A két kupacsata után ma este ismételten megmérkőzik egymással a Barcelona és a Sevilla, ezúttal újfent a Camp Nouban. Ha létezik valamiféle lélektana az iyen jellegű összecsapásoknak, akkor az mindeképpen az lehet, hogy a kupából kieső csapat kettőzött erővel küzd, hogy legyőzőjén revansot vegyen.

 

Legalábbis ebben bízik a katalán egylet rajongóinak többsége, és ezen elvárásoknak igyekezhet ma este megfelelni a csapat. Túl sok újdonsággal nem igen szolgálhatnak egymásnak a felek. A múlt heti "tartalékosabb" felállású ütközetet követően szerdán már közel a legerősebb tizeneggyel kezdett mindkét alakulat, leszámítva talán azt, hogy Diego Capel a kispadon foglalhatott csak helyet. Miután biztossá vált, hogy a kupát nem sikerül idén elhódítania a Blaugranának, valószínűleg még nagyobb odafigyeléssel fognak eljárni a bajnokságot (illetve a BL-t) illetően. A két csapat formájáról korábbi bejegyzéseimben már szót ejtettem, most tehát csak annyit rögzítenék, hogy a Sevillának döcög ugyan a szekere az utóbbi időben, mégis sikerült kivernie egy sorozatból azt a csapatot, amelyet legutóbb a Manchester Unitednek sikerült még 2008-ban. Ez pedig mindent elárul az andalúzok erejéről, valamint arról, hogy egy-egy összecsapáson bármi megtörténhet.

A szerdai mérkőzés második félidejében látott játék imponáló volt, ha sikerül ezt a lendületet hazai pályán is megtartani, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy megismétlődik a tavalyi gála. Akkor ugyanis összesítésben 7-0-át ért el a Barca oda-vissza a Sevilla ellen (hármat rúgtak idegenben, négyet pedig otthon). Ha viszont a Sevillának sikerül megismételnie múlt heti teljesítményét, és kihúzza a katalánok méregfogát, valamint pontosan fejezi be kontráit, akkor nem csak hogy pontot szerezhet, de akár újfent meglepetés-győzelmet is arathat a Camp Nouban.

Guardiola nem valószínű, hogy tartalékolni fog a mai találkozón, így Pinto kivételével ugyanaz a kezdőcsapat várható majd, mint amelyik a Sánchez Pizjuánban is pályára lépett. Vagyis: Valdés a kapuban, hátul Alvés, Piqué, Puyol és Abidal, középen Busquets, Xavi és Iniesta, elöl pedig Henry, Ibrahimovics, illetve az immár a góllövőlistát is vezető Messi. Muszáj azonban megjegyezni, hogy Henry utóbbi időben mutatott gyengébb formájának (illetve Pedro szárnyalásának) köszönhetően előfordulhat az is, hogy Pep az ifjú spanyolnak szavaz bizalmat, noha Henry akarásával és küzdésével az utóbbi időben sem volt probléma.

Este tíztől (ajh!) tehát újabb rangadóra kerül sor a Camp Nouban, mi mást is kívánhatnánk hozzá, mint remek szórakozást, és természetesen Barca-győzelmet!

FC Barcelona-Sevilla
Barcelona, Camp Nou
22:00 (tv: Sport1)
Vezeti:
Delgado Ferreiro

AZ FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Piqué, Puyol, Abidal- Bisquets, Xavi, Iniesta- Messi, Ibrahimovics és Henry (Pedro)

Online streamek (közvetlenül a mérkőzés előtt keresd!):

www.myp2p.eu/broadcast.php

rojadirecta.com/

Ráhangolódásképpen tekintsd meg a tavalyi mérkőzés összefoglalóját (Iniesta örömjátékával)!:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr681676681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása