Túl sok szép jelzőt nemigen lehet használni a Barcelona stuttgarti teljesítményével kapcsolatban, ám tény: a végeredmény a Blaugrana számára kedvező, mivel alapvetően jó pozícióból várhatja a két hét múlva esedékes hazai visszavágót.

A sérültek közül Xavi vállalni tudta a játékot, ellenben Daniel Alvés nem. Így a védelem jobb oldalán Puyol kezdett, míg középen Márquez foglalta el a helyét. Elől az "Henry vagy Pedro" kérdésre Guardila az "Iniesta" választ adta, így a hétvégén jubiláló középpályás ezúttal a támadósorban kapott helyet, középen pedig egy deffenzívebbnek mondható Touré-Busquets-Xavi hármas igyekezett stabilitást biztosítani. Elöl természetesen Messi, és a kisebb sérüléséből visszatérő Ibrahimovics volt még a kezdőcsapat tagja.

Az első félidőben alaposan ráijesztett katalán ellenfelére a hazai alakulat, mi több, a vezetést is sikerült megszereznie! A huszonötödik percben Celozzi ívelte be a labdát tökéletesen a tizenhatoson belülre, amely aztán elszállt a védők feje felett, ám az ötös sarkánál érkező Cacau számára éppen tökéletes volt, és ő nem is hibázott: közelről a kapuba bólintott. 1-0!

A gól után azt hihettük volna, hogy nagyobb fokozatra kapcsol a Blaugrana, de nem így történt, sőt inkább a hazaiak veszélyeztettek. Egy alkalommal Cacau futott versenyt Márquezzel, majd vállal finoman odébbtessékelte őt, de miután megszerezte a labdát, ahelyett, hogy rálőtte volna azt, önzetlenül passzolni próbált, Puyolnak pedig sikerült egy bravúros becsúszással szögletre mentenie. Az egyetlen veszélyt Lehmann kapujára Messi lövése jelentette, melyet a veterán hálóőrnek csak üggyel-bajjal sikerült a kapufára tolnia.

A második félidő elején aztán hamar változtatásra szánta el magát Pep Guardiola, és behozta Henryt Touré, valamint Militót a bizonytalan Márquez helyére, ám még mielőtt ők pályára léphettek volna, sikerült az egyenlítés! Ismét egy védő előrehúzódása szükségeltetett a védelem megbontásához: ezúttal Piqué fejelt erőszakosan az üresen érkező Ibrahimovics elé, aki először ugyan hibázott, de a kipattanót végül sikerült a kapuba továbbítania. 1-1 - megszületett hát az oly fontos idegenbeli gól!

A hátralévő időben a Stuttgart játékosai csak nyomozták a labdát, sokszor percekig nem is voltak képesek hozzáérni, ám meglepő módon a vendégek sem eröltették túlságosan a támadást. Olybá tűnt, mindkét fél megelégszik mára a döntetlennel, így a remek iramú első félidő után kicsit kezdett unalomba fulladni a meccs. Végülis maradt az 1-1-es döntetlen, ami természetesen a Barcelona számára kedvezőbb, ám abban mindenki egyet ért, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség részükről az elkövetkezendőkben, ha Messiék komolyan gondolják a címvédést akár hazai, akár nemzetközi fronton.

VFB Stuttgart – FC Barcelona 1-1 (1-0)
Stuttgart, Mercedes-Benz Arena
39.430 néző
Vezette:
Björn Kuipers (holland)      

VFB Stuttgart: Lehmann- Molinaro, Tasci, Gebhart (Rudy 84.), Delpierre, Cacau, Hleb, Celozzi, Khedira, Pogrebnyak (Marica 64.) és Trasch (Kuzmanovics 60.)

FC Barcelona: Valdés- Puyol, Piqué, Márquez (Milito 59.), Maxwell – Busquets, Touré (Henry 54.), Xavi – Messi, Ibrahimovics és Iniesta

Gólszerzők: 1-0 - Cacau (25.), 1-1 - Ibrahimovics (52.)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Stefano Celozzi

Ugyan a Stuttgart leginkább csak az első félidőben remekelt, Celozzi azonban utána is remekül látta el feladatát. Jó teljesítményét mi sem jelzi nyílvánvalóbban, mint hogy sem Iniestától, sem Henrytól nem tudunk említeni egyetlen emlékezetes megmozdulást sem a mérkőzésről. Ráadásul a gól előtt remekül ívelt be a labdát Cacaunak.

A teljes mérkőzés letölthető innen (regisztráció szükséges):

forum.rojadirecta.com/viewtopic.php

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón!

Első félidő:


Második félidő:


Ibra gólja:

tv2:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr311786406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása