Noha az FC Barcelonát szerte a világon az egyik kegjobb csapatnak tartják, s ezt az elismerést trófeák tucatjával vívta ki magának a klub, a világ legjobb klubja címet hivatalosan még soha nem nyerte el. 1992-ben hiába szerzett vezetést Hriszto Sztoicskov révén a katalán egylet, az FC Sao Paolo Raí vezérletével fordítani tudott, 2006-ban pedig a Ronaldinho és Deco nevével fémjelzett gárda vérzett el a szintén brazil SC Internacionallal szemben.

Itt van tehát a harmadik lehetőség, hogy a Barca elfoglalhassa helyét a világ futballtrónján, ehhez azonban két nyertes csatára lesz még szükségük, mindenek előtt ma délután öt órakor a mexikói Club Atlante ellenében. Pep Guardiola a hivatalos sajtótájékoztatón kijelentette, hogy egyelőre nem gondolnak a döntőre, minden idegszálukkal az elődöntőre koncentrálnak, és egyáltalán nem gondolja, hogy azzal, ha kimennek a pályára, már meg is nyerték volna a meccset. "Egyelőre egyetlen mérkőzés jár a fejemben, a döntő nem létezik. A játékosok is tisztában vannak vele, hogy mekkora téttel bír ez az összecsapás, és hogy mekkora lehetőség előtt állnak. Csak azért, mert nagyobb nevünk van, még nem kerülünk döntőbe." Ezúttal sem hazudtolta meg magát a mester, és a tőle már szokásossá váló udvarias köröket is lefutotta, kiemelve, hogy erős csapatnak tartja a CONCACAF térség bajnokát, de mint mindig, ezúttal is csak a győzelem lenne elfogadható számára.

Dolgait nehezíti, hogy Messi valószínűleg csak a cserepadon foglalhat helyet, miután (bár szépen javult sérült bokája) továbbra sincs 100%-os állapotban, valamint Keita is kisebb izomproblémákkal küzd, nagy valószínűséggel tehát ő is kihagyni kényszerül a mai mérkőzést. Ezek ismeretében nem lenne meglepetés, ha Iniesta ismételten a középpályán kapna lehetőséget, elöl pedig (mint arról már korábban beszámoltunk) a történelmi lehetőség előtt álló Pedro helyettesítheti az Aranylabdás argentint.

José Guadalupe Cruz edző nem küzd hasonló problémákkal, együtteséből mindenki harcra kész, és előreláthatólag nem is fog változtatni az Auckland City elleni győztes tizenegyen. Csapatában kulcsszerep hárulhat majd a korábban a Real Madridban is megfordult Santiago Solarira, aki számos nagy téttel bíró csatát megélt már.

Amennyiben a Barcelonának sikerül érvényesítenie a papírformát, és a labdabirtoklás mellett helyzeteket dolgoz ki, melyeket sikerül is értékesítenie, jó eséllyel pályázik a szombati döntőre, melyben a Libertadores-kupa győztes Estudiantes várja ellenfelét.

FC Barcelona - Club Atlante

december 16. (szerda) 17:00, Abu-Dhabi, Zayed Stadion

tv: Digisport (online közvetítés: digisport.hu/live - regisztráció szükséges)

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés - Alvés, Puyol, Piqué, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro, Ibrahimovics, Henry


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr681602007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása