Ahogyan arra számítani lehetett, az idei Libertadores-kupa győztese, az argentin Estudiantes gárdája jutott be az Egyesült Arab Emírségekben zajló klub világbajnokság döntőjébe, miután nem mindennapi csatában 2-1-re legyőzte Ázsia legjobbját, a dél-koreai Pohang Steelers együttesét.

Noha a Juan Sebastian Verón vezette együttes egyből kezébe vette az irányítást, a vezető gólt csupán az első félidő hosszabbításában sikerült kiharcolniuk, miután Leandro Benítez távoli szabadrúgása minndenki feje felett elszállt, és a kapu jobb oldalában kötött ki. A második félidőben aztán már nem kellett sokat várni az előny megduplázására: Va-jong kapus mozdult ki nagyon rossz ütemben egy előreívelt labdára, így Enzo Péreznek sikerült átemelnie felette a labdát, a hosszú oldalon érkező Beníteznek pedig már nem okozott nehézséget a kapuba továbbítania azt. Szaporodtak az ázsaiaiak gondjai, amikor az 56. percben Rosetti játékvezető a második sárga lapját mutatta fel Vang Dzsae-von-nak, aki így idő előtt mehetett zuhanyozni. Noha szépítenie sikerült még a Pohang Steelers gárdájának Denílson révén (igaz, gólját méteres lesállás előzte meg), egyenlítenie már nem, ráadásul Kim Dzsae-szung valamint Va-jong kapus is a kiállítás sorsára jutott, így 8 játékossal és a tornán már három gólos Denilsonnal a kapuban fejezték be a találkozót.

A szombati 17 órakor kezdődő döntőre tehát az Estudiantes készülhet, miután a vártnál szorosabb eredménnyel ugyan, de biztosan jutottak túl Ázsia bajnokán.

A találkozó összefoglalója videón:


Szólj hozzá!

Címkék: klub vb

A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr961600569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása