi hiába kotorta a kipattanót a kapuba. A huszonhatodik percben aztán ismét a svéd csatár veszélyeztetett: Kissé kisodródott helyzetből bombázott ballal pontatlanul. Három perccel később már nem volt kegyelem: Messi végzett el gyorsan egy szabadrúgást a félpályánál, majd Iniesta ugratta ki remek ütemben Pedrót (aki egyébként talán lesen helyezkedett), a spanyol ifjú pedig szélvészgyorsan kapura tört, és ballal elgurította a labdát a kissé talán rosszul helyezkedő Pablo kapus támaszkodó lába mellett. 0-1! Nagyon nehéz helyzetbe került ekkor a Sporting, hiszen valymi kevés esély mutatkozott ekkor részükről a gólszerzésre. Az első félidőből még Ibrahimovics távoli szabdrúgása érdemel említést, mely kissé kapu fölé ment.

A második félidő sokkal kevésbé hozott látványos játékot. A játékrész dereka táján aztán a hazaiak is igyekezték jelezni, hogy igényt tartanak legalább egy bajnoki pontra, és ennek érdekében el is kezdtek rohamozni, igazán veszélyes szituáció azonban nem alakult ki Valdés kapuja előtt. A hetvennegyedik percben pedig majdnem megduplázta előnyét a Barcelona: A kissé passzív Ibrahimovics ezúttal remekül forgatta meg védőjét, de középre tett labdáját Lora a gólvonalról kivágta, holott Pedro is nagyon szorongatta. Két perccel később Márquez szabadrúgása (végre ő is odaállhatott a labda mögé) hagyta el nem sokkal a bal kapufa mellett a játékteret, a hajrában pedig Pedro lőhetett tisztán kapura jó tizenhatról, de Pablo ezúttal (is) bravúrral hárította a lövést. Az utolsó percekben azért a Barcelona még izgulhatott egy keveset: a gijóniak többször is a kapujuk előteréből végezhettek el pontrúgást, ám végül nem sikerült bevenniük Valdés kapuját. Így, ha nem is valami briliáns játékkal, de végsősoron azt lehet mondani, hogy könnyedén gyűjtötte ba a Barca a három bajnoki pontot, és továbbra is ötpontos előnnyel vezeti a tabellát az ősi rivális Real Madrid előtt.

Sporting Gijón – FC Barcelona 0-1 (0-1)
Gijón, El Molinón
, 23.000 néző
Vezette:
Paradas Romero

Sporting Gijón: Pablo– Lora, Botía, Gregory, Canella– Portilla (Matabuena 70.), Rivera– Morán, Las Cuevas (Barral 56.), Carmelo (Castro 56.)– Bilics


FC Barcelona:
Valdés– Puyol, Piqué, Márquez, Abidal– Busquets, Xavi, Iniesta– Messi, Ibrahimovics, Pedro (Krkics 90.)


Gólszerző:
Pedro (30.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Juan Pablo

Noha több jó teljesítmény is akadt vendégoldalon (elsősorban Pedróra, Xavira és Iniestára gondolok), egyik sem volt igazán kiemelkedő. Ugyanakkor a hazaiak kapusa szinte egymaga tartotta a lelket csapatában, és bizony ha nem véd több alkalommal is nagy bravúrral, akkor akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna a két csapat között, így azonban a hazaiak az utolsó percig reménykedhettek a pontszerzésben. Nem Pablón múlott, hogy ez végül nem sikerült.

A találkozó összefoglalója videón:

 

Pedro gólja:

Reakció:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr831716865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fjodor 2010.02.01. 10:11:01

Nem láttam a meccset, úgyhogy rögtön ide jöttem! Újfent nem csalódtam.
Remek összefoglaló, köszönöm.

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.02.01. 10:42:33

Igazán köszönöm! Szerintem hasonló hozzászólásról álmodik a legtöbb blogíró...
süti beállítások módosítása