Ha a szezon korábbi szakaszában rendezték volna a Barcelona- Villareal összecsapást, nem igen pályázhatott volna a rangadó címre. A "sárga tengeralattjáró" azonban szép szorgosan elkezdte gyűjtögetni a pontjait, miután a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, ezzel pedig felkúszott a tabella első felébe. Joggal nevezhetjük hát a 15. forduló rangadójának e párosítást, mely az utóbbi években mindig parázs öccsecsapásokat hozott.

Legutóbb a tavalyi szezonban 3-3-as eredmény született a Nou Campban, köszönhetően Llorente utolsó percben szerezett találatának, ez pedig akkor azt jelentette, hogy a blaugrana kénytelen elhalasztani a bajnoki cím megünneplését. Idén ez még nagyon távolinak tűnik, de ha másra nem, hát arra jó volt a tavalyi pontvesztés, hogy Guardiola és legénysége (no nem mintha más lenne rájuk jellemző) komolyan vegye az összecsapást. A mester dolgát egyébként több hiányzó is nehezíti. Touré és Keita az ANK-n lesz érdekelt, míg Lionel Messi csak ma érkezik vissza Barcelonába, előbbiek játéka tehát kizárható, utóbbié pedig fölöttébb valószínűtlen, legfeljebb csereként juthat szóhoz, ha a helyzet megkívánja. Rajtuk kívül azonban mindenki bevethető, hiszen tegnap Iniestának is zöld utat adtak az orvosok a játékhoz. Persze könnyen elképzelhető, hogy Pep óvatosságból őt is csupán a cserepadra jelöli, ez esetben valamelyik Athleticből felhívott fiatal foglalhatná el a helyét. Hátul az alapemberek szereplése várható, miután Alvés a tavalyi évhez hasonlóan ismét lerövidítette saját szabadságát, és (egyébként Márquezzel, Militoval és Maxwell-lel együtt) a szükségesnél korábban csatlakozott a kerethez.

Nem akármyilen tempóban foltyatja egyébként a Barca, hiszen kedden már a Sevilla gárdáját fogadják a spanyol kupában, és erre is tekintettel kell lennie Guardiolának. Rangadók sora érkezik hát januárban, így joggal nevezhetjük talán az idény egészére vonatkozóan is döntő fontosságúnak az elkövetkező hónap eredményeit. A jó évkezdés minden bizonnyal kedvezően hatna a társaságra, már csak ezért is létfontosságú a három pont begyűjtése.

FC Barcelona – Villarreal CF
Barcelona, Camp Nou
20:00 (tv: Sport1)
Játékvezető:
González Vázquez

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Váldes- Alvés, Piqué, Puyol, Abidal- Busquets, Xavi, Iniesta- Henry, Ibrahimovics és Pedro

Online stream (közvetlenül mérkőzés előtt keresd!):

www.myp2p.eu/broadcast.php

rojadirecta.com/


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr121639047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása