Több meglepetéssel is szolgált a szurkolók számára a tegnap esti kezdő tizenegy: Először is Milito kezdhetett Puyol helyén, másfelől Maxwell kapott lehetőséget a védelem jobb oldalán, miután Alvés a bemelegítés során megsérült (úgy tűnik, legalább három hetet kell kihagynia, így a Stuttgart elleni első meccsről is hiányozhat.) Az igazi meglepetés azonban az volt, hogy Henry még a kispadra sem ülhetett le, (talán Guardiolának elfogyott vele szemben a türelme), helyén Iniesta kezdett, így Tourénak és Keitának is volt helye a középpályán.

Alaposan bekezdett a Blaugrana. Látszott, korán dűlőre akarják vinni a meccset. Messi már a negyedik percben megtornáztatta Codinát, a Getafe hálóőrét, ám lövése ekkor még elszállt a kapu mellett.

A hetedik percben azonban már nem volt kegyelem. Xavi szöglete után Keitához került a labda, ő pedig lekészítette azt a tizenhatoson kívül álló argentin zseninek, aki mesterien csavarta el a labdát az előtte tornyosuló embertömeg fölött/mellett, és az védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába. 1-0!

A Barca ezt követően sem vett vissza a tempóból. Messi több alkalommal is nagy helyzetbe került, ám egyik esetben pontatlanul ívelt középre, így Keita lemaradt a labdáról, más alkalommal pedig az Ibrahimovics által remekül lekészített labdát küldte jobbal gyengén kapura, így Codinának sikerült hárítania. A 25. percben aztán következett a fordulat: Piqué csúszott oda alapos késéssel Rafának, és bár nem hiszem, hogy szándékosan lábra ment volna, a játékvezető piros lappal "jutalmazta" a belépőt. Sok idő volt még hátra, a Barca szurkolói tehát izgulhattak, hogy vajon kedvenceiknek sikerül-e emberhátrányban is megtartaniuk az előnyt. A Getafe ekkor kissé össze is szedte magát: Saldado veszélyeztetett két alkalommal is, de Valdés mindannyiszor résen volt. A félidő végén aztán Ibra megduplázhatta volna a katalán előnyt, de nem tudott élni a lehetőséggel: Messi zseniális labdájával indulhatott meg, és bár már Codinát is sikerült kicseleznie, az üres kapuba tartó lövését a hátrafutó Rafának még a gólvonal előtt sikerült kivágnia.

A második félidőben Guardiola szemmel láthatóan az eredmény megtartását tűzte ki célul. Ennek érdekében Ibra helyett Busquets érkezett, majd a megsérülő Tourét Márquez váltotta (előreláthatólag két két pihenő vár az elefántcsontpartira), így Messi maradt az egy szem csatár a Barcában- ilyet is ritkán látni. A húzás mindenesetre nyerőnek bizonyult: A Getafe képtelen volt helyzetet kialakítani, a Barca viszont veszélyesebbnél veszélyesebb ellenakciókat vezetett. Egy ilyen után Keita lőtt mellé mintegy hat méterről, egy másik után viszont sikerült megszerezni a megnyugtató második gólt: Xavi és Messi lódult meg az ellenfél kapuja felé, és hiába volt velük szemben négy védő, végül sikerült ziccerig játszaniuk a támadást. Xavi vitte volna el a védőt az argentin elől, ám nem követték, és miután Messinek kis szerencsével sikerült megtartania a labdát, ajtó-ablak helyzetbe hozta az üresen álló alkalmi kapitányt. Xavi pedig  közelről nem hibázott, elpasszolta a labdát a tehetetlen Codina mellett. 2-0!

A hátralévő időben Keita kihagyott még egy ordító ziccert, majd már a ráadás perceiben még egyszer sikerült szorossá tennie a meccset a Getafénak: Márquez toszogatta a tizenhatoson belül kilépni igyekvő Kepát, aki elvágódott, Vitienes pedig a tizenegyespontra mutatott, és a pirosat is felmutatta a mexikóinak. Soldado a megítélt büntetőt értékesítette, de ennél közelebb már nem kerültek a pontszerzéshez a fővárosiak. 2-1.

A Barca tehát végül kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést, mégis sikerült begyűjtenie a három pontot. Ennek köszönhetően maradt az ötpontos előny a Real Madriddal szemben, és Guardiola elkezdhet gondolkodni azon, hogy Piqué, Márquez, Alvés és Touré hiányában hogyan éri majd el a hátsó alakzat stabilitását az Atlético Madrid otthonában...

FC Barcelona - Getafe 2-1 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
74.859 néző
Vezette:
Teixeira Vitienes

FC Barcelona: Valdés- Maxwell, Piqué, Milito, Abidal- Touré Yayá (Márquez,58.), Xavi, Keita, Messi, Ibrahimovics (Busquets 52.) és Iniesta (Pedro 90.)

Getafe: Codina- Miguel Torres, Cata, Rafa, Mané (Moral 56.)- Parejo (Casquero 64.), Boateng, Albín- Pedro Ríos, Soldado és Miku (Kepa 77.)

Gólszerzők: 1-0 - Messi (7.), 2-0 - Xavi (67.), 2-1 - Soldado (93.- tizenegyesből)

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Xavi Hernández

Nehéz helyzetben voltam, hogy a  három apró termetű saját nevelésű zseni (Messi, Iniesta és Messi) közül kit jelöljek a találkozó legjobbjának, végül a katalán irányítóra esett a választás, aki szemkápráztatóan játszotta be az egész középpályát, ráadásul megszerezte idei második bajnoki gólját is, mellyel megnyugtathatta a katalán szurkolókat.

A teljes mérkőzés letölthető innen: www.mediafire.com/

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón:

1-0 - Messi:

2-0 - Xavi:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr161735961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása