Pep Guardiola nem óhajtott kockáztatni, és az esetleges rásérülést megelőzendő csak a cserék közé nevezte Andrés Iniestát, aki még a klub vb-n szenvedett izomsérülést. A helyén az ifjú Jonathan Dos Santos először volt kezdő spanyol bajnoki mérkőzésen. A ma Barcelonába érkező Lionel Messi viszont csak a lelátón foglalhatott helyet.

Ünnepléssel kezdődött a találkozó: először volt lehetősége megcsodálni mind a hat tavaly elnyert trófeát a Nou Camp közönségének. Noha a klub meghívta a nyáron távozó játékosokat is, meglepetés lett volna, ha Cáceres, Sylvinho, Hleb, Gudjohnsen vagy akár Eto'o felbukkan az ünnepen.

Talán az emelkedett hangulat tette, de nagy elánnal kezdett a katalán gárda, és hamar vezetést is szerzett. Gyönyörű akció végén Pedro szerzett gólt: Xavi lefordult védőjéről, jobbra kitett labdáját pedig Pedro átlépte, így jutott az el Alvéshez, akinek középretekerését Henry kissé visszanyúlva, elemi erővel a lécre bombázta. Pedronak nagy szerencséje volt, a kipattanó ugyanis pontosan a mellkasán landolt, közelről pedig már nem hibázott. 1-0! A gól után visszavett a gránátvörös-kék alakulat, sokáig nem tudták irányítás alatt tartani a mérkőzést. Különösen Puyol és Valdés volt néhány alkalommal bizonytalan, Dos Santos pedig gyakorlatilag észrevehetetlen volt. A legmotiváltabbnak Henry és Busquets tűnt, előbbi fejesét nagy bravúrral védte Diego López a 25. percben, utóbbi pedig (Xavival együtt) remekül mozgatta a gárdát a középpályán. Az első félidő második felében a játékvezető néhány ítélete okozott bosszúságot a publikumnak, különösen Henry vállal történő lökésének lefújása váltott ki eléghedetlenséget belőlük. A Villareal csak a kontrákra helyezkedett be, és egyszer el is jutottak Valdés kapujáig, de Fuster óriási helyzetben kapu fölé fejelt. Az első félidőt aztán Henry fejese zárta, közelről célzott kissé pontatlanul.

A második félidőben mindkét csapat nagyobb elánnal vetette bele magát a küzdelembe. Fuster előbb ismét elhibázott egy ajtó-ablak helyzetet, majd kihasználva a Barca-védők rossz helyezkedését, az 51. percben közelről ballal a hosszúba belsőzött, Valdés tehetetlen volt. 1-1!

Sokkal nagyobb iramra kapcsolt mindkét gárda, szinte átrohantak a pálya középső részén, mégis kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt, mint az első játékrészben. Henry teljesítménye is visszaesett, egyedül a csereként beállló Iniesta vitt valami színt a játékba. Az idő előrehaladtával egyre paprikásabb lett a hangulat, és ebben közre játszott az is, hogy González Vázquez játékvezető korántsem élete legjobb teljesítményét nyújtotta. Ibrahimovics egyre többet veszekedett vele, ezt pedig egy sárga lappal honorálta a bíró, így a svéd-bosnyák kénytelen lesz kihagyni a Tenerife elleni idegenbeli találkozót. Hiába támadott szinte végig a hazai egylet, a vendégek kontrái végig veszélyt rejtettek magukban. Végül a próbálkozásokat nem kísérte siker, így maradt az 1-1- es döntetlen, ezzel pedig esélyt kapott a Real Madrid, hogy pontszámban beérje a gránátvörös-kékeket, noha az egymás elleni eredmény még mindig a katalánoknak kedvez. Guardiola pedig talán elgondolkodhat azon, hogy érdemes-e a nem európaiaknak extre téli szünetet adni, amikor január elején már tétmérkőzés vár a csapatra.

FC Barcelona - Villareal CF 1-1 (1-0)
Nou Camp, 77.000 néző

vezette: González Vázquez

FC Barcelona: Váldes- Alvés, Puyol, Piqué, Abidal- Busquets, Xavi, Dos Santos (Iniesta 58.)- Pedro (Krkics 86.), Ibrahimovics és Henry

Villareal CF: López- Venta, Godín, Marcano, Capdevilla - Cani, Senna, Fuster (Eguren 90.), Bruno, Cazorla (Escudero 68.)- Nilmar (Rossi76.)

Gólszerzők:   Pedro (7.), ill. Fuster (51.)

Sárga lap: Puyol (37.), Ibrahimovics (88.), ill. Venta (33.), Fuster (43.), Bruno (53.), Marcano (78.)

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Marcos Senna
Nagy kár, hogy az első félidőben remek teljesítménnyel kirukkoló Busquets a második félidőben inkább a színészkedéssel foglalkozott, illetve hogy Iniestának csak fél óra állt rendelkezésére a bizonyításra. Így kénytelen vagyok a találkozót hibátlanul lehozó (lassan veterán) spanyol középpályást megjelölni a találkozó legjobbjaként.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón: 

Letöltés

Pedro gólja: 

Letöltés

Tekintsd meg a derültséget keltő macskát a Nou Camp gyepén:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr301640201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása