Csattanós választ adott a hullámvölgyet emlegetőknek a gránátvörös-kék egylet: Igazából különösebb megeröltetés nélkül rámoltak be öt gólt a Tenerife hálójába és hozták el tőlük a három bajnoki pontot, ezzel pedig visszavették vezető helyüket a tabellán.

A hétközi Sevilla elleni összecsapáshoz hasonlóan ezúttal sem kapott a kezdőcsapatban helyet Piqué, illetve a kisebb sérüléssel bajlódó Abidal, helyüket Márquez és Maxwell foglalhatta el. Elöl Ibrahimovics hiányában Krkics lett a középcsatár, őt Henry és Messi segíthette szélről, kimaradt tehát a kezdőcsapatból a tenerifei születésű Pedro.

Alaposan ráijesztett ellenfelére a hazai gárda, és kis túlzással élve 13 perc leforgása alatt akár Alfaro egymaga mesterhármast érhetett volna el. Előbb a kapufa segítette ki a katalán gárdát (Kome ismétlését Puyol vágta ki a gólvonalról), majd két alkalommal is Valdés védte bravúrral a tenerifei középpályás próbálkozását. Közben a Barcelonának is akadtak ám helyzetei: a 10. percben Krkics pörgetett nem sokkal kapu mellé, majd Iniesta nagyszerű átadását vette le Messi kézzel, így hiába állt szemben egyedül Aragoneses kapussal, a játékvezető sípja megállította.

Ezt követően magához ragadta a kezdeményezést a vendég együttes, de ez inkább csak a szokásos magabiztos labdadartásban nyílvánult meg, a Tenerife játékosai pedig ezzel arányosan egyre gyakrabban követtek el súlyos szabálytalanságokat (elsősorban Kome járt ebben az élen). A 36. percben aztán megszületett a várva várt gól: Az addig semmit sem mutató Krkics remekül verte meg védőjét a baloldalon, pontos centerezését pedig Messi a kapus mozgásával ellentétes irányba helyezte, akinek így esélye sem volt a hárításra. 0-1!

Nem sokkal később Krkics majdnem kiosztotta második gólpasszát, de remek kiugratásával Henry (legújabbkori rossz szokásához híven) nem tudott mit kezdeni. Nem kellett azonban sokat várni a második vendéggólra sem: Messi lőtt be élesen egy szabadrúgást a jobboldalról, a berobbanó Puyolra pedig nem figyeltek a hazai védők, a kapitány pedig szép mozdulattal a kapu közepébe csúsztatta a labdát. 0-2! Puyol ezzel első gólját szerezte az idei szezonban, a 2002-es ollózós gólja után tehát ismét eredményes tudott lenni a Kanári- szigeteken.

Teljesen összezuhant a Tenerife gárdája, hiszen egy perccel később ismét kapitulált. Iniesta keverte meg gyakorlatilag az egész hazai középpályássort, majd nagyszerű ütemben tálalt a kiugró Krkics elé, aki önzetlenségéről téve tanúbizonyságot, a túloldalon érkező Messi elé tálalt, akinek már csak a kapuba kellett továbbítania a labdát. 0-3! Kijelenthetjük tehát, hogy a Barcelona 10 perc alatt eldöntötte a három pont sorsát.

A folytatás pedig pontosan úgy alakult, ahogyan arra számítani lehetett. A hazaiak képtelenek voltak veszélyes szituációt kialakítani Valdés kapuja előtt, a Barca pedig a biztos vezetés tudatában már nem erőltette túlságosan a támadásokat. Talán Henry-n érződött leginkább a bizonyítási vágy, de ezúttal is hadilábon állt a szerencsével: hiába verte meg egy csellel őrzőjét, életerős lövését a jobb kapufa mentette. A visszafogottabb tempó ellenére is sikerült növelnie előnyét az ezúttal narancssárgában pompázó blaugranának: a 75. percben Krkics készítette le a labdát Messinek, aki bő húsz méterről laza mozdulattal emelt a kapu bal felső sarkába. Gyönyörű gól volt, 0-4! Az argentin zseni 12. gólját szerezte ezzel a spanyol bajnokságban, beérve David Villát a góllövőlista élén- összességében pedig már 19. alkalommal volt eredményes az idei szezonban, ráadásul a Real Madrid és az Atlético Madrid elleni mérkőzések után harmadszor jutott el mesterhármasig barcelonai pályafutása során.

A hajrában még beállt Milito (majd' két éves kihagyást követően jutott szóhoz ismét a Primera Division-ban), valamint Pedro, s utóbbinak köszönhetően alakult ki a 0-5-ös végeredmény. Henry balról középre tekert labdáját szépen tartotta meg, majd három védő között lefordulva talppal húzta el köztük a labdát, a menteni igyekvő Luna lábáról pedig saját kapujába csorgott a labda. 0-5! Pedro ígéretéhez híven nem mutatott különösebb örömet a gólt követően.

Az első húsz percet leszámítva magabiztos teljesítménnyel rukkolt elő a katalán gárda, kissé megnyugtatva ezzel szurkolóit. A fölényes győzelemnek köszönhetően pedig visszavették vezető helyüket a kora este szintén nyerő Real Madridtól a tabella élén, ráadásul immár a gólkülönbségük is jobb a fővárosiakénál. Folytatás szerdán a kupában- remélhetőleg hasonlóan remek teljesítménnyel.

Tenerife – FC Barcelona: 0-5 (0-3)
Tenerife, Helidoro Rodriguez López
22.000 néző
Vezette:
Pérez Lasa

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Puyol (Milito 84.), Márquez, Maxwell- Busquets, Xavi (Csigrinszkij 85.), Iniesta (Pedro 78.)- Messi, Krkics és Henry

CD Tenerife: Aragoneses- Bellevis, Sicilia, Luna, Juanlu (Calabras 46.)- Mikel, Ricardo, Ayoze (Dinei 68.), Kome (Angel 83.), Alfaro és Nino

Sárga lap: Luna (31.), Ayoze(41.), Kome(44.), ill. Márquez(22.), Puyol(43.)

Gólszerzők: Messi (36., 44. és 75.), Puyol (44.) és Luna (85.- öngól)

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Lionel Messi

Végre több remek teljesítmény is akadt a gárdában- elsősorban Krkics és Puyol teljesítménye érdemel említést, de a találkozó legjobbja nem lehet más, mint a három gólt és egy gólpasszt jegyző argentin klasszis, aki ráadásul ezzel a mesterhármassal a góllövőlista élére is ugrott.

 

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón: 

Gólok:

0-1 - Messi


0-2 - Puyol


0-3 - Messi


0-4 - Messi


0-5 - Luna (öngól)

 

Reakció:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr411662118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása