Az év végének közeledtével elérkezett a számadások, összevetések, statisztikák készítésének ideje. Ezúttal csupa kellemes adatot van szerencsém összevetni, lássuk tehát, hogy a szezon felénél mit mondanak a számok!

Az idei szezon kezdetén Pep Guardiola óva intett minket mindenféle összevetéstől, mondván (s jogosan gondolva), hogy az idei gárda minden tekintetben alulmúlja majd a tavalyi szenzációs csapatot. Nos, Guardiola ezúttal tévedett, és ennek alighanem minden Barca-fan teljes szívéből örül.

Nézzük tehát a szikár tényeket: Az FC Barcelona csapata 28 tétmérkőzést játszott eddig az idény során, amely köszönhetően a szuperkupáknak, kettővel több, mint a tavalyi idény hasonló szakaszában. A 28 mérkőzésból 22-t megnyert a gárda (ez a mérkőzések 79%-át jelenti), öt döntetlent játszott (18%), és mindössze egyszer, a Rubin Kazany ellen hazai pályán szenvedett vereséget (3%). Meg kell jegyeznem, hogy a két hosszabbításban eldőlt döntőt (a Sakhtar Donyeck és az Estudiantes ellenit) is győzelemnek számoltam.

Ezek a mutatók pedig (ha hajszállal is), de jobbak a tavalyiaknál! Akkor 21 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség állt a csapat neve mellett, a bajnokságban pedig 16 mérkőzés után 13 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. Persze muszáj hozzátennünk, hogy nem csupán a tavalyi, de az összes korábbi csapat elbújhat az idei eredményei mögött, hiszen a 12-3-0-ás mutató azt jelenti, hogy az FC Barcelona történetének legjobb idénykezdetét produkálta, felülmúlva a 1984-85-ös 10-5-0-ás szezonkezdetet. Akkor végül tíz pontos előnnyel (kétpontos rendszerben) végeztek az Atlético Madrid előtt, tavaly pedig (ki ne emlékezne?) klienccel a Real előtt. Persze hozzá kell tennünk, hogy nem csupán a Barcelona fut remek szezont, így az idei bajnokság sokkal kiélezettebb a tavalyinál. Akkor 15 mérkőzést követően 8 pont volt a csapat előnye a második helyezett Valenciával szemben és 12 a végül második Real előtt, idén ugyebár ez csupán két pont a második helyezett Real Madriddal szemben, tehát hiába a csodás idénykezdet, a folyamatos koncetráció elengedhetetlen, ha a katalán gárda meg kívánja védeni bajnoki címét.

Ezúton szeretnék minden kedves culénak (és természetesen mindenkinek aki olvassa) áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánni!

Tekints meg egy hangulatos összefoglalót a trófeahalmozásról:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr551622036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása