Az előzetesben még azt írtam, hogy Messi hiányában Henryra és Ibrahimovicsra irányulhat talán kicsit nagyobb figyelem, ehhez képest a francia nem is jutott szóhoz a mérkőzésen, a svéd már-már szánalmas teljesítményt nyújtott, a kis argentin pedig (miután állapota tegnaphoz képest sokat javult) ismételten gálaelőadást tartott.

Több helyen is szolgált kisebb meglepetéssel Pep Guardiola a kezdőcsapatot illetően. Egyfelől Puyol ezúttal csak a kispadon kapott helyet, másfelől ugyanígy járt Iniesta, így egy kreatívnak kevésbé mondható Keita-Touré-Busquets trió alkotta a középpályát. Annak ismeretében, hogy Messi végül tudta vállalni a játékot, Henry pihenetetése már nem is meglepő. Az argentin mellett Pedro és Ibrahimovics jutott még szóhoz a támadóalakzatban.

Az első gólt is hármójuknak sikerült összehoznia mindjárt az ötödik percben: Ibra szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, majd Pedrót indította a baloldalon, ő pedig pontosan centerezett a középen érkező Messi fejére, akinek még csak felugrania sem kellett: Földről fejelt az elmozduló Roberto kapus hült helyére. 0-1! - Hatodik gólját szerezte ezzel zsinórban az argentin a csapatnak bajnoki mérkőzésen, összesen pedig a kilencediket az ötödik meccsén. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom: Ez az arány az este folyamán tovább javult még.

Addig azonban eltelt egy kevésbé eseménydús órácska. A Zaragoza egyetlen veszélyesnek mondható helyzete Suázo előtt adódott, de Alvés több méteres hátrányból indulva is befutotta a csatárt, és végül sikerült beleállnia a lövésébe. A Barcelona Touré és Ibra révén szerezhetett volna még gólt az első félidőben, de az elefántcsontparti kiszorított helyzetből kapu fölé lőt, míg a svéd az ötös vonáláról csúsztatott mellé egy szögletet követően. Többet birtokolta a labdát a katalán egylet, de játékukból hiányzott az a fajta kreativitás, melyet általában Xavi vagy Iniesta teremt meg. Így aztán utóbbi pályára lépése a hatvanharmadik percben alapjaiban változtatta meg a játék képét: a hátralévő időben sokkal több lehetőség adódott Messi, valamint Ibra előtt is, más kérdés, hogy csak előbbi volt képes élni ezekkel: A hatvanhatodik percben erőszakosan szerzett labdát Herrerától a félpályánál, majd kicselezte Jarosikot és Continit, végül a tehetetlen Roberto kapus mellett kilőtte a hosszú alsót. 0-2! Fantasztikus teljesítmény volt, a lelátókon helyet foglaló katalán szurkolók "leborultak" Messi hatalmassága előtt. Ibrahimovics vesszőfutása azonban csak ekkor kezdődött: előbb nem tudta erővel kapura fejelni Iniesta beadását, majd Pedro középre tett labdáját lőtte öt méterről az üres kapu mellé. Egy perccel később Messi "megmutatta" csapattársának, hogyan kell is ezt csinálni: Iniestával játszott össze a hazaiak tizenhatosa előtt, majd gondolt egyet, és pontosan tekert a bal kapufa mellé, Roberto hiába igyekezett vetődve hárítani. 0-3! A Valencia elleni mérkőzés után tehát Messi újfent klasszikus mesterhármast jért el, s így immáron huszonöt góllal vezeti a spanyol góllövőlistát a húsz gólos Higuaín, és a tizenhét gólos Villa előtt. A nyolcvannegyedik percben Ibra mégegy féle képpen kihagyott egy helyzetet (ballal lőtte fölé/mellé Messi indítását), holott már csak Robertóval állt szemben, majd a Zaragoza majdnem vissza tudott jönni még egyszer a meccsbe: A nyolcvannegyedik percben a csereként beálló Colouna lefutotta a szintén idő közben pályára lépő Márquezt, majd Valdés mellett higgadtan a hosszúba helyezett (halkan jegyzem meg: a katalán portás bizony kimozdulhatott volna rá.) 1-3. Négy perccel később ugyanő lépett meg egy mozgó labdából elvégzett szabadrúgás után (talán lesen is helyezkedett), és ezúttal jobbal a jobb kapufa tövéhez passzolt. 2-3! Éppen kezdett "melegedni a pite" a Blaugrana számára, amikor Lionel Messi újfent megrázta magát: három védőt bolondított meg a hazai tizenhatoson belül, mielőtt Contini lerántotta volna, a jogosan megítélt büntetőt pedig sportszerűen felajánlotta Zlatan Ibrahimovicsnak, így végül a svédnek is sikerült góllal zárnia az összecsapást (tizenharmadik gólja volt ez a bajnokságban, február 14-e óta pedig az első!) 2-4.

Beérte tehát pontban a fővárosi vetélytársát a katalán egylet, és hét közben az Osasunát fogadja hazai pályán, majd Mallorcára látogat, még mielőtt az Arsenallal találkozna a Bajnokok Ligája negyedöntőjében. Maximális koncentrációra van tehát szüksége Puyoléknak, ha nem akarnak lépéshátrányba kerülni a Getafénél vendégeskedő, majd az Atléticót fogadó Real Madriddal szemben.

Real Zaragoza – FC Barcelona 2-4 (0-1)
Zaragoza, La Romareda
30.000 néző
Vezette:
Paradas Romero

Real Zaragoza: Roberto- Diogo, Jarosik, Contini, Ponzio- Edmilson (Lafita, 46.), Gabi- Arizmendi (Colunga, 62.), Herrera, Eliseu és Suazo (Penant 80.)

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Piqué (Puyol, 69.), Milito (Márquez, 73.), Maxwell- Touré (Iniesta, 63.), Busquets, Keita- Messi, Ibrahimovics és Pedro

Gólszerzők: Colunga (84., 88.); illetve Messi (5., 66., 78.) és Ibrahimovics (90.)

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Lionel Messi

Sorozatban ötödször vagyok kénytelen őt megjelölni a találkozó legjobbjaként, pedig önmagához képest "csupán" átlagos teljesítményt nyújtott: három gólt lőtt, kiharcolt egy tizenegyest, utolsó öt fellépésén a tizenegyedik gólját is megszerezve ezzel! Nem véletlenül szólta el magát Horváth Feri, hogy "Messi az Isten." :-)

A teljes mérkőzés letölthető innen.


Videó adatai:
Méret: 800 MB
Formátum: Xvid
Felbontás: 640x368

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón!

Első félidő:

Második félidő:

0-1 - Messi

0-2 - Messi

0-3 - Messi

2-4 - Ibrahimovics

Reakció:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr541858623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rocklud 2010.03.23. 17:46:01

Hát Messi tényleg hihetetlen!
Ibrahimovic minek kellett ebbe a csapatba??

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.04.29. 13:21:03

Eddig nem reagáltam, mert nem tudtam mit. Most már szilárd a meggyőződésem: Hatalmas hiba volt leigazolni. "Azért jöttem a Barcába, hogy BL-döntőt játsszam!" -mondta még a nyáron. Hát Eto'o fog...
süti beállítások módosítása