A világ sportsajtóját ezekben a napokban Messivel a címlapon lehet a legkönnyebben eladni. Az Arsenal elleni mesternégyesét követően az m1 Telesportjában már Puskást emlegették vele kapcsolatban. A most futó szezonban 43 mérkőzésen 39 gólt szerzett, ezzel pedig megdöntötte eddigi (tavalyi) egyéni rekordját. Lionel Messi az Olümposzról tekint le a futballvilágra, kérem szépen.

Ha csak a 2010-es évet nézzük, akkor is elmondhatjuk, hogy élete legjobb formájában játszik a kis argentin- ezt 23 gólja bizonyítja. Idézzük most fel ezeket a gólokat, és cáfoljuk közösen azt az (újekeletű) vélekedést, hogy az aktuális Aranylabdás játéka mindig visszaesik a díj átvételét követően!

A január másodikai, Villareal elleni hazai mérkőzést a dél-amerikaiaknak járó extra pihenő miatt még kihagyta Messi, ám a Sevilla elleni Király Kupa-meccsen már ő is bemutatkozhatott. Sajnos ő sem segített a vereséget szenvedő gárdán, ám Tenerifén már remekelt: Élete harmadik mesterhármasát érte el gránátvörös-kékben- érdekesség, hogy mindhárom alkalommal Bojan Krkics volt az előkészítő. Az első két találatnál inkább az ifjú szerb-katalán érdemei emelendők ki, a harmadik Messi-gól viszont már igazán az ő zsenialitásának volt köszönhető: A tizenhatos vonalára lekészített labdát lágyan ívelte a kapus fölött a hosszú ficakba.

 

A Kanári-szigetek után Sevillába látogatott a gárda, hogy ismét megmérkőzzön a helyiekkel, és sajnos Messinek ezúttal sem jött össze a gólszerzés, noha több alkalommal is nyílott erre lehetősége. Három napra rá következett a visszavágás: Ismét az andalúzokat fogadták a Camp Nouban, a "Bolha" becenévre hallgató csatár pedig két hajrában szerzett találatával nemes bosszút állt a kupakiejtésért! Ekkor vette át egyébként először a vezetést a spanyol pontvadászat góllövőlistáján a 12 gólos David Villától. 

 

Az őszi szezon "zárómérkőzésén", Valladolidban is összejött neki a gól, ezúttal Ibrahimovicstól kapott jó labdát, egy héttel később, Gijónban azonban újfent "hallgatott", ekkor Pedro vállalt egyet. A legszebb idei találatát talán a Getafe elleni hazai mérkőzésen szerezte, mikor egy szöglet után a Touré által lekészített labdát tekerte el húsz méterről hajszálpontosan a kapufa tövéhez.

Február 14-én Messi (és az egész csapat) idei leggyengébb teljesítményét nyújtotta. Az Atlético ellen elszenvedte idei második (és eddig utolsó) vereségét a gárda, a Vicente Calderón közönségét pedig még csak ideiglenesen sem szomorította Lio egy vendéggóllal. A Racing eleni hazai találkozót taktikai okokból kihagyta, Stuttgartban pedig Ibrahimovicsra hagyta a megmentő szerepét, ezt követően azonban megkezdte "jelzőpusztító" tevékenységét. Zsinórban öt mérkőzésen tizenegy gólt szerzett, sorrendben a Malága, az Almería (2), a Valencia (3), a Stuttgart (2) és a Zaragoza (3) ellen. A Malága elleni találata a 83. percben győzelmet ért, az Almeríában szerzett duplája pedig egy pontot.

A Valencia elleni hazai rangadón idei második mesterhármasát könyvelhette el! Az első gólnál egy fantasztikus szóló végén mattolta Césart, második találatának ismétlése miatt pedig majdnem lemaradtunk a harmadikról- ekkor egyébként Henry bizonyult tökéletes kiszolgálónak.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján egy duplával segítette magabiztos továbbjutáshoz csapatát, március 27-én pedig olyan teljesítménnyel rukkolt elő a Zaragoza ellen, hogy azt csakis 10-es osztályzattal lehet értékelni. Először fejjel volt eredményes, majd egy elképesztő szólót követően (miután a labdát is ő szerezte meg- rendkívül erőszakosan). Harmadik gólját követően pedig még a meccset közvetítő Horváth Ferencnek is "elgurult a gyógyszere". Idei harmadik (pályafutása ötödik) mesterhármasa volt ez, ráadásul ismét klasszikus!

Már ekkor könnyedén mesternégyest szerezhetett volna, hiszen a találkozó hajrájában egymaga döntötte halomra a teljes hazai védelmet, ám miután lerántották, ő nagyvonalúan felajánlotta a tizenegyes elvégzésének lehetőségét az addig önbizalomhiánnyal köszöködő Ibrahimovicsnak. Nem tudni, hogy ennek a nemes gesztusnak volt-e köszönhető, vagy másnak, de tény, hogy a svéd ezután magára talált, s három meccs erejéig magára vállalta a gólszerzés hálás feladatát (ötöt szerzett ekkor egyhuzamban).

A Bilbao ellen már ismételten eredményes volt a kis argentin, ekkor Pedro passzát helyezte Iraizoz lába között a hálóba, és egyelőre 27 mérkőzésen szerzett 26 góljával (két egységgel megelőzve a honfitárs Higuaínt) vezeti a spanyol göllövőlistát.

Szerdai, Arsenal elleni BL- negyeddöntő visszavágón elért mesternégyese után immáron a valaha volt legnagyobbakkal emlegetik egy lapon. Az index internetes blogján a semleges szerkesztő "kolléga" egy labdát maga alatt vezető "szürreális fókát" lát személyében, a legtöbb sajtótermék pedig nemes egyszerűséggel keresi rá a jelzőket. (Zárójelben jegyzem meg, hogy ezt a blogot is tegnap keresték fel a legtöbben).



Ezzel a mesternégyessel pedig egyszerre három rekordot döntött meg: Huszonkét évesen ő a valaha volt legfiatalabb játékos, aki egy Bajnokok Ligája mérkőzésen négyszer is eredményes volt, ráadásul ő az egyetlen, aki minderre az egyenes kieséses szakaszban volt képes. Huszonöt gólnál tart összesen a legrangosabb sorozatban, így a klub vonatkozó listáján megelőzte a huszonkét gólos Rivaldót, ráadásul az idei kiírás góllövőlistáján is maga mögé utasította a hét gólos Cristiano Ronaldót, aki ugyebár nem is fogja már tovább szaporítani góljai számát. Ezen a fronton is közel került tehát a címvédéshez, míg az Aranycipőért folytatott versengésben szintén az élen áll az angol Manchester kiválóságát, Wayne Ronneyt megelőzve. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a bajnokságban még nyolc, a BL-ben pedig legalább két forduló hátravan, könnyen beláthatjuk, hogy még Ronaldo 1997-es, 47 gólos klubrekordja is könnyen veszélybe kerülhet.

Messi szezonbéli statisztikája a tétmérkőzéseket figyelembe véve:

Bajnokság: 27 mérkőzés/26 gól

Bajnokok Ligája: 9 mérkőzés/8 gól

Király Kupa: 3 mérkőzés/1 gól

Európai Szuperkupa: 1 mérkőzés/0 gól

Klub- világbajnokság: 2 mérkőzés/2 gól

Spanyol Szuperkupa: 1 mérkőzés/ 2 gól

Összesen: 43 mérkőzés/39 gól


Szólj hozzá!

Címkék: messi

A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr351904709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása