Egyetlen lépésre került az FC Barcelona attól, hogy történelmet írjon. A klub történetének első klub vb sikere azt jelentené, hogy a csapat a 2009-es naptári esztendőben minden lehetséges címet bezsebel, és erre korábban még egyetlen csapat sem volt képes.

Valószínűleg hasonló esztendőről álmodik minden egyes szurkoló, és a katalán csapat szurkolóinak álma ma este valósággá válhat, de addig még egy nagyon nehéz mérkőzés hátra van. Iniesta kidőlése (előreláthatólag két hétig kényszerül pihenőre a középpályás) tovább nehezíti a dolgukat, de a szerdán már pályára lépő Messi (noha még érez kisebb fájdalmat a bokájában) minden bizonnyal kezdő lesz.

Az ellenfél, az argentin Estudiantes korántsem egy kétéves nyeretlen csapat. Idei Libertadores-kupa sikerük jelzi erősségüket, és noha a nemrég befejeződött argentin bajnokságban csupán a nyolcadik helyen végeztek, óriási hiba lenne előre leírni őket. A csapat játékának a rutinos Juan Sebastian Verón szab fazont, a Barca kapuját pedig a Libertadores-kupa gólkirálya, Mauro Boselli rohamozza majd, s ebben nagy segítségére lehet az elődöntőben két gólt jegyző Leandro Benítez is. Ha hinni lehet Verónnak (www.totalbarca.com/2009/news/veron-to-see-a-spectacle-go-to-the-theatre/#more-12942), akkor nem várhatunk tőlük nyílt támadójátékot, ellenben zárt, agresszív, letámadásos védekezést annál inkább.

 

Ugyanakkor a Barcelonának nem lesz különösebb feladata, mint játszani saját játékát, és ha ez sikerül, akkor végül kidomborodhat a két csapat közti tudásbeli különbség. Az elődöntővel ellentétben ezúttal nem várható pihentetés a hátsó alakzatban, így valószínűleg Márquez kikerül a kezdőből, és helyét Piqué foglalhatja el. Középen Iniesta távollétében nehéz jósolni. Busquets és Xavi pályára lépése szinte biztos, mellettük Keita vagy Touré futballozhat majd. Elöl Ibrahimovics kihagyhatatlan, és Messi bokája állapotától függően szintén jó eséllyel pályázik a kezdő tagságra. A baloldali támadó posztja azonban kérdéses- ha Guardiola bizalmat szavaz a történelmet író Pedronak, akkor hiába Henry hatalmas rutinja, könnyen a cserepadon találhatja magát.

FC Barcelona - Estudiantes La Plata

december 19. (szombat) 17:00, Abu-Dhabi, Zayed Stadion

játékvezető: Benito Archundia (mexikói)

tv: Digisport (online közvetítés: digisport.hu/live - regisztráció szükséges)

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés - Alvés, Puyol, Piqué, Abidal - Busquets, Xavi, Keita (Touré)- Pedro (Henry), Ibrahimovics, Messi

Tekints meg egy rövid "motiváló" videót a vesztes döntőkről és a szerdai mérkőzésről:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr731608763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása